Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jogállam? Hol?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

Én – igy pár perccel a 70 előtt – a bőrönd bepakolását javasolnám! Sok évtizeden keresztül mást sem hallottam, csak azt, hogy még egy kicsit húzzuk össze a nadrágszijat, aztán bizti sokkal jobb lesz !! Nem lett!! Most meg már ezt sem mondják, csak csöndben nézzük mi történik körülöttünk! Lehet itt valami pozitivra számitani még ? (Zsuzsanna)

..és ebben az a borzasztó, hogy mindeközben folyamatosan valaki más a hibás és amiatt van. Ez ilyen magyar átok. Nekem is hány évembe került, mire mindezt megértettem, felfogtam és változtattam. Ma már csak mosolygok, mikor azt hallom vagy olvasom, hogy valakinek azért rossz, mert soros, migránsok, orbán, főnököm, a kollégák, a barátok, a szomszédok, stb… Holott kizárólag magunk felelünk magunkért és ahogyan Böhm bácsi fogalmazott, a sok kis magánügyből lesz a közügy. Amiért viszont egyenként és kollektíven is felelünk… (Adam)

Mindig meglepődöm azon, pedig nem kellene, hogy mennyire jól érzi a cikk írója a mai magyar valóságot. Szomorú vagyok, hogy 67 évesen már elkészítettem a bőröndöt, de a gyerekeim még biznak, várják a csodát, hogy hátha holnap jobb lesz, hiába mondom nem, nem lesz, rosszabb lesz. Tudom, megfutamodni talán könnyebb lenne, mint tenni ezért az országért, de már eljutottam oda, hogy sajnos nincs kivel. A magyarság nagyrésze még nem értette meg, nem érzi szűkségét a változásra. Nincs tömeg, mert nincs egy olyan vezető aki tényleg tudja mit akar és képest tenni is önös érdek nélkül. Aki mögé tényleg oda lehet állni. Ami ma történik arra már nincs egy szavam se. (Csabáné)

Anyukám egy eldugott kis falu még eldugottabb telepén él, ahová csak a kormány hírei jutnak el. Sokan, nagyon sokan vannak így. Anyukám nyugdíjának 60 %-át a téli időszakban fára költi, és amíg nem magyaráztam el neki, mi és hány méter, azt hitte minden felelősség Sorost terheli. Elementáris erővel gyűlölte, aztán elsírta magát, amikor elmondtam neki miről szól valójában az életünk. Ő és a hozzá hasonlók azt hiszik a tévé és a rádió az igazat beszéli. Azt mondta: ÚGY NEM LEHET ÉLNI, HOGY SENKIBEN NEM LEHET MEGBÍZNI. És tényleg nem. Ezért kell egy olyan országot felépítenünk, ahol a vezetőink értünk cselekszenek és nem magukért. (Ildikó)

Folytassuk rögtön a nap legfontosabb hírével, melyről érintőlegesen esett már szó ma. Ez pedig nem más, mint a fideszes ügyészség döntése, melynek értelmében a képviselők erőszakkal történő kidobása a közmédia épületéből nem volt törvénytelen, sőt, a Fidesz kedvenc főügyésze, Polt Péter konkrétan azt bírta megállapítani, hogy a képviselőkkel szemben merül fel a gyanú, hogy több bűncselekményt is elkövethettek a fideszes köztévében.

Az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák. A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt.

Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasítottuk.

Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltünk el.

Undorító, gusztustalan, egy rendőrállamra jellemző, a korai Kádár-rendszert megidéző döntés ez, amely ugyan meglepetést nem okozhatott azok számára, akik tisztában vannak azzal, hogy Polt Péter a Fidesznek dolgozik, de mégis felháborító. Ez a döntés is tökéletesen bizonyítja, hogy akkor vannak állampolgári jogaink, ha a hatalom úgy dönt. A képviselők lobogtathatják az igazolványukat, ha a hatalom szolgái – jelen esetben a biztonsági őrök – parancsra azt tesznek, amit csak mondanak nekik felülről. Nem véletlen hát, hogy Hadházy Ákos és Szél Bernadett erőszakos eltávolítása után Varju László esetében sem mert intézkedni a rendőrség. Hogy ezt a parancsot kapták-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Egy biztos, itt jogaik csak a kivételezetteknek vannak, más meg dögöljön meg ott, ahol van.

Nem elég azonban, hogy a jogrendszert lassan, de biztosan leépítették az országban, az oktatás tönkretételével sem végeztek még. Mint kiderült, az ELTE-ről akár 70 tanárt is elküldhetnek, tudniillik az egyetem nem kapott elég állami támogatást ahhoz, hogy mostani tanári karával folytathassa a közeljövőben.

A novemberben napvilágra került pénzügyi válsághelyzet következtében létszámleépítés kezdődött az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karain. A két kar oktatóinak száma várhatóan összesen 50-70 fővel csökken, többségüket nyugdíjazással, más részüket sebtében összehozott teljesítménykövetelmények alapján fogják elbocsátani, még nem tudni, pontosan milyen megoszlásban. (Oktatói Hálózat)

Nem elég, hogy a CEU-t elüldözték, a Corvinust hamarosan államosítják , de ezek mellé még az ország egyik legjobb egyetemét is a tönk szélére lökik. Kiderült az már a kormány korábbi intézkedéseiből is, hogy az egészségügy mellett feladatuknak tekintik az oktatás rendszer porig rombolását is. Nincs szükség kiművelt emberfőkre, Orbán tervében olyanok nem szerepelnek. Lerombolnak hát mindent, amit csak érnek, hogy ezzel milliók jövőjét pecsételjék meg örökre.

Vannak azonban, akik nem adják fel, ilyenek voltak azok a Pécs mellett félpályás útlezárással demonstrálók, akik nem féltek véleményt nyilvánítani akkor, amikor az ország többi részén néma csönd van. Elég csak belegondolni, mi lenne, ha a valóban elégedetlenek fognák magukat és véleménynyilvánításképpen nem félpályás, hanem teljes útzárakat vonnának a nagyvárosok köré. Pécsen ugyanis körülbelül 50 ember, 25 autóval olyan szinten bénította meg a forgalmat, hogy voltak időszakok, amikor 4km-es kocsisor alakult ki. Hogy ennek volt-e értelme? A Népszavának válaszoló egyik tüntető szavaival válaszolnék a kérdésre:

Ha igazuk is van, nem tartanak attól, hogy a forgalomlassítás sok megnyerhető embert maguk ellen haragít? – Nem – rázta a fejét. – Minden eszközt be kell vetni, hogy megértessük az emberekkel, ellopják, meghülyítik, tönkreteszik az országot.

Én is tehetek róla, nem csak az a senkiházi, aki meglopott

Mert akkor felteszed a kérdést: mitől lenne jobb neki?

Nem vagyunk gyávák

A tűzoltók is konzultálni szeretnének

Társadalmi támogatottság

Véresen csúnya vége lesz

A nap kommentje pedig Attilától:

Szegény Mi.
Egy teljesen elhülyült bigott kisebbség a hatalom mámorában és az állítólagos kétharmados felhatalmazásával 
totálisan ki csinálja az országot.
Nincs jövő, nincs alternatíva, hagymázas, szarszagú hurrá jelentések mindenhonnan, hőzöngő nagyfejűek, a hatalmuk teljes birtokában egyre erőszakosabban pusztítanak mindent amihez csak hozzáférnek, mint egy telhetetlen rákos góc ami felzabálja az éltető testet.
De velünk fogtok pusztulni ám!
Tudjátok mit? Inkább csak ti pusztuljatok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.