Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán ismét átírta a játékszabályokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk mindenek előtt a mai nap kiemelt kommentjeit:

El kell takarítani az útból a habókos faluvégi fölkapaszkodott mentálisan sérült,beképzelt,kleptomán,kényszeres hazudozó,öntelt,mániákus,torkos,telhetetlen parasztot,-mert veszélyt jelent egy országra,egy gazdasági,jogi társulásra/unióra,és bármilyen hazaárulást,hatalommal való visszaélést,alkotm.sértést,esküszegést,költségvetési csalásokat is követ el,előfordulhat,h.semmi bántódása soha nem is fog esni,sőt..Ezért őt csak erőszakkal lehet(ne)eltávolítani a hatalomból,a közéletből,a politikai szereplők listájáról..Ugye milyen bölcsek voltak az ókori görögök,akiktől örököltük a demokrácia fogalmát,és a zsarnokokat(türannoszokat)joguk volt elkergetni,ha azok erős túlzásokba estek a polgárokkal,néppel szembe..Egy 55.éves faszi,aki életében soha sehol nem dolgozott 2030.-ig akar Türannosz lenni… (Pollack)

És ha ez nem hiba volt, hanem jelzés?
Üzenet a nyugdíjasoknak (akik között egyre több volt a kormány-ellenes, mert nem kellett félnie a munkája elvesztésétől): ne ugráljatok, mert ezt a pénzcsapot is el tudom zárni?
Vagy mi van, ha az év végi „játék” az államháztartás hiányával nagyobb veszteséget okozott és tényleg nem volt pénz a kifizetésekre?
Mindegy mi történt, a dolog arról szól: felvillant a nyugdíjasok jövője, jobb, ha elgondolkodunk ezen. (Judit)

Ez az ember így született : törtető, hataloméhes, átgázol mindenen és mindenkin , a jellemet, gerincességet, empátiát még hírből sem ismeri. Ő Magyarország újkori tragédiája. De miért nem állította meg SENKI mielőtt ennyi KÁRT okozott volna… ? Sokan voltak abban a helyzetben, hogy megtehették volna. Pl. Sólyom László….Kéri László….Stumpf István…és még sokan mások. (Stefánia)

Orbán beszédhibáit kijavították, a hadarását, a gombócos beszédét. A hazudozásból nem tudták kigyógyítani. Pereat! (Julianna)

„Új rekordon a lakosság vagyona”
„Fürdik a készpénzben a lakosság”, és még sorolhatnám a Lölö által megvett Világgazdaság lelkendező czikkeit az MNB által közzédobott megtakarítási adatokról. De nem sorolom, mert mind ilyen. Kurvajól megy a lakosságnak, a háztartásoknak, stb. Csak azt az aprócska tényt mindig elfelejtik megemlíteni, hogy a többség ebbe nem tartozik bele. (Zsoltix)

Ezek a süket propagandaszövegek pont azt a szavazóréteget érik el, akikre nekik szükségük van.
Egy összetett mondat megfejtésével nem terhelik őket mert tudják, hogy hiábavaló próbálkozás lenne. A legszebb példa, a „Magyarország jobban teljesít”. Semmi tartalom mögötte, csak így bele a zsibbadt arcba. Meg sem kérdezte a célközönség, hogy rendben kiskutyám, de miben és mihez képest? A lakosság fantasztikus anyagi gyarapodásáról szóló egybites üzeneteiket sem fogják megkérdőjelezni, a többség (amiről tudjuk, számukra nincs is) meg le van szarva. Oszt jónapot. (Aegean)

Nekem úgy tűnik, a Fidesz máris belehúzott a májusi EP választások elcsalásába. Tartva az ellenzéki pártok egy csoportjától (Jobbik, Momentum, Párbeszéd) a Fidesz az Állami Számvevőszéken keresztül ellehetetleníti működésüket. A Párbeszéd és a Momentum támogatását a Népszava információi szerint már fel is függesztették, a Jobbikot pedig egy újabb, 100 millió forintot is meghaladó büntetéssel fogják sújtani. A fideszes ÁSZ megteheti, ugyanis a szintén fideszes Országgyűlésnek van alárendelve, tehát gond nélkül hajthatja végre Orbán Viktor parancsait, a kutyát sem érdekli. Nem véletlen az sem, hogy a Fidesz és a KDNP háza táján a mai napig nem találtak semmi gyanúsat, így büntetést sem voltak kénytelenek befizetni soha.

Kocsis-Cake szerint, ha nem kapják meg a támogatást, a munkatársaknak nem tudnak fizetést adni, a pártnak pedig nem lesz pénze a közelgő választásokra.

Elmondtuk már sokszor, de elmondjuk újra: ez diktatúra. Egy ország, ahol jóformán egy párt – és annak vezetője – dönt arról, hogy mi történik az országban, az nem demokrácia. A diktatúrákban szokás elhalgattatni azokat a személyeket, szervezeteket és intézményeket, amelyek nem értenek egyet a hatalommal. Orbán Viktor totális hatalmat akar, bármi áron. Aki eddig azt hitte, hogy a májusi EP-választásokon majd sikerrel megmutathatjuk az állampártnak, hogy nem kérünk belőlük, az gyorsan felejtse ezt el. Orbánék ismét átírták a játékszabályokat, hogy ellenfelek hiányában totális győzelmet arathassanak. Egy ilyen kormánnyal mégis mi értelme van tárgyalni és egyeztetni? A szép szóból nem értettek eddig sem, és ezután sem fognak. Kell ehhez jobb bizonyíték, mint a fenti hír? Nem hiszem.

A Független Rendőr Szakszervezet támogatja az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációszervező Bizottság (OSZDB) négypontos követelését. Ez egy nagyszerű hír egyébként, csak a kérdés, hogy ennek mégis mi a jó isten értelme van? Minek kell 46573 előkészítő szervezet ahhoz, hogy végre emberek tízezrei menjenek az utcára elkeseredésükben? A szakszervezetek Magyarországon nem működnek, ezt vagy elfogadjuk, vagy pedig továbbra is azzal hitegetjük magunkat, hogy a 46 millió féle különböző, egyenkét pár száz embert tömörítő szakszervezet valóban sztrájkot fog szervezni. Nem fog. Nem fog, mert vezetőiknek nem érdeke, soha nem is volt. Azzal, hogy a csodát már megint másoktól várjuk, csak az időt húzzuk. A rendőrök, a tűzoltók, a tanárok és diákok leginkább azzal tudják megmutatni, hogy kiállnak az öt pont mellett, hogy egy következő tüntetés alkalmával ők is ott állnak a Kossuth téren, szolidaritást vállalva a több tízezer szintén elégedetlen emberrel. Ameddig ez nem történik meg, addig fölösleges üzengetni.

Lássuk mai cikkeinket:

Nem demagógia, nem liberális rögeszme

A király színlelt beszéde

A civil alapból finanszírozott, farkasfog protézissel felszerelt birkamenetek éllovasai

Lehengerlő cinizmus

Ordenáré büdös van itt

Őrizz és védj 

Ebben a zsákutcában nincs tovább

A nap kommentje pedig Virágtól:

Ha a lufi eléri a magassága csúcsát, mindig kipukkan. Ez a lufi is így fog járni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.