Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárd megnyilatkozott… de vajon minek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai kiemelt kommenteket:

Na, kész.
Elolvastam a Sargentininek írt levelet. Még a kezelőorvosom meg a gyógyszerészem is versenyt csuklanak azóta egymással, miután megmutattam nekik a levelet arra a kérdésükre, hogy mióta tart nálam a szájrángás meg a fejbillegtetés, mint Firga bácsinak a Surdában. Úbassz… Múltkor kaptam egy üveg pálinkát aminek a fele még megvan, de meg is marad. A levél hatása biztosan kitart Karácsony másnapjának estéig, fölösleges pazarolni az alkoholt. Azt olvastam, hogy miután bezárt az OPNI, az ott kezeltek szétszéledtek és ellátás nélkül maradtak. Dehogy széledtek szét! Az összes szerencsétlent felkarolta a CÖF, csak sajnos náluk sincs elég megfelelő szakember, ahogyan a többi kórházakban sem, úgy általában. Az „alkotmányos bunkóság”-ra en meg joggal hivatkoznak, mert széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek róla, miután testközelben (a seggében) vannak a hatalomnak. Konkrétan, mióta a fidesz kormányoz[…] ez már nem jelző, ez maga az államforma, a köztársaság tákolmányból való kiradírozása után. Azért Sargentiniéknek szereztek pár vidám percet ott a borús és dekadens nyugaton, talán nem lesznek betegek, ha időben abba tudják hagyni a röhögést. Merthogy, nekik van humoruk, Stefkáék meg csak mindenre képesek. Ádernek viszont boldog Karácsonyt, halászlét és egyéb uszonyos finomságokat kívánok, már ha azok után amit művelt, még bele tud nézni a tükörpontyba.
Áldott, békést… (Aegean)

Karácsonyi versenyt hírdetek: ki tud tobb fidesz-kdnp-s képviselőt vagy valami nagyobb vezetőt – elnok, államtitkár, ÁSZ, stb- felsorolni, akinek nincs vaj a fején, nem gazdagodott meg, vagy nem szurt ki a néppel. A győztes lesz az év embere. Megnyeri a királyságot és fele Récsőlt. (Transzporter)

Az ókor csatáiban volt, hogy egy nap 100 ezer embert mészároltak le. De ez semmi ahhoz képest, hogy a kereszténység nevében hány embert kínozta meg, öltek meg, országokat romboltak le, kultúrákat semmisítettek meg, népeket irtottak ki, nem egyszer puszta gazdasági érdekből, de vallási indokokra hivatkozva, mind ehhez az egyház adta a nevét, cserébe pénzt és híveket, tehát ismét csak pénzt kapott. A vallás a népek ópiuma. Nem én találtam ki, de nagyon igaz! (Péter)

Noha nem ma történt, mégis érdemes beszámolni arról, amit Ruby Rose amerikai színésznő tett. Hetekkel ezelőtt egy budapesti forgatáson baleset érte, aminek következtében megtapasztalhatta a magyar emberek legrosszabb rémálmát: a hazai kórházak egyikét. Az Uzsokiba került színésznő teljesen elborzadt a látványtól, ezért még akkor megígérte, megpróbál tenni valamit a helyzet javításáért. A tegnapi napon kiderült, hogy nem csak a levegőbe beszélt, ugyanis egy magyar instagrammozóval, Zillich Angélával karöltve bevásároltak a Heim Pál gyermekkórháznak.

Ruby Rose a kórháztól kapott egy listát a legszükségesebb eszközökről, melyen többek között a következők szerepeltek: ágynemű, székek, papírtörlő adagoló, papír ágytakarók. A színésznő így hát nem tétlenkedett és 150 db egészségügyi ágytakaró vásárlásával kezdte. De ha már ott voltak és egy gyermekkórháznak vásároltak, akkor már vettek egy bevásárlókocsinyi játékot is. Elvégre itt a karácsony. Ez egy alapvetően szép történet, de az, hogy egy hollywoodi színésznő segítségére szoruljon a hazai egészségügy az minden, csak nem normális. Mint ahogy az sem normális, hogy a Metallica 4 millió forintos segítségére volt szüksége a Gyermekétkeztetési Alapítványnak. Ha tényleg nincsenek gondok idehaza sem az egészségügyben, sem sehol máshol, akkor mégis miért adakozik a fél világ?

