Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lesz dolga a következő kormánynak a hulladékgazdálkodással

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Máris megérkezett a hétfő, egy lépéssel közelebb vagyunk a tavaszhoz és egy nappal mögöttünk van Orbán Viktor évértékelője. Ez is valami, azt hiszem.

Azért ez meglehetősen magyaros dolog, nem? Az ország miniszterelnöke fekete kordonnal és buszokkal elzárt területen, biztonsági őrökkel és TEK-hadsereggel védve (az ország lakóitól) évet értékel. Neki szerintem nem évet kellene értékelnie, hanem be kellene számolnia a kormány ténykedéséről, elszámolni a saját döntéseivel. A nyilvánosság előtt, mindenki felé fordulva. Értékelni az ország lakóinak kell a kormány működését. Legalábbis szerintem. Az eléggé szánalmas, hogy a sajtó – mármint ami nem propaganda – ott sündörög az elzárt területen kívül és az minősül sikernek, ha sikerül véletlenül valamelyik udvaroncot lefotózni, esetleg pár szó erejéig mikrofonvégre kapni. Olyan ez az egész, mintha a cár és családja kerülné a muzsikokat, mert azok olyan közönségesek. Csak engem bosszant ez ennyire?

Itt ez a csodás Index videó. Kik ezek az embberek? Ki a fene Böröcz László például? Mit tud, ami kiemeli a masszából? Jó, tudom, mit tud. Amit a többiek is. Mégis, végtelenül dühít. Szánalmas ez. De valószínűleg csak én látom így, legalábbis a miniszterek elnökének közösségi oldalán talált kommentek alapján Orbán Viktor egy valóságos rocksztár bizonyos körökben.

Büszke lehet Magyarország Orbán Viktor miniszterelnök úrra!! (Kincső Erdélyből)

 Köszönjük, Miniszterelnök Úr! Hajrá! Jól esett, hogy köszönetet mondott nekünk. A jövőben is számíthat ránk! Hajrá! (Katalin)

Megkonnyeztem. Micsoda csodálatos ember! (Edit)

És ez hosszasan. Vannak konkrét szerelmi vallomások is. Én csak azt nem értem, ezek a kedves hölgyek miért nem Leonard Bernsteinért rajonganak, vagy akár Lagzi Lajcsiért? Nem értem és félő, hogy ez már így is marad. Ha mindez nem lenne elég, Kocsis Máté MTI közleményben értékelte – jó, nem értékelte, hanem csontig benyalt – Orbán Viktor évértékelő beszédét percekkel annak elhangzása után. Minek? Miért? Nem kínos ez?

Természetesen a lakájmédia üvöltve ünnepli a beszédet, a nyolcaska lett nálam a díjnyertes. A cikküket egy szabadon felhasználható fotóval csinosították (ezzel semmi baj nincs), mégpedig ezzel:

A hideg futkos a hátamon. A babák többsége szép. De legalább aranyos. Ez a ded – bocsánatot kérek – ijesztő. Nem kicsit, hanem nagyon. Vahy a fotós nem volt a helyzet magaslatán, vagy a baba nem annyira csinoska. Anyukájának biztosan szép, de mint tudjuk, anya csak egy van. Nem találtak olyat, akitől nem megy el az ember kedve a gyerekvállalástól?

Országunk két erkölcsi világítótornya – Kövér László és Bayer Zsolt – beült egy stúdióba és megbeszélték, amit meg szoktak beszélni. Természetesen az volt a téma, hogy milyen legalja, erkölcstelen, magyarnak, de még embernek sem nevezhető figurákból áll az ellenzék. Van jól kidolgozott indok is:

Az Országgyűlés elnöke az erkölcstelenségre példaként hozta fel, hogy a kommunista és zsidó származású Rákosi Mátyás is szívélyesen beengedte a kommunista pártba azokat a nyilasokat, akik a világháború éveiben zsidókat lőttek a Dunába. (PestiSrácok)

Nem állítom, hogy Kövér László kezd elborulni, miután ő ilyen volt eddig is. Ezért tartom különösnek, hogy indulatkezelési tréning helyett miért a Parlament falai között élheti ki a viselkedészavarát. Bár ennek a parlamentnek már gyakorlatilag teljesen mindegy.

A Professzorok Batthyány Körének nevezett csoport javaslattal állt elő a Magyar Tudományos Akadémia szisztematikus szétverésével kapcsolaban. Leírták, hogy szerintük hogyan kellene átalakítani a rendszert, hogy az mindenkinek jó legyen és a kormány is részt vehessen a döntésekben, de a kutatók is beleszólhassanak a működésbe. Szerintem ha a kormány célja nem az lett volna, hogy bedarálja, eltapossa, majd újra összerakja saját vállalkozásként az MTA kutatóközpontjait – egyrészt úgy majd meg lehet mondani a tudósoknak, hogy a pénzért cserébe milyen eredményt kell produkálniuk és senkinek ne legyen kétsége, lesznek olyanok, akik a nevüket adják ehhez, másrészt így egy újabb kifizetőhellyel gazdagodik a Nemzeti Együttrablás Rendszere, harmadrészt így ügyesen el lehet hallgattatni a tudósokat, a renitenseket pedig el lehet üldözni az országból -, akkor nem így fogtak volna hozzá az MTA kinyírásához. Képmutató dolog úgy tenni, mintha másvalamiről lenne szó, nem pedig egy szokásosan lánctalpas módszerekkel, erőből széttaposott és bedarált egykor neves intézményről.

Miközben Orbán Viktor győzelmet hirdet a híveinek, Kövér László és Bayer Zsolt világít a sötétben és az MTA az utolsókat rúgja, jó dolgok is történnek. Például számolatlanul áramlik ki a pénz az országból. Az Átlátszó megpróbálta összeszedni a külföldi focira és az egyházaknak juttatott százmilliárdokat, de rá kellett jönniük, hogy olyan a rendszer, mint az ezer helyen lyukas locsolótömlő. Követhetelen, hogy hány helyen ömlik kifelé a pénz. A közpénz.

Ameddig a rivaldafényben pörög a sikerpropaganda, a háttérben szorgalmasan dolgozik a NER mindent bedaráló gépezete. Szájer József felesége, Handó Tünde jó fideszes szokás szerint képtelen tudomásul venni, hogy létezhet olyan ember a rendszerben, aki nem retteg a hatalomtól és akár még a központi elvárástól eltérő véleményt is meg merészel fogalmazni. Handó problémája az lehet, hogy nem tudja teljesíteni a felsőbb utasításokat, így akár a saját karrierje is veszélybe kerülhet. Most éppen ott tart a hölgy, hogy az Országos Bírói Tanács tagjait személyükben támadja. Semmi szokatlan nincs ebben, eddig is így működött a fideszes rendszer. Lesz dolga a következő kormánynak a hulladékgazdálkodással.

Miután már így is túlságosan hosszúra sikerült a napindító, most búcsúzom. Hamarosan folytatjuk a maffia fogaskerekeinek szemrevételezését, ahogy tesszük azt minden áldott nap. Addig is jó kávézást, reggelizést, utazást, dolgozást, pihenést. Ki mit csinál éppen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!