Június 8,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még mindig nem vagyunk elég mélyen, még mindig van mit ellopni. Hajrá-hajrá, elvtársak!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 463,022 forint, még hiányzik 2,536,978 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hogy az a… hétfők atyaúristene, meg a cica rúgja meg. Jó reggelt kívánok! A változatosság kedvéért igazi hétfő van, 2019 első hétfője. Szerintem is lehangoló, de mi értelme lenni sztrájkolni (ez egy jó szó, höhö) ellene meg a mínuszokkal, a havazással, hófuvással sújtott időjárás ellen? Hát nem tél van? De. A lényeg, hogy a NER fostalicskája roskadásig meg van pakolva, el kellene már tolni  a fenébe.

Akkor kezdjük is az elején. Kocsis Máté, fideszes frakcióvezető (mellékállásban bevallottan büszke nembuzeráns) vasárnap  reggeli közpénzrádiós megszólalását – miszerint Soros hadrendbe állította magyarországi embereit – hagyjuk is, mert hacsak nem mindmeghalunk nemzetileg, ezeken az elmebetegséggel határos ótvar dumákon, amelyek egy háromszor kétharmados kormánypárt hivatalos kommunikációjának helyére léptek, az ükünokáink sírva fognak hahotázni. Hacsak nem köpködik le undorodva a történelemkönyvek lapjait. És semennyire nem fogják érteni, hogyan lehetett ennek a 21. századi országban lehajtott fejjel közlekedő, szabadságszeretőnek csúfolt néppel ezt megcselekedni.

Szerintem még ennél is súlyosabb az 5 napos ultimátumra szólított Orbán szócsövének reakciója az RTL Klub megkeresésére. Havasi Bertalannak, vagyis a gazdájának természetesen derogált odáig süllyedni, hogy két házszentelés között az utcára vonulók (ők Soros magyarországi emberei, hogy legyen világos) követeléseit egyáltalán meghallja. Úgyhogy Orbán mindenese helyett Varga Mihály közepes képességű könyvelő minisztériuma válaszolt: van hivatalos fóruma az egyeztetéseknek, úgyhogy

a tüntetéseket szervezők színpadias követeléseivel ezért a kormány külön nem foglalkozik.

Na most akkor tessenek szíveskedni a szakszervezeteknek – akik állítólag a nehézségek ellenére is megszervezik a sztrájkokat (nem mintha nem ez lenne a kutya kötelességük, és ki nem szarja le a nehézségeket) – sürgősen elgondolkodni azon, hogy mégis mi a búbánatot reméltek ettől az öt napos ultimátumtól úgy, hogy a miniszterek Várba cuccolt plebejus elnökének még egy egyszerű válaszra sem futja. Miben reménykednek, és egyáltalán mire várnak? Remélem, semmiben nem reménykednek, és már tegnap elkezdték a nehézségek ellenére megszervezni azt az istenverte sztrájkot, pedig múlt héten is késő lett volna.

Ahol a már régen nem létező demokrácia látszatát fenntartva, úgynevezett törvényesen foglalják el négyzetméterenként az országot (az állami pozíciókat lojális emberekkel töltik fel, a média nagy része felett átveszik az irányítást, ők írják át a saját szégyentelen pofájukra a választási rendszert), ott semminek semmi következménye nem lesz addig, ameddig elég sokan egyszerre nem mondják azt, hogy akkor mi felállunk, működtessétek az országot, ahogy akarjátok nélkülünk, addig tökmindegy, hogy ki milyen színpadra áll fel, elszavalni, hogy nem hagyjuk.

És most tényleg nem akarok azzal jönni, hogy bezzeg Párizsban targoncával törtek be egy minisztériumi épületbe a sárgamellényes tüntetők, mert akkor jön a kioktatás, hogy mekkora geci vagyok, amiért az erőszakot támogatom a békés legelészés helyett. Nem, egyáltalán nem erről van szó, bár mondjuk arra azért kíváncsi lennék, hogy a Macron ellen fordult sárga mellényeseket éltető barnanyelvű propagandisták a narancssárga lelkük mélyén vajon mit gondolnak arról, hogy 3-4 ezer emberből néhányan megdobálták a rendőröket, hidakat vontak blokád alá, szemeteseket, motorbicikliket, barikádokat gyújtogattak fel. Már csak azért is, mert a szegény gyerekek megrongált karácsonyi szánkói miatt (hazugság volt minden szavuk) összeszarták magukat a szemforgató visítozás közben.

