Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Bács for president!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Lehet, hogy én nem ismerem a magyar nyelvet eléggé? Szerintem, az „évértékelő” azt jelenti, hogy beszámolok az eredményekről, felsorolom a tévedéseket, hibákat, és ennek alapján javaslatokat teszek a jövőre nézve. Orbán beszédében ezekről semmit nem hallottam. Nem javasolt a jövőre nézve, hanem kinyilatkoztatott, hogy megint mi mindent fog ő adni a mi pénzünkből egyeseknek. És ebből az látszik, hogy gyakorlatilag csak azok részesülnek a sok jóból, akik legalábbis átlagfizetéssel bírnak, s a legszegényebbek megint kimaradnak, mint mindig.(Virág)

Csodás, hogy azoknak hozsannázza magát, akiknek megteremtette kánanánt. Azok pedig, akik homlokukkal tolják a csillét, a hátukon cipelik az egész országot éhbérért, azok ki vannak rekesztve, mert nekik nem oszt lapot. Mindenesetre nagyon bátor fickó.(Judit)

„és a java még csak ezután jön”
Az én érzésem szerint is, itten van a vakkomondor elásva. Merugye, azok az ígéretek, belengetett támogatások, kedvezmények, mifenék, piszkosul jól hangzanak, a Várkert Bunkerbe összeterelt meghatódottak már-már zokogtak is a meghatottságtól, hogy micsoda bőkezű álamférfilyuk (Smit is ot vót) is van nekijek. Bizony. Csakhogy, azt szíveskednek figyelmen kívül hagyni, hogy ingyen pénz mánpediglen nincsen! Először is, arról elfelejtkezett beszámolni őméltósága, hogy vajon milyen feltételrendszerhez fogják kötni, a szüjjémábazmeg programot. Vajon kik fogják tudni valójában igénybe venni? Van egy olyan sejtésem, hogy nem milliók fogják magukat hanyatt a deckára vágni, hogy nagyereapus, alkossunkgyarapíccsunk de izibe! Várjunk azért még evvel kicsit, mert az ördög a részletekben rejlik, ugye. Azt gyanítom, hogy megint csak egy bizonyos réteg fog jól járni az intézkedésekkel. Lehet találgatni. A nagylelkűségről meg annyit, hogy jól hangzanak, a kormány elengedi, a kormány átvállalja, a kormány támogatja-című harmadik típusú, valóság hajlított találkozásos dumák, de a tény az, hogy nem a szerelmetes Orbán Viktor, és az ő csudálatos kormánya adja mindezt (majd meglátjuk), mert ezeket az utolsó buznyákig mi, az adófizetők fogjuk kicsengetni! Úgyhogy, a hájpolástól bezsongott zsibbadt közönségnek, elsősorban nekünk kell megköszönnie a nagylelkűséget. Az összeszerelő melósnak, a Sorosbérenc hülyelibsiknek, a szaréhúgyé igát húzó tűzoltóknak, mentősöknek, egészségügyiseknek, tanároknak, en-bloc az egész társadalomnak, akik majd összedobjuk mindezt. Szó sincs róla, hogy ne kellenének szociális alapú támogatások! Kellenek. Csak a tapasztalat azt mutatja, hogy amihez hozzányúlnak az vagy nem teljesül, vagy csak simán szarrá válik a kezeik között. Megszüntetik a szegénységet, Háálelúúja! Vajon úgy, ahogy a hajléktalanságot is? De szép is lesz az.
De biztos vagyok benne, hogy győzni fogunk! Ahogy a próféta mondta: nagy dolgok várnak még a magyarokra. Én már túl vagyok rajta, csak nem voltam elég gyors. Beszartam ezen az egészen.(Aegean)

Miért beszélünk miniszterelnöki évértékelöröl egyáltalán?…..az én olvasatomban ez egy pártgyülés volt, ahol a szónok a párttagok, szimpatizánsok és bértapsolók elött igérgetett…semmi több és az is kordonok között…ennyike…(Judit)

Na a mérfoldkő gyára már inteligens, mikor lesz a gazdája is az?
Jo, hogy nemcsak a számokbol tudja, hanem láthatja is, ahogy épul Magyarország, mondja orbán. Én meg már azt szeretném látni, hogy építi is országunkat, mondjuk egy útépítő cégnél, mint kozmunkás sm, vagy a papa kőbányájában csákányos kőfejtő.(Transzporter)

Úgy tűnik a Dózsa György úti gázoló ismét szabadon, korlátozás nélkül mozoghat Budapesten, valamint Pest megyében és még nyomkovető sem lesz rajta. Noha már többször megszegte a háziőrizet szabályait ez, úgy tűnik mégsem fontos, ugyanis szívműtétje lesz. Hogy ez mennyire fair elbírálás? Semennyire, de mivel M. Richárdnak kapcsolatai vannak igen magas helyeken is, így ez nem okozhatott neki túl nagy gondot. Mint ahogy nem okozott Gyárfás Tamásnak sem, aki az óvadékot kifizetve már szabadlábon védekezhet. Ezzel szemben Czeglédy Csaba – akit a korábban említettekkel szemben gazdasági bűncselekménnyel vádolnak – ott rohad a börtönben. Neki mondjuk nincs súlyos szívbetegsége, az igaz, viszont az is igaz, hogy ő nem kokainon él évek óta. Mindenki egyenlő ebben az országban, de vannak persze a még egyenlőbbek, mint M. Richárd, vagy Gyárfás.

