Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NAV és a Magyar Posta a Jobbik támogatója

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Hát igen, tessék csak nézni, a mi álló csillagunk, a hőn szeretett és egekig magasztalt kedves vezetőnk, aki nem egyszer a nap 24 órájából, 25, vagy 26 órát dolgozik a magyarságért, a magyarokért, akihez képest Alekszej Grogorjevics Sztahanov egysemmirekellő, léhütő, tesze-tosza ember volt, a mi orsósunk-, neve csupán csak emlitése után is könnybelábad a szemünk,- ennek a szent embernek, akinek sikerült megtakaritania még 400 ezret az elmult évben, itt a példa előttünk, tessék!! lehet megtakaritani, lehet félretenni, csak dolgoznunk kell keményen!! mint ahogy ő teszi!!.. jaaaa, nem!!!(László)

A tűzoltók már a zseniális új gyártású ruhák tesztüzeme idején jelezték, hogy nem felelnek meg, veszélyesek… Senkit nem érdekelt, mert a haveri céget kellett tolni. Meg kell halnia valakinek, hogy meghallgassák őket?! Vagy erre is dobjuk össze a pénzt?!!! A vagyonnyilatkozatokkal meg kár fáradni, inkább adják oda azt a sok papírt valamelyik iskolának, ahol a szülők és a tanárok hordják be a fénymásoláshoz…(Madárlátta)

Ha van valami, aminek az égvilágon semmi értelme nincs ebben az országban (persze akad más is bőven), az a képviselők vagyonnyilatkozata. Alig várják minden évben ezt a dátumot, aminek már jóval előtte fogadásokat kötnek rá, hogy melyikőjük bírja a legképtelenebb baromságokat beleírni. Aztán mikor nyilvánosságra kerülnek a dokumentumok, kollektív harsány röhögés keretében kiértékelik a tréfás vetélkedő győztesét, aki aztán egy évre hazaviheti a „Szőke Sándor Wartburg Vándorzászló”-t, amely mellé tárgynyeremény is jár; egy plakett, melyen a nyertes képviselő látható a nevével, hátulról, akit az üldöző tömeg nem ér utol, a mögötte futó sánta kutyát viszont igen. A díjat egy puritán ünnepi vacsora elfogyasztása után, a Gundel rendezvénytermében átadja: Polt Péter. Aztán persze mi is elolvassuk ezeket a kórdokumentumukat, mi, akik különösebb szájtépés nélkül hagyjuk, hogy ismét arcon turházzanak bennünket, és már csak annyit mondunk az egészre: ilyen ország márpedig nincs, bazmeg! És mégis van.(Aegean)

Pontosan erről van szó. Ezek a mi felkapaszkodott milliárdosaink mindenféle termelő munka, kockázatvállalás nélkül, egyszerűen hatalmuknál fogva tették rá a kezüket az EU-s pénzekre, az adóforintokra, szinte ingyen jutottak földbirtokokhoz, kastélyokhoz, amit aztán állami pénzen újítottak fel. Hadseregnek vásárolt repülőkön magán utakat tesznek. Mindezt a rajongó tábor még mindig lenyeli, és nem veszi észre, hogy neki azért olyan alacsony a fizetése, mert az a maroknyi magyar milliárdos ellopta tőle. Nem veszi észre, hogy neki ugyanannyit kell várni az orvosra, ugyanannyiért kell kenyeret, tejet, gázt, villanyt, stb. fizetnie, és ugyanúgy nem kerül be a gyereke középiskolába, mint az ellenzékieké, mert neki ugyanúgy nincs fizetése, mint az ellenzéknek, s ma már pénz nélkül semmire nem jut senki.(Virág)

Ha valakinek a buszon megpróbálják kiemelni a telefonját, pénztárcáját a zsebéből, rendőrért kiált. Ha az adóforintjainkat emelik ki a zsebünkből, az nem éri el az ingerküszöböt. A magyar társadalom nagy része nem öntudatos, hiányzik a kiterjesztett morális érzék. 
A közvagyon védelme nem irigység, hanem tudatosság kérdése.
Öntudatra kellene ébredni, mert a köz vagyonának egy része az enyém is és ha azt a szemem előtt lopják szét, akkor engem is megkárosítanak.(Piftike)

A Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium javaslatára az új tudományfinanszírozási tervezetbe bekerült, hogy kutatási tevékenységet végző alapítványok is részesülhetnek az akadémiai intézeteknek és az egyetemeknek ígért összegből. Hogy ez miért is érdekes? Pontosan azért, mert az MTA hónapokkal ezelőtt megmondta, a költségvetés szétbarmolásának eredményeként a kormányközeli intézetek fognak még több támogatáshoz jutni. Ugyanis láss csodát, a kormány kedvenc intézete, a Századvég véletlenül pont beleesik a kutatási tevékenységet végző alapítványok sorába, így az MTA-tól elvett összegek egy része, a már amúgy is közpénz milliárdokkal kitömött Századvéghez vándorolhat. Ezért cserébe természetesen keresztény nemzeti kutatásokat fognak végezni, amelyek majd tökéletesen hasznosíthatóak lesznek a Fidesz-KDNP további kampányaiban.