Az a helyzet, hogy ebben a versengő autoriter rendszerben olyan mértékben lejt a pálya az állampárt irányába, hogy ezt akkor is nehéz lenne az ellenkezőjére fordítani, ha történetesen egy profi ellenzék állnak szemben a hivatalosan és törvényesen elcsalt megnyert sokadik kétharmad birtokosaival. Nem ez a helyzet, de Schöpflin György még mindig EP-képviselő így is megsértődött a Washington Post Fidesz rendszeréről szóló cikkén, amelynek szerzői Steven Levitsky, a University of Toronto, illetve Lucan Ahmad Way, a Harvard politikatudomány-professzora. Ők foglalkoznak az Orbán rezsimjéhez hasonlatos hibrid berendezkedésű rendszerekkel, ahol látszólag van pártverseny, a hatalom elméletileg leváltható, nem gyilkolják halomra és nem börtönzik be a hatalom ellenfeleit, de olyan egyenlőtlen játéktérben zajlik az egész demokrácia-szimulákrum, hogy gyakorlatilag esélytelen az erőviszonyok megváltoztatása. Doktor Schöpflin ennyit értett meg ebből az érvelésből:

A magyar baloldal Levitsky és Way alapján versengő autoriternek hívja a Fidesz rendszerét. De Levitsky és Way nem foglalkoznak azzal, hogy a szélsőséges és teljesen inkompetens baloldal rátör a megválasztott kormányra, és nem demokráciát akarnak, hanem rendszerváltást.

Aha. Vagyis aki rendszerváltást akar (azért az ellenzéki oldalon hűvös halomban nyüzsgő kollaboránsok egymás tyúkszemére taposó vergődését elnézve a Fidesz végbelében – szevasz, Sallai Róbert és Benedek, csá, Volner János -, egyáltalán nem világos, hogy pontosan ki és pontosan mit is akar), az nem akar demokráciát, és rátör a megválasztott kormányra. Mi a franc van? Semmi. Ezek tényleg belegárgyultak a saját megkérdőjelezhetetlenségükbe, megdönthetetlenségükbe, és még mindig felfokozott idegállapotban tolják, hogy mivel egyszer-kétszer-háromszor megválasztották őket, az idők végezetéig joguk van ráköpködni a nép fejére a szotyolát.

Ennek a magabiztosnak álcázott idegállapotnak némiképp ellentmond, hogy Márki-Zay Péter ellen már a NER mocsári trolljainak szintjén fröcsögő megmondóembereket is be kell vetni. Úgy látszik, Lázár Mindenható János zsenialitása, a fideszes polgári civilek undorító lejárató kampánya még mindig nem ad okot a teljes nyugalomra, hogy miszerint Hódmezővásárhelyt visszafideszesítik az önkormányzati választáson. Úgyhogy a helyi Fidesz-közeli rádióban a Jeszenszky Zsolt nevű DJ-nek állandó műsort toltak a segge alá, aki a maga primitív, falmelléki stílusában olyan propagandistákkal beszélget majd az országot, a térséget és Hódmezővásárhelyt érintő legfontosabb kérdésekről, mint Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, vagy Apáti Bence. Még mindig nem vagyunk elég mélyen, hajrá elvtársak!

És még mindig van közpénz, amit el kell égetni, el lehet lopni, mintha nem is lett volna, úgyhogy itt sem szabad alább hagyni a lapátolással. Lezsák Sándor népfőiskoláján 4,5 milliárd forintból épül nyitott és zárt termálfürdő, kemping, valamint kiszolgáló épületek is lesznek. Hát így tessenek ultimátumosdit játszani, meg békésen tárgyalgatni, fejet vakargatni, aztán egyszer csak majd jó lesz. Ja, nem.  Búcsúzom, itt egy kis muzsika, aztán kezdődjön a hét!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!