Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktornak még az egyszerű étkezés is gondot okoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Nézzük és lássuk mindenek előtt a mai kiemelt kommenteket:

És persze, mi lesz, ha nem teljesíti az ultimátumot? Akkor végre elfoglalja a parlamentet a tüntető tömeg? Akkor végre a hatalom tüzelni fog a tüntető tömegre? Vagy mi a búbánat lesz, ugyanis az ultimátumot garantáltan a kukába dobják, mint mi a konzultációs levelüket. Ébredjen már fel valaki, és legyen eléggé hangos, hogy végre a nép igazán megmozduljon és lerázza magáról ezt a rabló bandát! (Virág)

Azt szeretném látni egyszer, hogyan reagálna pártunk és kormányunk, ha bármelyik szomszédos ország állami költségvetésből finanszírozna, akármilyen beruházást Magyarországon. Nagy összegű fogadást kötnék rá, hogy a toporzékolásügyi miniszter a gazdájával együtt, magából kikelve utasítaná vissza az ország belügyeibe való durva beavatkozást. (Mamari)

Nerhimédész törvénye: „Minden közpénzbe mártott test emberi tartásából annyit veszt, amennyi az általa zsebre baszott uniós projekt súlya”. (Aegean)

A mai napon kiderült, hogy a Gundel Étterem fogja a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltetni. Ez természetesen szintén a puritánság egy újabb jele, a Gundel ugyanis az ország egyik legdrágább étterme. Na nem a miniszterelnöknek és haverjainak persze, nekik ugyanis majdhogynem ingyen jár a csülkös bableves és a somlói galuska. Mert hát ugye hogyan is jönnének ki máskülönben a szaros havi minimum 1 millió forintjukból? Lássuk hát, hogy mennyiért tömheti tele az arcát Rogán, Orbán, vagy esetleg Áder (ha arra jár) a Gundel menzáján:

Fotó: Miniszterelnökség

Az árakat látva csoda, hogy nem a Gundel fizet Orbánéknak azért, hogy egyáltalán lefáradjanak a menzára és egyenek valamit. Ha pedig már ott volt Orbán és Gulyás a menzán, Kaminsky Fanni ex-Habonyné el is juttatott egy fotót sürgősen a HVG szerkesztőségének arról, hogy milyen boldogan eszik az urak a Stefánia vagdaltat. Ez egészen pontosan így nézett ki:

Fotó: Miniszterelnökség

Ha jól megfigyelik a képet, láthatják, hogy Orbán nem elég hogy felöltözni nem tud ember módjára, de még a késsel és villával való étkezés is gondokat okoz neki. A kés tompa felével esett ugyanis neki a fasírtnak, ami – mondjuk Orbán zsenialitását ismerve – talán nem annyira meglepő, ellenben elég vicces. Történt azonban más is ezen a csodás napon, méghozzá szintén a várnegyedben, ahova a miniszterek elnöke oly büszkén felköltözött. Ameddig szilveszter éjszaka mindenki a tűzijátékokkal volt elfoglalva, addig a Miniszterelnökség felügyelete alatt létrejött a Várkapitányság.

Igen, jól olvasták. A török hódoltásgot megidéző szervezet a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre. Mint az kiderült, óriási szükség volt a két cég összeolvadásából megalakuló Várkapitányságra, ugyanis temérdek pénz maradt még, amit Orbán Viktor környezetének felújítására fordíthatnak a költségvetésből. Hogy pontosan mennyi is az annyi? Lássuk:

A Várkapitányság nagy költségvetéssel gazdálkodhat: a budai vár és a várnegyed megújítását célzó tervre 2019-ben is 10,63 milliárd forintot szánt a költségvetés.

Úgy tűnik, a Budai Vár lesz a nemzet új úszó vb-je, amelybe még azután is forint milliárdokat tolnak bele, hogy hivatalosan már régen lezajlott. Hogy mi más terve lehet még a miniszterek elnökének a Budai Várral, azt egyelőre csak találgatni lehet (senkinek nem javaslom). De ezek után már az sem lepne meg, ha egy hűvös téli éjszakán az országház kupolaterméből átszállíttatná a koronát, majd hetek leforgása alatt megszervezné a koronázását. Elvégre a tavasz hamarosan beköszönt, akkor pedig igen kevés annak az esélye, hogy a Duna jege befagy. Egy biztos, Orbán felkészült a népharagra, ugyanis a Budai Várnál jobb stratégiai pontot keresve sem találhatna. A kérdés már csak az, hogy a nép felkészült-e Orbán elzavarására.

Lássuk mai cikkeinket:

Még mindig nem vagyunk elég mélye, még mindig van mit ellopni. Hajrá-hajrá, elvtársak!

Szittya szentháromság

A taxisok nem változtak 1990 óta, mi igen

Mert futja rá

A mi „hazánk” államisága nemhogy évszázadokban, percekben sem mérhető

A halottas kocsi

Igen, persze, hogyne, szar a rendszer, O1G, de ami helyette jönne, még szarabb lenne

A nap kommentje pedig Zsolttól:

20+C+M+B+19=O1G

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.