Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mészárosé lesz minden is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legtanulságosabb kommentjeit:

Meg van pofajuk kereszténynek tartani magukat fűtött focipalya, miközben emberek megfagynak a saját otthonaikban. meddig hagyjuk még? (Éva)

Tehat jol ertem, hogy a Birnbaum altal felepitett kampany nem igaz, meg sem tortent, de nem tartjak elhibazottnak, hogy ezt csinaltak? Bocs, meg kicsit koran van nekem a Gulyas-logikahoz… (Sirius)

Pontosan erről van szó! Lehet szidni az előző 8 évet, de abból az időből mutassanak fel egyetlen kisiparost, aki a 0-ról 8 év alatt, csak a leggazdagabb 100 embere közé bekerült, nemhogy a leggazdagabb lett, csak azért, mert Gyurcsány, vagy Bajnai szomszédja volt. Hogy akkor korrupció volt, akkor ezeknek joguk van 100x korruptabbnak lenniük? Ha ők olyan becsületesek lennének, mint ahogy azt hirdetik magukról, akkor ma nem lennének milliárdosaink, de nem lennének ilyen tömegben létminimum alatt élők sem, nem omladoznának a kórházak és az iskolák, nem lennének kátyúsok az útjaink, stb. (Virág)

Hát az biztos, hogy jó pár éve Magyarországnak csak magyar jellege van. Ugyanígy a politikának politika jellege, a társadalmi szolidaritásnak társadalmi szolidaritás jellege, az oktatásnak oktatás jellege, az egészségügynek egészségügy jellege, a sportnak pedig sport jellege. Jellege meg azért van csak mindennek, mert jelleme nincs a fejétől bűzló nerhalnak, mert erkölcsi jellege a korrupció és a hatalomvágy, érzelmi jellege pedig a gyűlöletgerjesztő idegen- és másságfóbia. (Másikszempont)

Kora reggel érkezett a bomba hír, miszerint az állam eladja a Budapest Bankot. Tegye fel a kezét, aki velem együtt azt gondolta rögtön, hogy a szerencsés vevő nem lehet más, mint az ország legsikeresebb oligarchája, Mészáros Lőrinc. Csak délutánig kellett arra várni, hogy ezt már ne csak holmi halandók gondolják így, hanem több lap szerkesztősége is. A HVG elsőként járt utána, melyek a Budapest Bank privatizációjának feltételei és gyorsan kiderült: nem elég hogy szinte biztosan Mészáros lesz a befutó, de még csak versenyre sem kell számítania. Lássuk miért is nem:

A minapi határozatból kiderül, hogy a nemzeti vagyon felelőse, Bártfai-Máger Andrea miniszter tárgyal majd a potenciális érdeklődőkkel, ám az ügyletet az állami vagyonról szóló törvény egyik speciális paragrafusa szerint bonyolítják le. E szerint kivételes esetekben mellőzni lehet a versenyeztetést, ilyen például a részvénycsere, vagy ha a portékát „gazdasági társaság részére, nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként” bocsátják rendelkezésre. A kormányhatározat szerint ez utóbbi esetről lesz szó. Azaz, bármilyen jó ajánlatot is tesz az Erste és a K&H, erre hivatkozva el lehet küldeni őket. (HVG)

Valami hihetetlen, hogy ebben az országban nincs olyan bank, épület, cég, bármilyen ingatlan, üzlet, amely ne válhatna átjátszhatóvá valamely kormányközeli illetőnek, vagy egyenesen Orbán Viktor egyik oligarchájának. Úgy tűnik, a hatalom mindent meg akar kaparintani és jelen esetben a minden szó szerint értendő. Egyszerűen nem állnak le addig, ameddig el nem loptak mindent ebben az országban.

