Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamarosan kiderül, ki is nevet a végén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük a mai napot is a nap kiemelt kommentjeivel:

Most láthatta az ország népe hogy döntenek a sorsunkat érintő , életünket befolyásoló dolgokról. Röhögve azt sem tudva kiről, miről kell szavazni . Két hülye kézfeltartással jelezte nekik az igent vagy a nemet. Szörnyű volt még nézni is.(Zsuzsa)

Debrecenbe költözött egy multi, gyáróriás. Nagy öröm volt kis hazánkban, munkahelyteremtés…….Mit is gondoltunk?! Miért választották Debrecent?! Mi volt az ára ennek a nagy kegynek?! Az, hogy lali keresztülviszi a multi kívánságát, az olcsó magyar munkaerőre nézve. Ébresztő már végre! Szarnak a hazai magyarokra, kihasználnak minket, elszegényedünk, ezek meg generációkra előre bebiztosították magukat, ha szorul a hurok akkor külföldre szöknek, van már annyi pénzük…. Ennyit érünk mi magyarok??! Kellenek ez nekünk??! Mi vagyunk a többség! Ki van zárva, hogy ez a világ a magyarok többségének jó!(Barbara)

Ma megszavazzák a törvényt, s ha csak egy kicsit is normális ország lennénk, holnap ez egész országban, minden gyárban, kitörne az általános sztrájk. Sajnos nem vagyunk egy normális ország. Lehajtott fejjel, mindenki aláírja majd a túlmunka lehetőségét, és békésen várja a 3. év végét, hogy talán megkapja a túlóráiért járó fizetést.(Virág)

„Nagyon közel állunk ahhoz, hogy eme orbáni ámokfutás után (ha megérjük, hogy vége legyen) majd kijelenthetjük: ehhez képest még Antall is színvonal volt.” Sőt mi több, ahogy egy kedves öreg barátom szokta mondani: ezekhez képest még Rákosi is nyakkendős úriember volt…(Zsuzsanna)

A mai napot nehéz lenne összefoglalni pár sorban, ugyanis annyi gyalázatnak lehettünk ma fül és szemtanúi – már ha nem valamelyik tv csatornánk próbáltuk meg követni az eseményeket, ugyanis ott egy büdös szó nem volt az egészről – amely egy életre is elég lenne sokaknak. Orbán és Rogán erőltetett, szánalmas mosolya az ellenzéki politikusok telenfonjainak kamerája felé, egy életre beleégett sokunk agyába. Ahogy egy csapat senkiházi, mindenféle gond nélkül szavazott meg többek között két olyan törvényt is, mely egy még létező demokráciában soha nem kerülhetett volna parlament elé. Gond nélkül nyomkodták a gombjaikat, még úgy is, hogy sokaknak fogalmuk sem volt az egészről. Ezt adták ki utasításba, ők pedig jó talpnyalókként engedelmeskedtek.

Nem érdekelte őket az sem, hogy a teljes szavazás sokak szerint illegális keretek között folyt le – ugyanis kártya és emiatt név nélkül lehetett szavazni – és az sem, hogy a teljes társadalom ellenezte többek között a rabszolgatörvény bevezetését. Mint ahogy korábban, úgy most sem képviseltek bennünket. Egy dolog azonban változni látszik – a mai nap legalábbis mindenképpen – mégpedig az ellenzék jelenléte. A mai szavazáson talán történelmük során először viselkedetek úgy, mintha valóban az ellenzéket képviselnék. Hogy ez a viselkedés ki fog-e tartani hoszabb távon is, azt nem tudom, de úgy hiszem, igen sokan örülnének ennek. Az ország lakosait ugyanis jelen pillanatban senki nem képviseli a parlamentben.

A rabszolgatörvényt, illetve a fideszes bíróságokat természetesen annak ellenére is megszavazták, hogy azzal a Fidesz-KDNP-n kívül élő ember nem értett egyet, de ez nem újdonság. Mindenki tudta, hogy a parlament már csak egy díszlete az időközben kialakult diktatúrának, annak jelentősége egyenlő a nullával. A cikk írásának idején éppen az utcán vonul pár száz tüntető, ami természetesen sok mindent nem jelent. Ettől függetlenül hiszem úgy, hogy sokan bizakodnak, ugyanis ez lehetett az utolsó csepp a pohárban. Lehet, hogy ma még csak százak vannak kint az utcákon, de ez bármelyik pillanatban megváltozhat. Sokan ugyanis a mai nap eljutottak arra a pontra, ahol már tényleg nincs mit veszíteni.

Elegünk lett abból, hogy a kormány bohócai szarnak az emberek fejére. Elegünk lett abból is, hogy a rendőrség inkább véd egy csapat bűnözőt, mint a saját állampolgárait. Elegünk lett abból is, hogy a bíróságok a mai naptól kezdve a Fidesz parancsára fognak döntéseket hozni. És elegünk lett abból is, hogy a magyar embereket halálukig kívánják dolgoztatni, akkor ugyanis még több pénzt lehet kizsigerelni és ellopni tőlük. Sokszor tettük már fel azt a kérdést, hogy mégis mi lehet az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban? Nos, ha engem kérdeznének én azt mondanám, ez volt az a csepp. Egy hatalmas társadalmi réteget dühítettek fel, amelynek meglehet a várva várt eredménye. Lehet, hogy még nem ma és nem is holnap, de hamarosan. Lehet hogy nem lesz az idei karácsony túl boldog a maffiakormány szánalmas balekjai számára. Hamarosan kiderül, ki nevet a végén.

Lássuk mai cikkeinket:

Hányinger

A valóság ritkán csúszik be az önkényurak világába

Európai tél

A fideszesek legyőzték a magyar munkavállalókat

Síppal, dobbal, nádi hegedűvel

Óda az értelemhez

A magyar társadalom ingerküszöbe alatt háromszor kétharmaddal: senkit nem érdekel, mindenki megszívja

A nap kommentje pedig Istváné:

A fidesz legyőzte a demokráciát,végérvényesen!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.