Ismét kiderült, hogy a hiarado.hu hazudott Hadházy Ákossal és édesapjával kapcsolatban. Noha ezt eddig is tudtuk, azonban ma már papír is van erről, amely szerint kötelesek helyreigazítást közölni, valamint 300-300 ezer forint sérelemdíjat kifizetni Hadházyéknak. Ez persze nem változtat azon, hogy a közmédia hazugságokkal mosta – és mossa a mai napig – az emberek agyát, akiket egy ilyen helyreigazítás nem fog észhez téríteni. Náluk Hadházy egy hazug politikus marad, ugyanis ezt mondta a hiradó és kész. Nem is nagyon van ennél rombolóbb jellegű propaganda, ugyanis a kormánymédia jóformán olyan hazugságot közöl, amilyet csak akar, aztán hónapokkal, évekkel később – amikor már senki nem emlékszik az egészre – közölnek egy helyreigazítást, majd közpénzből kifizetik a bírságot.  Egyébként csak tavaly 109 sajtó-helyreigazítási pert vesztett a kormánymédia, amely tökéletesen mutatja az állami pénzen történő agymosás méretét.

A nem bűnöző, nem tolvaj Tiborcz István által Hódmezővásárhelyre telepített Elios lámpák olyan jól funkcionálnak, hogy azokat máris le kell cserélni. A több milliárdos beruházás ugyanis nem győzte meg a város lakóit, akik arra panaszkodnak, hogy konkrétan sötét van, ezért a város nagy valószínűséggel saját költségre kénytelen orvosolni a bajt. Hatalmas siker Lázár János és Tiborcz István! Reméljük, a közeljövőben még majd kitalálnak valami hasonlóan nagyszerű pénzlopási módszert, amelyet Polt Péter majd az Elios ügyhöz hasonlóan szintén elfelejt kivizsgálni.

Bács István érd fideszes alpolgármestere bejelentkezett a lovagkeresztre. Hogy miért gondolom ezt? A közgyűlésen ugyanis olyan ordenáré, tapló stílusban osztotta ki az ellenzéki képviselőket, hogy azt még Bayer Zsolt is megirigyelné. A kirohanás oka mindössze annyi volt, hogy a DK-Együtt-MSZP-frakció egy túlóratörvény-ellenes javaslattal állt elő. Ez önmagában elég volt ahhoz, hogy Bács elküldje őket a büdös francba. Na de lássuk konkrétabban a kirohanást, amelyet Bayer és Sneider idézetekkel színesített:

Nekem önökről, négyükről az a véleményem, hogy egy képmutató, álszent, aljas banda tagjai. Az, hogy szerencsétlen, nyomorult, rohadt kis proli, ez nagyon felháborító, ugye? És fekve hány az egész balliberális sajtó ezen. Az, hogy bajszos szar meg az, hogy geci, az teljesen rendben van, ugye, Havas  Márta képviselőtársam? Ha azt mondom, hogy csőcselék, ezért a kedves párttársával egyből vonaglanak a bíróságra, de ha azt mondom, hogy bűnöző, huligán, söpredék, akkor pedig örömükben vonaglanak. Igazam van? Szó szerint önöktől idézek. Ha valaki azt mondja, jöhetnek a cigányok, mindenkit agyon ütök, ez baromi jó vicc, ugye? Ezen röhögünk, röhög az egész társaság. És ha valaki azt mondja, jöhetnek a zsidók, én mindenkit agyonütök, az is ugyanolyan vicces lenne? (…) Maguk csak kétfajta kormányzást ismernek, és ez a kettő lehet ugyanaz is, a kommunizmus és a diktatúra. Ha nincs kommunizmus, önök diktatúrát kiáltanak. Én elküldeném önöket, mind a négyüket nagyon hosszú időre mondjuk Észak-Koreába vagy Fehéroroszországba, hogy nézzék meg, milyen az a kommunizmus, milyen az a diktatúra, és milyen az a kommunista diktatúra. És remélem, hogy ezt tanulmányozzák. És az egész baloldalinak hazudó takonyszerű képződmény véleményem szerint egy képmutató, álszent, hazug banda. Köszönöm szépen.

Szép jövőt jósolok Bács elvtársnak, még akár köztársasági elnök is lehet!

Lássuk mai cikkeinket:

Lesz dolga a következő kormánynak a hulladékgazdálkodással 

Általános nemzeti lobotómia

A miniszterelnök úrnak pedig van egy tanácsom a „szórakoztató” ellenzék tagjaként

Mészáros Lőrinc mostantól mérföldkő is

Mócsingrágók

Az élet szonettje

Jelenleg mennyi egy gyermek árfolyama Magyarországon?

A nap kommentje pedig Kláráé:

Tavasszal nagy lomtalanításra lenne szüksége ennek az országnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.