Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rettegjünk együtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Már-már szokásunkhoz híven kezdjük a ma esti posztot is a napi hírekre reflektáló kommentekkel, hisz továbbra is úgy véljük, hogy fontosak lehetnek egy párbeszéd megindításához.

A Fidesz sikere az ellenzéki pártok fölött abból fakad, hogy
– neki(k), vagyis Orbánnak van egy, mindenek feletti célja, az ellenzéki pártoknak nincs,
– neki(k) van küldetéstudata, az ellenzéki pártoknak nincs,
– neki(k) van gátlástalansága, az ellenzéki pártoknak nincs,
– neki(k) van szervezőképessége, az ellenzéki pártoknak nincs.

Azt nem tudom, hogy a maffia-alakzat a leghatékonyabb és legfegyelmezettebb szervezeti forma-e egy társadalom vezetésére, főleg hosszú távon, de az kétségtelen, hogy az ellenzék(ek) és hiányzó vezető(i) a fenti tulajdonságok hiányában esélytelenek a nerrel szemben.

Marad tehát az, hogy vagy a ner csapodik önerőből a falnak, vagy valamilyen külső erő hat rá eredményesen.(masikszempont)

Nagyon jól megfogtad a lényeget.
Nem az online térben kell megnyerni a választást (és főleg nem a kampány időszakban), hanem a való életben.
Egy gondolat ébresztő… 
Van – e valaki rajtam kívül akinek feltűnt hogy jelenleg a mai politikai palettán egyetlen csoportosulás van akik úgy viselkednek ahogy a választóik elvárják és az eddig nem őket választó bizonytalanok is minimum szimpátiával nézik?
Ötlet? 
Nincs? 
Súgok a Ketfarkúak Magyarország egyetlen viccpártja, ironikus, nem?!
Igen kotkodácsolnak, ingyen sört ígérnek, és itt jön a de… 
A kampánypénzt olyan civil szervezetek megsegítésére fordítják ami tényleg előre viszi az átlag szavazók életét, buszmegálló.,bringaút épül belőle. Lakókocsi vásárlások lesznek a kampánypénzből azoknak akiket a hajléktalanságukból kifolyólag a királyság kriminalizál…
Hány és hány embernek segítettek ezek az ötletek közvetlenül és közvetve is.
Pl a bohóc doktorok tuti rájuk szavaznak legközelebb, de azok a hálás szülők is akik gyerekeit ezek a dokik gyógyítják.
Az etyeki kutyamenhely dettó dobja majd az X-et, de jó eséllyel azok is akik onnan kutyust elhoznak, miért? Azért hogy legközelebb meglegyen a 2%hogy ne kelljen visszafizetni… 
És most a kérdés 
Miért nem jut eszébe egyetlen pártnak sem az ilyen irányú, emberközeli politikai tőke építés?
Szaros pelus helyett ilyen és ehhez hasonló dolgokkal kéne foglalkozni….(Csaba)

Van annak egy különösen pikáns bája, amikor az elvtársak közül kiáll valaki, zsebében a bölcsek kövével elmagyarázni, hogyan lehet megreformálni az ágazatot. Elegánsan elfelejtve (Dr. Alzheimer terápiájára jól reagáltak) azt, hogy azért mert a rendszer szügyig áll a szarban, azért vastagon ők is felelősek. Mert nem csak az elmúlt nyolc év előtti nyolc év volt, hanem utána is volt nyolc, ami alatt tehettek volna valamit, aminek már látszatja kellene lennie. Ha kicsi is, de legalább látnánk valami pozitív tenni akarást a sok süket duma helyett. 
Összekapaszkodás, sallangok elkerülése, bátorság… a sok tipikus, teljesen üres, idióta fideszes panel petárdák durrogtatása mellett elhangzott valami konkrétum is arra nézvést, hogy mi az elképzelésük?
Vagy az, hogy a homeopátiás szereket nem lehet gyógyszernek hívni, az már kiút az összes vizekből? És. Ha már itt tartunk, hülyeség ellen törzskönyveztek már valamilyen gyógyszert? Mert ha igen, azt emelt adagban kellene szedniük, különösen Kásler elvtársnak. (Aegean)

Hitte volna valaki, hogy újra eljön az az idő mikor mást kell tanítani a gyermekeinknek mint amit az iskolákban tanítanak?(Szilárd)

Most pedig lássuk a nap legfontosabb híreit, melyekből rögtön egy zseniális videót emelnék ki elsőnek. Be kell valljam, én többször is megnéztem, ugyanis nehezen hittem el, hogy létezik egyáltalán ilyen színvonal. Ameddig meg nem cáfolnak – biztosan meg fognak – addig azt mondom, ennél lejjebb nincs. Meg sem próbálkozom azzal, hogy kiemeljem a legzseniálisabb mondatokat a riportból, hiszen minden betűje arany. Élvezzék önök is!

