Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már számolni is nehéz a kormány hazugságait

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A közmédia annyira nem tudja már mit csináljon a sok milliárd forintos állami támogatással, hogy egyre nagyobb ökörségekre költi azt. Kiderült ugyanis a Közbeszerzési Hatóság adatai alapján, hogy 328 millió forintot költenek sminkesre, fodrászra és stylistra. Ez olyan pénzösszeg, melyből akár több kisebb kórház adósságát is ki lehetne fizetni, de gond egy szál sincs, hisz biztosan óriási szüksége van arra a salakmédia munkatársainak, hogy több száz millió forintért szépítsék meg őket:

  •  a vezető sytlist havi díja 3,4 millió forint + áfa (bruttó 4,3 millió forint)
  • a stylist tanácsadói tevékenység óradíja 5000 forint + áfa (bruttó 6350 Ft/óra)
  • az öltöztetés óradíja 2000 forint + áfa (bruttó 2540 Ft/óra)
  • az eseti fodrászszolgáltatás díja 14 500 forint + áfa alkalmanként (bruttó 18 415 Ft/alkalom)
  • a sminkes szolgáltatás óradíja 2650 forint + áfa (bruttó 3365 Ft/óra)

Eszetlen pénzszórás persze nem csak itt van jelen. A HVG utánajárt mennyi pénzt költenek havonta a parlamenti képviselők csak üzemanyagra, pontosabban mekkora támogatást kapnak azért, hogy az országot járva tojást és krumplit osszanak. Mivel a képviselői fizetések megemelkedtek, így természetesen az üzemanyag támogatás is bőven növekedett. Van olyan hazai képviselő, aki több pénzt költhet üzemanyagra, mint amennyi a magyar átlagfizetés. A lista élén a fideszes V. Németh Zsolt áll, aki 345 ezer forintot költhet benzinre, ami a lap számításai szerint benzinnel kalkulálva 10 780 kilométerre, gázolajjal kalkulálva pedig 13 200 kilométerre elegendő. Az idén is dobogós Vitányi István fideszes képviselő nem igazán vette jó néven, hogy a lap megkereste őt:

Minden évben megírják, hogy benzinfaló képviselő vagyok, de azt nem, hogy a fél megye az enyém Hajdú-Biharban. Csak ma 207 kilométert mentem eddig a választókörzetemben, most jövök a harmadik rendezvényről, és még csak délután 3 van. Holnap pedig Pestre is megyek, és hétfőn is voltam – két pesti út nekem 1200 kilométer, de egy hónapban van vagy 6 pesti utam, tessék kiszámolni.

Vitányi szerint tehát a fél megye az övé. Tehát ezeket a településeket a képviselő nem képviseli, hanem kiskirályként úgy érzi rendelkezik felettük. Ez a mentalitás persze nem egyedüli idehaza, nem is véletlen, hogy itt tart ez az ország. Ezek után már csak egyetlen kérdésem lenne, a mindig mindenhol is jelenlévő, mindent átadó és megnyitó Tállai András mégis hogy nem fért be a HVG 12-es listájába? Ha valaki, hát ő biztosan megérdemelné a támogatást!

Késő délután Orbán Viktor telefonon is gratulált Brazília legújabb elnökének, a kínzástól és gyilkosságtól sem visszariadó Jair Bolsonarónak. A dél-amerikai ország által megválasztott, leginkább elmebeteg pszichopataként jellemezhető Bolsonaro kedélyesen elbeszélgetett a magyar nép vezetőjével. Maga Orbán Viktor is örült a megkeresésnek, úgyhogy elmondta:

nagy elismeréssel látja, hogy azokat az értékeket, melyeket Magyarország is fontosnak tart, Jair Bolsonarot győzelemre vitte a hazájában.

Bolsonaro a beszélgetésük végén nem feledkezett meg arról sem, hogy meginvitálja a kereszténydemokrácia hősét, Orbán Viktort elnöki beiktatására. Remélem a magyar nép vezetője majd szépen meg is jelenik a brazil fővárosban, Putyin, Erdogan és Trump társaságában. Az lenne ám büszkeség hazánk törpe urának.