A közpénzzel a kormány igen bőkezűen bánik, ugyanis nem volt rest 1,3 milliárd forintot adni a Médianéző Kft.-nek arra, hogy többek között a bulvár előrenyomulását és a minőségi sajtó zsugorodását vizsgálják. Ez már csak azért is vicces, mert ki másnak köszönhető ez a két fent említett dolog? Ki záratta be a Népszabadságot és a Magyar Nemzetet? Ki vásárolta fel az Origót, hogy abból aztán kormánypropagandát csináljanak? Ki kezdte el a Lokált és a Ripostot elképesztő mértékben tolni? Nem igazán szorul ez vizsgálatra, legfőképpen nem 1,3 milliárd plusz áfás (1,7 milliárd) vizsgálatra. Azért meg végképp felesleges a médiát figyelni, hogy minden kérdésre, esetleges vádra az legyen a válasz, hogy Soros.

Ma reggel nyilvánosságra hozták a hazai pártok képviselőinek vagyonnyilatkozatait, melyből ismét kiderül, hogy a legtöbb politikus továbbra is hülyének nézi a teljes magyar társadalmat. Olyan számokat hazudnak évről-évre ezekben a bevallásokban, amelyen minden jóízlésű ember felháborodik. Hogy a parlamentben ezt vajon viccesnek gondolhatják-e azt nem tudom, mindenesetre én már évek óta nem nevetek rajta. Na de mivel a kormánypárti politikusokkal egyetemben az ellenzéki és független képviselők vagyonnyilatkozatai is publikusak lettek, így a kormánysajtó végre ráugorhatott az eltiporni való politikusokra. Volt itt Gyurcsányozás és természetesen Hadházyzás is. Most konkrétan az utóbbival foglalkoznék, ugyanis a 888-on a következő sorok jelentek meg a mai napon:

Luxuslakással bővült Hadházy vagyona … 2018-ban vásárolt egy szekszárdi 140 négyzetméteres lakást, aminek felerészben a tulajdonosa. A luxushobbijairól ismert Hadházynak egyébként a repülőgép-vezetés a kedvelt időtöltése, 2017-ben lízingelt egy Skoda Kodiaqot

Tehát emeljük ki újra: 140 m2-es lakás felének tulajdonlása=LUXUS. Értem.

A mai nap egyik, ha nem legfontosabb híre pedig az volt, hogy a Jobbik rendkívüli kongresszust tart, ahol sajtóinformációk szerint a párt megszűnéséről egyeztetnek. Ezt később Sneider Tamás ugyan megcáfolta, a helyzet azonban ettől nem sokkal rózsásabb. A 24.hu-nak adott interjúból ugyanis kiderül, hogy a fideszes ÁSZ által kiszabott büntetés jóformán egyelnő a párt halálos ítéletével. Ugyan nem egyik napról a másikra fognak eltűnni, de a jelenlegi állás szerint idővel búcsút mondhatnak a Jobbiknak.

Arról beszélt egy sajtótájékoztatón, hogy megszűnhet a Jobbik. Mekkora erre az esély?

Bármikor megszűnhet a Jobbik. Ha felfüggesztik az állami támogatásunkat, miközben folyamatosan fizetnünk kell az Állami Számvevőszék által ránk törvénytelenül kirótt bírság részleteit, akkor rögtön pénzügyi felszámolást indíthatnak a párt ellen. 

Azt korábban is sejteni lehetett, hogy a kormány találni fog valamit a Jobbikkal szemben, amit felhasználva jóformán megsemmisíthető a párt. A büntetés oka azonban abszurd, ugyanis mint azt Sneider elmondta:

A számvevőszék azt állítja, hogy a NAV-tól és a Magyar Postától fogadtunk el kampánytámogatást.

Hogy ez nevetséges és szánalmas is egyszerre? Az bizony. Ettől függetlenül, mivel a számvevőszékkel szemben nincs fellebbviteli joghatóság, ezért azt tehetnek, amit csak akarnak. A kérdés már szinte csak az, hogy a Jobbik mikor kényszerül lehúzni a rolót.

Versenyt futnak, hogy melyikük pofáján vastagabb a bőr

A magyar irigység

Az emberek nem hülyék, hanem elkeseredettek

Reménységünk, a Kínai Népköztársaság

Magyar családi vagyonnyilatkozat

Ha jössz, szívem

Most akkor mit kell gondolnia egy hithű fideszes szavazónak?

A nap kommentje pedig Kláráé:

Orbán vagyonnyiltakozatát nézve, igazat adok Lázárnak: Akinek semmije nincs, az annyit is ér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.