Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki is itt a hülye, kedves János?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

Aki kint -bárhol – egzisztenciát teremtett, beilleszkedett, jól él, jól érzi magát. az már nem jön haza az esetleges lehetőségért. Bolond lenne, ő már megküzdött, csak nem itt. Akik még itthon vannak, ők lehetnének az újrakezdés magja, de ha sokat várunk, elmegy még egy generáció, és velük az esély.(Olga)

Hazajöttek a fiaim karácsonyra. Elmentek a választás után.. Legközelebb 1 év múlva jönnek. Fél év alatt többet elértek már,mint én aki eddig is rengeteget dolgoztam. Hívnak menjünk mi is … de még várunk..” Anya gyertek… Sokkal jobb minden. Nyugodtabb,jobb élet.. végre mindened meglenne,,itt csak szenvedtek… „.Igazuk van, ez itt már nem élet… Még picit várunk ,talán lesz valami változás ,,ha nem akkor mi is elmegyünk utánuk…..És már nem érdekel ki gondol emiatt rólunk rosszat..(Zsuzsa)

Én is vártam. arra, hogy fagyos reggelen sorbaállhassak a nyufig előtt, nyitásra várva, hogy megmaradjon a manyup-pénzem, hogy az úgynevezett alaptörvényük – preambulumostól, szentkoronástól – érvénybe lépésekor értetlenül nézzem, miért nem üvölt senki velem, hogy hányingerrel kezdjem minden napomat az egyre jobban elpofátlanodó huszadrendű fideszes hajjakendektől és kiváltságokat követelő sleppjüktől… aztán anyáztam egy-két nagyot, felmondtam, összecsomagoltam, „lekapcsoltam a villanyt” és a gyerekeim után jöttem. a mai napig is csak azokat a hiábavaló várakozással és értelmetlen reménykedéssel elvesztegetett éveket sajnálom…(Lustamacs)

Ki kell mondani: A KIRÁLY MEZTELEN! Ennyi a dolgunk és ezt meg is kell csinálni, hangosan, érthetően, nyilvánosan, és sokan. Egyébként meg nem értem a „nektek” kitételt, itt már nem lehet kívülállónak lenni, ha itt élsz! Igen, én gyűlölöm Orbánt és pereputtyát, mert visszaélt azzal a lehetőséggel, amit 2010-ben, a válság utáni Bajnai féle konszolidációval kapott. Azzal a hihetelen mennyiségű juttatással, amit az EU adófizető biztosítottak, valamint a saját adófizetők pénzéből (mármint tőlünk) egy jól menő, virágzó országot lehetett volna építeni. Az első kétharmad pont lehetővé tette volna a régóta szükséges reformok megvalósítását (amit egyébként pont Orbán akadályozott meg előtte!) Azóta eltelt majdnem 9 év, és mit látunk, egy zsebredugott kezű, potrohos hasú diktátort, aki pont tegnap hányta szembe magát,hisz Nagy Imre koporsóján emelkedett magasba, és tegnap Nagy Imrét tagadta meg. De ez igaz Bibó Istvánra és Soros Györgyre is.(Irén)

A mai napon két vezető hírrel sokkolta a Fidesz a híveit. Ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy a több milliárd, adófizetőktől ellopott pénz sem elég a nemzethy pártnak, többre van szükségük. Elkezdtek hát kunyerálni a szavazóktól, hogy a lopott pénzt kiegészítsék, amiből majd gond nélkül tudják finanszírozni a májusi Európa Parlamenti választások költségeit. Amellett azonban, hogy egy kis zsebpénzt kapnak a pártfunckionáriusok, ez az alkalom jó lehet arra is, hogy felmérjék a valós szavazók számát még május előtt. A visszaküldött csekkekből kiderülhet, hogy a Kubatov-listán szereplők mennyire aktívak. A nap másik vezető híre pedig az, hogy Orbán Viktor várba menekülése mellé úgy tervezi megváltoztatni a törvényeket, hogy őt ott holmi tüntetők ne zavarhassák a munkában. Vagyis nem elég, hogy bevette a várat, idővel még ki is sajátítja azt magának. Egyedül azt felejti el, hogy a tüntetők nem fognak engedélyt kérni arra, hogy véleményt formáljanak róla. Ha 10 ezer ember elindul a várba, azt a tömeget egy Orbán által aláírt papírfecni nem fogja megállítani.

Lázár János ma egy közel egy órás rádióinterjúban fejtette ki véleményét a hazai politikával kapcsolatban, amiből tökéletesen kiderült, hogy Lázár továbbra is az a sunyi fideszes politikus, aki volt visszavonulása idején is. Hogy miért mondom ezt? Lássunk egy részletet az interjúból, amely a Rádió 7-en ment le:

A választópolgárok úgy döntöttek, hogy másra bízzák a város vezetését, még akkor is, hogyha butább és tehetségtelenebb, mit mi. Hát van ilyen.

Lázár természetesen Márki-Zay Péterről beszélt, aki a mai napig tüske a Fidesz szemében, nem beszélve Lázár Jánosról, aki sokáig Hódmezővásárhely polgármestere volt. Úgy tűnik továbbra sem képes emberi hangnemre az exminiszter, akitől Orbán idén kénytelen volt megválni.

Törőcsik Mari pedig napközben megnyilatkozott arról, hogy mit gondol a kormány azon tervéről, mely szerint Pélyen, Törőcsik Mari Házzá alakítanák a Kossuth-díjas színésznő szülőházát. A művésznő a Blikknek nyilatkozta a következőket:

Tényleg nagyon örülök az emlékháznak, de jobb volna, ha csak akkor nyitna meg, amikor én már nem vagyok. Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni. Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom.

Dolgozó népünk elégedetten hátradőlhet

Nem tükör

És akkor jön majd egy újabb orrbaverés a nagy elánnal kardot lengető mentális alsószekrényeknek

Orbán lejmol

A megélhetésiekről

Vad szirttetőn állunk

Ti, akik szartok az emberi jogaitokra, ha legalább havonta egyszer telepakolhatjátok a bevásárlókocsit a Tescóban

A nap kommentje pedig Ágnesé:

Családunkon végigsöpört valami hányással járó kórság. Mindenki beteg volt. Az orvosok szerint vírus okozta. Szerintem csak az egész évben felgyülemlett, központilag vezényelt hülyeség elleni tiltakozást, őszinte véleményünket adtuk ki magunkból….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.