A Gruevski-ügy a mai napon tovább folytatódott, ugyanis a parlamentben lehetett kérdezni a kormánypártot – az persze más kérdés hogy halaszthatatlan semmittevésük miatt szinte alig voltak jelen a teremben fideszes képviselők – valamint Szijjártó Péter is volt kedves válaszolni újságírói kérdésekre Brüsszelben. A parlamentben többen is reagáltak a Gruevski Magyarországra szöktetésével kapcsolatban feltett kérdésekre, azonban abból is kiemelkedik egy, mégpedig Orbán Balázs válasza, miszerint Nikola Gruevszki azért nincs a tranzitzónában, mert

a határon lefolytatott eljárás szabályai nem alkalmazhatók a különleges bánásmódot igénylő személyekkel szemben.

Gruevski pedig azért minősül különleges bánásmódot igénylő személynek, mert macedónia miniszterelnöke volt. Ez a bánásmód nem jár többek között a tranzitzónában feltartóztatott terhes nőknek, időseknek, betegeknek, kísérő nélküli gyermekeknek és kerekesszékeseknek, jár viszont az elítélt bűnöző Gruevskinek. Ez tehát a magyar kormány álláspontja. Igen ám, csak ez a magyarázat – miszerint Gruevski különleges bánásmódot igénylő személy – jogilag nem állja meg a helyét, ugyanis a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben ezt nem alkalmazzák. Vagyis az, amit Orbán Balázs mondott nettó hazugság. Kíváncsian várjuk milyen hazugsággal állnak elő a holnapi napon a Gruevski-üggyel kapcsolatban.

Szijjártó Péter Brüsszelben többek között a következőket mondta el:

Ebből a Macedóniával szomszédos országból a volt macedón miniszterelnök Magyarországra teljesen legálisan, a vonatkozó nemzeti és nemzetközi jogszabályoknak száz százalékig megfelelve jutott el – húzta alá Szijjártó Péter. – Minden határátlépése törvényes volt, minden határátlépése minden nemzetközi szabálynak és a két adott szomszédos ország nemzeti jogszabályainak megfelelt.

Hogy ez mennyire állja meg a helyét, az remélhetőleg hamarosan kiderül, ugyanis külföldön Polt Péter fideszes legfőbb ügyésznek nincs hatalma, bármennyire is szeretné azt a kormány. Nem mellékesen pedig bekérették a macedón külügyminisztériumba a szkopjei magyar nagykövetet, akinek Viktor Dimovszki államtitkár egy tiltakozó jegyzéket adott át mellyel együtt reményét fejezte ki, hogy Magyarország

a jó kétoldalú kapcsolatok, az európai értékek, és a jogállamiság elve alapján eljárva, késlekedés nélkül elutasítja Nikola Gruevszki menedékkérelmét, majd átadja őt Macedóniának, hogy teljesítse a rá kiszabott börtönbüntetést, és folytassák az ellene zajló bírósági eljárásokat.

Folytatás holnap, ugyanitt.

Lássuk mai cikkeinket:

Nincsenek tisztában azzal, hogy mekkora pusztítást végeznek az emberek agyában, lelkében

A végén ott fogunk állni a csontig lerabolt országban és nem fogjuk érteni, hogyan történhetett ez

Gruevszki a Fidesz hőse

Kincs ami nincs 

Tavaszi hangok 

Ágnes asszony

Ameddig magyar a magyart gyűlöli ahelyett, hogy az őt kifosztó, megalázó és kiröhögő bálványt vetné meg

A nap kommentje pedig Gabriellától:

Amikor ellopták a trafikokat, nem szoltam, mert nem vagyok trafikos. Amikor elrabolták a termőföldeket, nem szóltam, mert nem vagyok földműves, amikor elrabolták az önkéntes nyugdíjpénztárat, nem szóltam, mert nem volt ott megtakarításom, nem vagyok rokkant, beteg, munkanélküli, hajkéktalan, mélyszegénységben élő, gyermektelen, ujságiró, liberális, hát nem szóltam. Most meg itt ülünk ovoda, iskola, államilag finanszirozott felsőoktatás, lakástakarék nélkül. De még mindig nem szólunk

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.