Március 7,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van elég stadion, focizni kell, nem táncikálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 822,887 forint, még hiányzik 2,177,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy távolról sem annyira fontos hír ez, mint például az, hogy Szijjártó Pétert megkínálták ropival a Fehér Ház cselédszobájában, de azért ide teszem. Már csak azért is, mert teljesen racionális döntés volt a kormány részéről hagyni, hogy kimúljon a főiskolai szintű kortárs táncművész képzés.

Egyrészt Orbán Viktor nem szereti a (tánc)művészetet, mert a focit szereti. Meg is mondta régebben, hogy nix ugri-bugri és igaza lett. Valóságos látnok. Ránézésre Orbán Ráhel sem szereti, akkor meg minek?

Másrészt baromira nehéz eltáncolni, hogy dögöljenek meg a libsik, Soros, megtámadtak, megvédjük, szavazz ránk. Ha sikerül is eltáncolni, csak kevesen étik. Akik értik, azok mást is értenek, tehát nem ők a Fidesz célközönsége.

Harmadrészt az összeszerelőüzemben veszélyes dolog táncikálni a szalag mellett, mert balesetet okozhat, de amúgy sem lesz senkinek kedve és ereje ugrándozni a négyszáz óra túlmunka mellett.

Negyedrészt van elég stadion, focizni kell, nem táncikálni.

Ötödrészt a gyerekszüléshez és a főzéshez semmi szükség nincs erre a tudásra.

Már csak az egyéb művészeti képzéseket, valamint a felsőoktatás egészét kell beszüntetni, de már nem sokat kell várnunk erre sem.

A Budapest Kortárstánc Főiskola beszünteti táncművész alap- és tánctanár mester képzéseit.

A fennálló kulturális, jogi, adminisztratív, financiális és munkaerőpiaci feltételek nem teszik lehetővé az 1979-ben megkezdett és 2004-ben főiskolai rangra emelt képzés magyarországi, felsőoktatási formában történő felelős, minőségi folytatását. A hivatásos kortárstánc művészek és tánctanárok képzése 2021. június 14-én hétfőn fejeződik be az alapító és fenntartó Új Előadóművészeti Alapítvány döntése alapján.

A Főiskola addig is teljesíti misszióját és vállalt kötelezettségeit:
– biztosítja a felvett hallgatók képzésének befejezését.
– tánctanár MA szakon felvételt hirdet nappali munkarendű, állami ösztöndíjas vagy önköltséges képzésre a 2019/2021 időszakra 
– táncművész BA szakon felvételt hirdet nappali munkarendű, önköltséges képzésre, olyan táncosok számára, akik várhatólag 2 év alatt képesek lesznek diplomát szerezni eleget téve a képzési és kimeneti követelményeknek, a rövidebb tanulmányi idő után felkészülten léphetnek sikeres művészi pályára
– diákhitel és Erasmus támogatás továbbra is igényelhető

dr. Angelus Iván sk.
Új Előadóművészeti Alapítvány alapító/kurátor
Budapest Kortárstánc Főiskola alapító/rektora

Bóvebb információ: tanc.org.hu 
     Kiadó: Új Előadóművészeti Alapítvány (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!