Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az MTVA napjai meg vannak számlálva?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A hagyományőrzés szellemében nézzük először a mai nap kiemelt kommentjeit:

Ha annyira nem foglalkozik üzleti ügyekkel, és a politika el van választva az üzlettől, akkor mi a francért szónokol üzleti fórumokon? Szijjártó meg miért turnézik Afrikától Ázsiáig üzletemberekkel? Az nem üzlet? A semmirevaló kereskedőházak megnyitogatásáról nem is beszélve. Azok is üzleti célokat szolgáltak volna. De á, nem, ők politikusok, közük sincs az üzlethez. (Zsoltix)

Lesz itt még a klasszikus ,,Parancsra tettem! Ártatlan vagyok! Belülről bomlasztottam a rendszert!,” szóösszetétel a saját tetves múltjuk mentegetésére használva…! (János)

Itt emelkedtek legjobban a bérek – te jó ég, hol lehettünk eddig!? – és ezzel máris majdnem a legutolsók vagyunk az EU-ban. Áraink viszont azonosak, vagy magasabbak, mint az EU-ban. Hogy nekünk milyen jó dolgunk van emberek! (Virág)

Annak a kínai robot TV-bemondónak a mintájára nyugodtan át lehetne alakítani a kormányinfókat. Nem kell semmiféle szónoki pulpitus, elég egy, a mennyezetről lelógatott spárgákra kötött ülőrúd, rá egy papagájjal, aki minden kérdésre löki: Gyurrrika megtámadott, Gyurrrikától megvéggyük, Gyurrrika megtámadott, Gyurrrikától megvéggyük, ×10-20-30-40…Tehermentesítendő desikerült elvtársat (is), olyan kis idegesnek tűnik mostanában (Aegean)

A legjobb ha fél a nép valakitől, valakiktől, hogy aztán ők majd jól megvédjék. Igaz az ellenséget is ők találják ki, de így könnyű elbánni vele. Ám ha bárki feszegeti a miérteket, az rögtön migráns, Soros, libsi és hasonló. A sötétben élőknek fényt ad a fidesz. Legyen az nekik az örök világosságuk. (László)

A tulajok főnökükként kezelik a közös képviselőt is. Nem merik számon kérni, hogy koma hol is a zsé? A politikussal is ugyanaz. a helyzet. Őket, mi a nép a rosszul végzett munkájukért felelősségre vonhatnánk, ha kell el is ítélhetnénk, az esetlegesen náluk ragadt közpénzek, javak miatt súlyos konzekvenciákkal illethetnénk, de MO-on a helyzet fordítva van. Nálunk a farok csóválja a kutyát, azaz bennünket akik igazából a hatalom birtokosai vagyunk, vagyis MI nagybetűs NÉP.Hát ilyen buták vagyunk mi magyarok! (Ervin)

Szél Bernadett és Hadházy Ákos ma újra bejutott – igaz, hogy csellel, nem pedig azért mert beengedték őket, noha ez kutyakötelességük lett volna – az MTVA épületébe, ahol Papp Dániel hírhamisítóval szerettek volna beszélni. A közpénzpropaganda üzem vezérigazgatója azonban nem kívánt velük szóbaállni, ezért egy kosarat a fején viselő szemüveges nőt küldött le, hogy tárgyaljon a két parlamenti képviselővel. Noha sokáig próbálkozott – többek között azzal, hogy fáradjanak át a H épületbe, ahol majd XY-nal beszélhetnek -, nem jött be a cselszövés, ezért nem sokkal délután 5 óra után a hazai hírhamisítás nagyágyúja lefáradt az épület bejáratához, hogy kioktassa az ott várakozó képviselőket.

Semmi más oka nem volt annak, hogy a vezérigazgató kegyesen lefáradt, mint az, hogy eddigi munkásságához híven belehazudjon Szél, Hadházy és a több ezer, az élő közvetítést követő magyar ember arcába. Szinte alig volt olyan mondat, amely ne hazugság lett volna, így most nem is állnék neki a szánalmas színjáték elemzésének. Papp Dániel miután előadta performanszát, anélkül hogy érdemben válaszolt volna akár egyetlen kérdésre is, gyáva féreg módjára elmenekült. Ezt követően a képviselők bejelentették, hogy ha kell, akár egy hétig is bent maradnak. Amennyiben ez valóban így is lesz, úgy sok sikert és kitartást nekik, aki pedig egyetért velük, az szolidaritásból akár meg is jelenhet az államifideszes hírhamisító gyár épületénél.

