Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igenis, főnök!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük a mai napot is a reggel óta beérkezett legérdekesebb kommentekkel:

„Másrészt baromira nehéz eltáncolni, hogy dögöljenek meg a libsik, Soros, megtámadtak, megvédjük, szavazz ránk. Ha sikerül is eltáncolni, csak kevesen értik. Akik értik, azok mást is értenek, tehát nem ők a Fidesz célközönsége.” Valahogy így. Az ő célközönségük bitjei a kacsatánc értelmezésénél mélyebb elemzésre szoruló művek láttán azonnal kapitulálnak. De nem csak a tánc és zeneművészettel állnak hadilábon, minden más művészetben is az értéktelen szemétnek tapsolnak (tisztelet a kivételnek). Ady, Petőfi már nemgyerebe, nekik el Szájmon mosdatlan szájú udvari poétájuk mély keresztény gyökereiből táplálkozó művészete[…] világítja be elios kandeláberként, a költészet és az irodalom sötét icakáját. Meg Wass Albert és Tormay. Nemzeti mészkőbarlang újhold idején. Azért mielőtt lehúzza a főiskola a redőnyt, vehetne pár órát, betanulhatna egy-két mozdulatot a mi mozgáskultúrájáról híres Döbrögink. Hátha egyszer eltáncolja nekünk (remélhetőleg) a Hattyú halálát. Tuti teltházas ősbemutató lenne a majdan elkészülő Puskás stadionban. (Aegean)

Annyit tennék hozzá, hogy nem csak azt kell megfogalmaznunk, hogy mit nem akarunk, hanem azt is, sőt, sokkal inkább azt, hogy mit akarunk. 30 éve mindig csak úgy szavaztunk a választásokon, hogy mit nem akarunk. Íme az eredmény. (bircanyeerow)

Nagyon egyszerű: nem kell a magyar zászlót lobogtatni.
A rokonság – ha úgy tetszik – zászlómentesen is az, a zászlótól pedig sem több nem lesz, sem szebb. Főleg, amióta a fidesz mindent azzal takar le – akkor is, ha nem kéne. És sokszor nagyon nem kéne….
Úgy látom, sok embernek van elege a nacionalizmusból – én konkrétan leszarom, hogy ki mennyire döngeti a mellét a magyarsága miatt, az, hogy valaki HOVA születik, véletlen. 
Azt, hogy mivé lesz emberként, azt meg nem lehet zászlólobogtatással elintézni! 
Konkrétan akár Orbán, akár bármelyik erdélyi kitűzhet malomkeréknyi kokárdát és rakathat ezerszámra zászlókat maga mögé, mikor megnyikkan, ettől még sokkal ócskább magyar ember, mint aki soha nem teszi egyiket sem, csak mondjuk nem lop, nem csal és nem hazudik egész életében. Társadalmi béke – vagy inkább annak irányába mutató előrelépés – akkor lesz, amikor a HT magyarok felismerik végre, hogy magasról szarik rájuk Orbán és bandája – csak pénzért megvette őket kilóra (tisztelet a kevés kivételnek), illetve a saját diktatórikus rendszerét igyekszik exportálni. (MaryskaHrabalová)

Tisztelettel megjegyzem:
– ahol kollektívan nem tudják ki írta a Turandot. ot ott nem kell nem csak CEU, hanem egyetem sem. Sőt. Oda nem csak kulturális fesztivál nem kell, de opera sőt kultúra se sok. (Majd a stadionban kiéli a NER büszke tagja a hasonló igényeit mert az azért van!)
– ahol egy Polt Péter féle fickó a viselt dolgai ellenére a törvényesség legfőbb őre lehet, oda nem kell törvény sem, mert egyszerűen jog sincs, csak valami kis létszámú csoportot meghatározó, és azt éltető érdekviszony, meg az alattvalók kordában tartásának uralkodói igénye. Szomorúan kell megállapítani, hogy egy II. v.h-s fogolytábor magasabb szinten állt mind kulturális, mind jogi viszonyait tekintve, mint a mai orbánia- a néhai Magyarország utódja. (Hunor)

Nagyszerű csere történt Budapesten, ugyanis a CEU eltávolítását követően sikerült rávenni az orosz fejlesztési bankot (NBB), hogy ugyan már költöztesse székhelyét Budapestre. Nagyszerű siker ez mind az országnak, mind Orbán Viktornak. Miközben egy nemzetközi hírű egyetem volt kénytelen elmenekülni az országból azért, mert Orbán Viktornak személyes problémája volt az egyetem létével, meginvitáltuk a magyar ugarra a putyini Oroszország egyik igen jelentős bankját. Valóban nyitunk Kelet felé, nem is akármilyen ütemben.