Nem mellesleg a radikális tüntetőkkel szemben – agyműködése leállításával – védekező riporter időközben már Párizsból is bejelentkezett, ahol szintén sikerült megrettennie az őt körülvevő emberektől. Kíváncsian várjuk, hogy holnap Európa mely tájáról jelentkezik be a mérhetetlen tehetséggel megáldott riporternő.

A KSH a mai napon közölte a legújabb statisztikáit, melyből kiderül, hogy Magyarországon szinte megszűnt a szegénység, nem beszélve arról, hogy mindenki boldog. Na de lássuk, hogy pontosan miről is van szó:

A szegénység és a társadalmi kirekesztődés aránya a Központi Statisztikai Hivatal most megjelent adatai szerint az elmúlt évtizedben soha nem csökkent olyan mértékben Magyarországon, mint 2017-ben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkányban.

Fülöp Attila a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ez a ráta 25,6 százalékról 2017-re 19,6 százalékra mérséklődött, csaknem minden társadalmi csoportban, társadalmi rétegben csökkent a szegények száma. Hozzátette: az elégedettség 2017-ben nőtt, a háztartások egyre elégedettebbek a saját helyzetükkel, az életükkel és a lakókörnyezetükkel.

Nem kétlem én persze, hogy a számok valóban ezt mutatják, azt viszont annál inkább kétlem, hogy ezek a számok a valóságot mutatják. Lehet persze, hogy a fizetések sok helyen emelkedtek – ezzel nem vitatkozom – viszont emelkedtek az élelmiszer árak, a lakhatás és úgy általánosságban szinte minden. Lehet ahhoz a taktikához folyamodtak, hogy ha kitartóan mondják az egyébként rossz körülmények között élő embereknek, hogy nekik bizony jó életük van, nem beszélve arról, hogy milyen boldogok, akkor egy idő után elhiszik. Hogy a taktika bevált-e azt nem tudom, mindenesetre elég egy pesti metróra felszállni és végignézni az elbágyadt, kimerült embereken. Sok dolog eszébe juthat az embernek őket látva, de az elégedettség pont nincs köztük.

Na de hogy mennyire jól is megy nekünk, azt az mutatja tökéletesen, hogy Orbán Viktor a miniszterek elnöke továbbra is a mi pénzünkön repked szerte a világban. Korábban felvetődött, hogy Orbán ismét a nemkormánygép honvédségi Airbus A-319-es utasszállítóval utazott Milánóba. Nos ezt Demeter Márta meg is kérdezte a Magyar Honvédség vezetőjétől, aki erre írásban – meglepő módon – válaszolt is:

Tájékoztatom, hogy Miniszterelnök úr a jelölt napon a Magyar Honvédség Airbus A-319-es repülőgépével utazott

Na de lássuk is inkább mai cikkeinket:

Nyígnak, mint a fába szorult féreg és baromi nehezen viselik, hogy még mindig nem tapostak el mindenkit

Félanalfabéta idióták, szánalmas senkik vagyunk, szorozva a végtelennel

A Fidesz nem politikai párt

Nem pénzre, hanem közös gondolkodásra van szükség. Értem

Szerettük egymást?

A gyermek mostanában nyugtalan

Parizeres fánkot talán még Mari néni sem evett

A nap kommentje pedig Jánosé:

Értem én, hogy a haszonélvezők ott vannak. Azt is értem, hogy van egy massza aminek úgy átmosták az agyát, hogy egyszerű vezényszavakkal, gesztusokkal irányítható. De kell lenni a kettő között, gondolkodásra képes embereknek, akiknek ennyi hazugság, disznóság, korrupció, pazarlás, és hülyének nézés után, ki kellene, hogy nyíljon a szemük….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.