Szintén az MTVA-üggyel – pontosabban a Varju László ellen elkövetett erőszakkal – kapcsolatban Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd képviselője megkérdezte a fideszes legfőbb ügyészt, Polt Pétert, hogy mégis hogy állnak a nyomozással, amelyre az alábbi, nem túlságosan meglepő válasz érkezett. Nem állnak sehogy.

A feljelentések alapján a nyomozás elrendeléséről, a feljelentés elutasításáról, illetve az ügy áttételéről nem lehetett dönteni, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség 2018. december 21. napján a felejelentés kiegészítését rendelte el. A feljelentés kiegészítésének határideje egy hónap. 

Vagyis még egy nyomozást sem sikerült elindítani ezidáig, pedig az eset nem tegnap történt. Vajon a képi bizonyíték és a szemtanúk vallomásai sem bizonyultak elegendőnek? Vajon a Varju Lászlóról készült látleletek, amelyek a zúzódások és horzsolások tényét állapítják meg, szintén nem számítanak? Mi kell ennek a szánalmas, pártvezérelt állampárti ügyészségnek ahhoz, hogy lefolytassanak bármiféle nyomozást is kormányközeli figurákkal szemben?

Latorcai Csaba doktor, közigazgatási államtitkár és Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese kerekasztal-beszélgetésen fejtették ki, hogy milyen nagyszerű ötlet lenne már, ha a Szegedi Tudományegyetem is nemzeti lenne. A nemzeti nem azt jelenti, hogy országos méretű – mert hát eddig is az volt -, hanem azt, hogy fideszes lesz, aminek álcája a nemzeti szó. Minden, amit nemzetivé tett a hatalom, az az ő fennhatóságuk alá került, magyarán azt a saját tulajdonuknak tekintik. Íme néhány részletet a beszélgetésből:

Tehát tudnunk kell azt, hogy hol születtünk, honnan érkeztünk és hová tartozunk. A legelső pont a kereszténység, amely nagyban meghatározza a gondolkodást. Meg kell kapaszkodnunk abban a tudatban, hogy a nő férfival, a férfi nővel házasodik össze. A második pont a nemzet fogalma, amely a legcsodálatosabb kötőelem, hiszen ebbe születtünk bele. Helyes irányba kell ezért terelnünk az oktatást, az értékeket kívánjuk támogatni. (Latorcai)

Nehéz lenne bármit is kiemelni ebből a pár sorból, ugyanis minden állítás siralmas az egyetem jövőjére nézve. Folytassuk inkább:

Szomorúan tapasztaljuk, hogy az önkormányzat évtizedek óta semmibe vesz minket. Még a városi naptárban sem kaptunk helyet. Mindenképp új városvezetésre van szükségünk! Lendületes pályára kell állítani Szegedet. Az államnak, a vallásnak és a városnak egységben kell állnia a sikerhez, de ebből az utóbbi elem hiányzik. (Zakar)

Seggnyalás felsőfokon! Gratulálunk Zakar Péternek ehhez a nagyszerű teljesítményhez.

Azt látom, hogy a vesztét érzi az ellenzék, csak a botránykeltés az eszközük, elkeserítő viszont, hogy a fiatalok közül többen ezt látják helyes útnak, ezért is törekszünk a nemzetiségre 

– így okoskodott Zakar (bármit is jelentsen törekedni a nemzetiségre), amire Latorcai a következőt javasolta neki:

 érdemes lenne az egyetemnek is nyilvánosan állást foglalnia a magyar nemzetet érintő ügyekben.

Debrecen után úgy tűnik, hogy Szeged is elesett. Zakar Péter egyébként nem mellékesen volt fideszes képviselő, így viselkedése talán nem is annyira meglepő, mint amennyire szomorú és szánalmas. Nemzetinek lenni manapság annyit tesz, fideszes pártkatonának lenni. Ide süllyedtünk.

Az MTVA épületébe bejutott Szél Bernadett közben egy valódi híradót hozott össze a biztonságiak seggével a háttérben, amelyet ITT lehet megtekinteni.

Lássuk mai cikkeinket:

Tudod jól, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozom, Lajos

Nem fura, hogy ingyen senki nem akar hívő lenni?

Az elsőszülött már amúgy is felkészült és teljesen az apja örökségének továbbvitelére

Új ellenség a láthatáron

A kormánymédia szerint a nők ostobák

Dal a jó emberekről

Kártékony sáskahad

A nap kommentje Gábortól:

Koronázzuk meg a Duna jege alatt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.