Ma az is kiderült, hogy a Putyint díszdoktorrá avató Debreceni Egyetem Matolcsy Györgyöt is megtiszteli ezzel a címmel. Noha a doktori és habilitációs tanács húsz tagjából mindössze tizenegy szavazott, és abból is csak nyolcan szavaztak MNB elnökére, az unortodox gazdaságpolitika hőse mégis díszdoktori címnek örülhet. A cím odaítélésének okai között a következőket említik:

A Matolcsy által vezetett unortodox gazdaságpolitikai irányváltás tette lehetővé a növekedési fordulatot, továbbá az ő intézete készítette elő a Fidesz gazdaságpolitikáját, aminek legfontosabb vállalása egymillió új munkahely megteremtése volt – a laudáció szerint ez a vállalás már teljesült is.

A kérdés már csak az, hogy mely egyetem fog díszdoktori címet adni Matolcsy Györgynek azért, amiért olyan sikeresen ellopta devizahitelesek pénzeket. Az mekkora gazdasági siker, amikor Vajda Zita férje a devizában eladósodott polgárok nyomorúságán nyerészkedett. Bár az is lehet, hogy ez már olyan teljesítmény, amiért nem csupán díszdoktori cím, hanem akár lovagkereszt is jár. Mi mindenesetre alig bírjuk kivárni.

Orbán Viktor kora reggelét ismét a Kossuth Rádióban kezdte, ahol elmondta mi is nyomja az ő lelkét. Többek között az, hogy sajnos az országban tapasztalható állapotok nem igazán inspirálják őket sikerre, így igen nehéz kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Ennek ellenére természetesen vannak olyanok, akiknek ez is sikerül, de nem egyszerű ez a feladat.

Nehéz nép a mienk, tehát sikeresnek lenni Magyarországon az nem egyszerű dolog, és nem csak azzal kell megküzdeni, hogy a sikerhez teljesítmény kell, hanem a közeggel is. Tehát Magyarországon sajnos a közeg, az nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre.

És mennyire igaza is van a miniszterek elnökének abban, hogy a közeg valóban nem inspirál bennünket. Ennek oka azonban nem más, mint a tolvaj magyar kormány, amely még annak is elveszi a kedvét az alkotástól, aki egyébként szívesen élne ezzel a lehetőséggel. Orbán Viktor és propagandagépezete megteremtett egy olyan világot, amelyben nem a teljesítmény a fontos, hanem a korlátlan párthűség. Számukra a tudásnak és szorgalomnak nincs semmi értéke, csak is annak, hogy képesek vagyunk-e megválni gernincünktől a pártvezérért, vagy sem. Te tetted ezt, Orbán.

A nap végére érkezett az a nagyszerű hír is, miszerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) nagyszerűen vizsgázott, midőn megállapította, hogy az MTVA-székház őrei jogszerűen jártak el akkor, amikor megrángattak több parlamenti képviselőt, valamint egyeseket erőszakkal dobták ki az épületből. Sőt, nem csupán szabályosan jártak el, de törvényesen védték a közmédia épületét az annak dolgozóira rátámadó képviselőkkel szemben, akik ellen nyomozást is indítottak. Nos nagyszerű tettükért – persze ez már biztosan le volt zsírozva korábban – megkapják a legtöbb járási hivatal vezetését. Polt Péter keze ezzel az intézkedéssel még tovább nyúlik, ami tökéletesen beleillik Orbán tervébe, mely szerint a független törvényhozást meg kell szüntetni Magyarországon.

Lássuk mai cikkeinket:

Tehát a fűszolárral ápolt gyepszőnyeg értékesebb, mint az emberi élet?

A korrupció nem egyfajta unortodox gazdaságpolitika, hanem bűncselekmény

Szabadságunk konzultációs levele

Az úr segít

Az emberiség állapota rohamosan romlani fog

A rémkirály

Freud is állva tapsolna, ha ezt látná

A nap kommentje pedig Andrásé:

Az embereket könnyebb hülyíteni, mint meggyőzni arról, hogy hülyítik őket.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.