Soros áll a háttérben ismét? Esetleg Gyurcsány, vagy úgy általában a liberálfasiszták? Hogy van az, hogy a kormánysajtó gazdasági csodáról és hihetetlen gazdagságról beszél, közben meg a magyar emberek többsége retteg attól, hogy a magyar kórházak bármelyikébe is bekerüljön? Erre már nem futja a sok milliárdból, csak stadionra, külföldi iskolákra, esetleg Erzsébet-utalványokra? Ja, már ez utóbbira sem, jövőtől harangoztak a Bözsi-utiknak is. Egy hollywoodi színésznő többet segített a magyar egészségügyön, mint a kormánytagok önkéntesen, emberbaráti keresztényi szeretet által vezérelve együttesen. Ez mondjuk nem is nehéz akkor, amikor Orbánnal kezdve, Balogon keresztül, egészen Káslerig mindannyian csak károkat okoztak a hazai egészségügyben.

Beer Miklós váci püspök is megszólalt a napok óta tartó tüntetéssorozat kapcsán, amely megszólalása elemzése helyett inkább csak fontos gondolatokat emelnék ki. Az interjút a Népszava közölte le:

Előbb idézett mondata arra utal, hogy kifejezetten szolidaritást vállal az úgynevezett rabszolgatörvény ellen tüntetőkkel. Jól értem? – Így van. Óvatosan kell fogalmaznom, mert máris rám sütötték, hogy beszálltam a pártpolitikai csatározásokba. Pedig erről szó sincs. Katolikus püspökként nem is állhatok ki egyik párt mellett sem.

A tüntetéseket az úgynevezett rabszolgatörvény elfogadása robbantotta ki. A demonstrációkon ezen túlmenően tiltakoznak a sajtószabadság korlátozása ellen is… – …egymás után szűnnek meg a kormányhoz nem közeli médiumok. Hogyan lehet ezt nem észrevenni? A párbeszéd hiánya senkinek sem jó. Hallgassuk meg egymást! Miért kell félni a másik véleményétől?

Tovább is van: a mindent átszövő korrupció, a felülről vezérelt közigazgatási bíróságok létrehozása, vagy például a CEU elűzése és az egyetemi autonómia csorbítása ellen. A katolikus híveket mennyire foglalkoztatják ezek az ügyek? – Úgy veszem észre, hogy nem nagyon. A migráció kérdése még mindig jobban. A közgondolkodásba az ment át, hogy „nem leszünk bevándorlóország”.

Na de hogy hozzak még egy csodálatos gondolatot így karácsony előtt, lássuk mit nyilatkozott a Fidesz fő trollja, Németh Szilárd:

A magunk mögött hagyott hét bebizonyította, hogy ezek a főszereplőkké vált hölgyek – Varga-Damm Andrea, Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szél Bernadett, Demeter Márta, Szabó Tímea, Vadai Ágnes –, gátlástalanságban, agresszivitásban, hazudozásban, hataloméhségben simán felülmúlják férfi elvtársaikat”

Mondja ezt Németh Szilárd… Boldog Karácsonyt!

Lássuk mai cikkeinket:

Akinek humora van, az mindent tud

Neírdalájános és a láthatatlan békement

Isten áldásáról

Valaki tudja esetleg , mi történt ebben az országban zárt ajtók mögött április 8-án?

Orbán stencilezett másolata

Ámulni még

Mészárosné esete a jóistennel

A nap kommentje pedig Aegeantól:

Nagy mákjuk van a vásárhelyieknek. Csomó pénzt spórol a város avval, hogy nem kell közvilágításra költeniük. Lázár segge beragyogja az alföldi éjszakát, mert akiét ennyi popóstacionárius pályán keringő szorgos nyelv nyalja, az úgy ragyog mint az egyenlítői napsütés déli fél egykor. Szervilis Kisnagykarácsonyt nekik!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.