Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A Fidesz nem politikai párt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A demokráciát igénylő állampolgárok és politikai pártok immár három durván elvesztett választás után – egymást hibáztatva – azon siránkoznak, hogy nem sikerült a választási szereplésük, mert nem sikerült az ÖSSZEFOGÁS. Az csak kevesekben merül föl, hogy a legkülönbözőbb ideológiájú, eltérő célokat követő és a választók más-más csoportjait képviselő pártok összefogása ellentmond a politika lényegének.

A Fidesz sikere az ellenzéki pártok fölött abból fakad, hogy a Fidesz nem politikai párt, hanem egy maffia. Egy politikai párt – lényegéből fakadóan – soha nem tud akkora fegyelemet fölmutatni, soha nem tud olyan szervezettséget megvalósítani, mint a mindenható kerasztapa vezetésével működő maffia. Az pedig már tényleg a lehetetlenség birodalmába tartozik, ha több párttól várunk ilyesfajta összehangolt szervezettséget és fegyelmet.

A Fidesznek csak azt kellett fölismernie, hogy politikai pártok nem tudnak olyan fegyelmezett egységbe tömörülni, mint egy maffia, és ezt a felismerést kellett választási törvénybe öntenie. Kétharmadával meg is tehette.

Miután a politikai pártoknak egy nyomasztó anyagi erővel rendelkező, eszközökben nem válogató, katonai hierarchiáju és fegyelmű maffiát kellene legyőzni egy választásnak nevezett cirkuszban, borítékolható, hogy ez jogi eszközökkel nem fog menni. Egyetlen megoldás van, ha valaki/valakik rájuk borítják az asztalt. De hogy ezt az asztalborogatást kik, mikor, milyen körülmények között és milyen áldozatok árán fogják megvalósítani – ha egyáltalán –, azt nem tudom. Az asztalborogatás nélkül minden marad a régiben, csak az elvtársurak lesznek egyre gátlástalanabban, arcátlanabban és embertelenebbek.

Andor Mihály

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.