Közben Orbán Viktor ismét egyszemélyben döntött egy olyan ügyben, mely magyarok mindennapi életét befolyásolja. Történt ugyanis, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány megkapta az Echo TV, a Magyar Idők és az Origo kiadóját, illetve az Opus Presst. Ez annyit jelent, hogy a kormánypárti sajtó egyesült. Azt gondolhatná az ember, hogy ezzel van nem is egy probléma, így azt a Gazdasági Versenyhivatal, esetleg a Médiatanács biztosan vizsgálni fogja. Hát hogyne. Ha Orbán Viktor azt akarja, hogy ezt ne vizsgálja senki, akkor bizony nem fogja vizsgálni senki.

Ő maga szignózta azt a kormányrendeletet, mely szerint a kormánypárti sajtómocsár összefonódása nemzetstratégiai jelentőségű, azaz kurvára közérdek. Ez pontosan azt jelenti, amit sokan gondolnak. Sem a Médiatanácsnak, sem pedig a Gazdasági Versenyhivatalnak nem kell vizsgálnia az ügyletet. Orbán tehát egyszemélyben hallgattatta el e két hivatalt, ezzel pedig legitimálta azt az ügyletet, amely az agymosást egy eddig korábban nem tapasztalt szintre emelheti. A demokráciának már a nyomát sem lehet felfedezni idehaza, a látszat fenntartására Orbán Viktor már nem is ügyel, hiszen teljesen felesleges.

Vannak az országban már olyan intézmények, ahova valamilyen oknál fogva megérkezett a Mikulás. Pontosabban ugyan megérkezett a Mikulás, de az ajándékokat már nem ő, hanem egy kormánypárti képviselő adta át a gyerekeknek. A hatvani kórház beteg gyerekeihez a fideszes Szabó Zsolt érkezett, hogy gusztustalan módon, még ebből is politikai cirkuszt csináljon. Ennek a viselkedésnek óriási hagyománya van a kormányoldalon, ezért érezhette úgy Szabó Zsolt is, hogy most eljött az ő ideje.

Na nem csak a hatvani kórházban uralkodott ma fesztiváli hangulat: a szolnoki Varga Katalin Gimnázium diákjai is megtudhatták, mit is jelent az igazi ünnep. Az iskolában hónapokkal ezelőtt leszakadt a plafon egy része, amelyet azóta sem sikerült kijavítani. Viszont gond egy szál sem, gondolhatták, és azzal a lendülettel a leszakadt plafon kitámasztására használt vasrudat feldíszítették. Ez a történet is tökéletesen bemutatja az ország állapotát, ahol még arra sincs pénz, hogy ne szakadjon a gyerekek fejére a plafon egy országos szinten jegyzett iskola aulájában. Hogy ettől is van-e még lejjebb? Egészen biztosan!

Hogy kerüljön ide valami vicces is a mai napról, lássuk Velkovics Vilmos, az Echo Tv szalagmunkásának elszólását, melyben több volt az őszinteség, mint a csatorna elmúlt éveinek összes adásában együttvéve:

Lássuk mai cikkeinket:

A miniszterelnökúr sajnos nincs napirenden

Nem maradt már értelem?!

Menekülni a győzelmünkbe

Van elég stadion, focizni kell, nem táncikálni

Barbárok

A fáklya éneke

Pedig kicsit jobb hely lenne a világ, ha Nagy Feró kertet locsolna

A nap kommentje pedig Gábortól:

Kis ország – nem kis hülyékkel

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.