Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Nem fura, hogy ingyen senki nem akar hívő lenni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép is az, amikor elkezd peregni a márványnak hazudott gipsz. Először mindig a széle indul oszlásnak, belül stabilnak tűnik. Tűnik. Mert a valóság az, hogy amikor a külső réteg lehullott, a felszínre került rész lesz a külső réteg. Aztán egyszer sor kerül a közepére is, mert egy napon az lesz kitéve az időjárás viszontagságainak és leomlik az egész tákolmány.

A gipsz pereg. Nem most kezdte, mállott az már két éve is. Felszínre bukkannak az újabb és újabb rétegek. Most a fideszes propagandamédia omladozik egy kicsit, de majd bizonyára húznak rá egy réteg meszet és remélik, az megállítja az eróziót. Nem fogja.

Tegnap jelent meg a HVG-n egy újabb sittkupac, egy kormányhoz hű újságíró kínjáról és keservéről. Érdemes elolvasni. A PestiSrácok nevű akármiben trónoló Huth Gergely volt kedves rongyembernek nevezni Polgári Szilviát, aki a Huth által alapított PolgárPortálon vetette a betűt és szerkesztette a főt. A feldúlt polgárikeresztény kebel pedig nem tűrheti az ilyesmit, úgyhogy megszületett a válasz Huth kedves jelzőire (azóta Polgári Szilvia törölte az írást, de a HVG cikkben továbbra is elérhető). Ilyen viccességek vannak benne:

Szomorúan jegyzem meg, hogy erről a helyzetről igen sokan tudtak a jobboldali média képviselői közül, ezek az emberek tehát tisztában vannak a történtekkel. De mind eltartott kisujjal szemlélte és szemléli a káoszt, úgy vélik, nem tartozik rájuk. Tévednek! Mert ami velünk megtörtént, saját narratívájuk szerint nem történhet meg. (…) Ők az erkölcs zászlaját lobogtatják, morális felsőbbrendűségüket hirdetik nap nap után, és élesen elhatárolják önmagukat attól a mételytől, amely a túloldalt jellemzi.

No kérem. A hölgy problémáját az okozta, hogy nem kap pénzt a szerkesztőség a központból, ahogy eddig kapott. De annyira nem, hogy most konkrétan százezer forint miatt robbant ki a háború az akolban. Érdekes, nem? Amint a világéletében fideszes, hithű és teljesen az elvei mentén létező bárakárkinek rá találnak lépni a tyúkszemére (megvágják a kutatásra szánt összeget, kirúgják a közpénzből eltartott laptól, nem utalják a pénzecskét), máris kitör a balhé. Máris nem annyira csodás emberek a fideszesek, máris nincsen erkölcsi felsőbbrendűség, máris páros lábbal szállnak bele egymásba. Abban a pillanatban, hogy nem csönget a kassza, le is van szarva erkölcs és morál és jobboldali kötődés és Magyarország megmentője.

Nem fura, hogy ingyen senki nem akar hívő lenni? Ha nincs pénz, rögtön nincs erkölcsi kötelesség, jobboldali keresztény elköteleződés, máris álkeresztény, képmutató pondró lesz a tegnapi elvtárs.

Többször leírtam, most is ide kívánkozik: a fideszesek folyamatosan azért vinnyognak, mert baloldali médiatúlsúly van. Ami egészen pontosan úgy fest, hogy kormánypárti és közpénzből kitartott média számszerűen sokkal több van, mint ellenzéki, mégis többen olvassák/nézik/hallgatják az ellenzékit, mint a fideszest. Márpedig a média fenntartása iszonyatos pénzbe kerül. Ahogy fogy az elzabrálható pénz, úgy fogja elvonni a pénzt a kormánypárt a feneketlen bendőjű pártújságoktól. Most ez még a külső réteg, de kötve hiszem, hogy nem fognak a többiek is sorra kerülni. Márpedig a Fidesz hatalomra kerülésében és hatalomban maradásában döntő szerepe van a pártmédiának.

Amit most látunk kicsiben, azt fogjuk látni nagyban is. Pont ugyanez fog történni. Pontosan ugyanígy fognak egymásnak esni, éppen így fognak magukkal rántani mindent azok, akik kimaradnak az etetésből. Amikor pedig majd el kellene vinni valakinek a balhét hivatalosan (a bíróság előtt), akkor nem lesznek többé elvek és gerinc (verbálisan sem), mindenki a bőrét igyekszik menteni. Gondoljuk el, ha tetves százezer forint miatt egymást rongyemberezik, mi fog történni, amikor a tét nem százezer forint, hanem százmillió lesz, megtoldva némi vagyonelkobzással és néhány évnyi kényszerpihenővel!

Be fog következni, az ilyen rendszerek mindig így omlanak össze. Amit a pénz, a karriervágy, a szervilizmus, a gerinctelen seggnyalás tart össze, az mindig ocsmány véget ér. És akkor nem marad más, csak az egymást vádoló egykori harcostársak, a titkos ellenállók és a rendszert belülről bomlasztók. Ahogy az lenni szokott.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.