Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mészáros Lőrinc kegyéből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Mészáros Lőrinctől, tudjukki oligarchájától, a Népszava összesítése szerint legalább 11 000 ember függ ma Magyarországon. Ez a szám mindössze egy becsült szám, ugyanis a felcsúti oligarcha céghálói olyan kuszák, hogy talán csak a könyvelői vannak tisztában azzal, hogy a valósgában hány embert foglalkoztatnak a cégei. Azt, hogy neki lenne bármi fogalma is arról, hogy mekkora vagyon öszpontosul a kezében, kizártnak tartom. Ez azonban nem is igazán fontos, hiszen szinte mindenki tisztában van azzal, hogy ez nem az ő tulajdona, ő csak a kirakatfigura.

Ami biztos: ha Orbán Viktor kormányfő felcsúti oligarcha barátja úgy döntene, hogy egyetlen gigaholdingba gyúrja össze a cégeket (amelyben egyebek mellett építőipari, turisztikai, ingatlanos, valamint agrár, és médiaérdekeltségek is szerepelnének), akkor ez az óriásvállalat a hatodik legnagyobb munkáltató lenne Magyarországon. Ha pedig csak a piaci cégeket nézzük, akkor a negyedik helyen lenne, közvetlenül a német Audi után. (Népszava)

A felcsúti gázszerelő tehát egy igen prosperáló üzletember, akinek noha fogalma sincs szinte semmiről, ami körülötte folyik, mégis sikeresnek hiszi magát. Ezt mondták neki, így hát el is hiszi.

Oligarchának tartja magát?

Nem. Egyszerűen dolgozom, ez a munka eredménye.

Kövér Lászlónak válaszolt a Törtémelemtanárok Egylete . Mindezt úgy tették, hogy Kövér házmester nem fojthatta beléjük a szót, sőt még a mikrofonjukat sem kapcsolhatta ki. Megtette volna pedig szívesen, hiszen olyan kritikát kapott, amit nem tesz ki az ablakba. Mint azt Kövér korábban elmondta, itt az ideje, hogy végre megpróbáljuk magunk értelmezni a történelmünket és visszavenni azt, ami a miénk. A történelemhamisítás persze már jóval korábban megkezdődött, amit a kormány büszkén támogat. Ebből (is) lehetett elege a Történelemtanárok Egyesületének, meg talán abból is, hogy a morcos ház ura a rendszerváltoztatás kudarcterületének nevezte a történelemoktatást.

Szerintetek mire alapozhatja állításait? A jelenleg forgalomban lévő, általuk válogatott körrel íratott, majd lektoráltatott, engedélyezett tankönyvekre? Az általuk bevezetett NAT-ra és kerettantervre? Vagy a történelemórákra lopakodott be titkon, és ott előre be nem jelentett marxista szemléltetőeszközöket látott? És mi lesz a megoldása? Kikapcsolja a mikrofonjainkat? Vagy választ valami mást azoknak a kommunistáknak az eszköztárából, akikkel harcban állónak hiszi magát? 

A teljes poszt ITT olvasható.

Álmosd fideszes polgármestere, Köteles István – fideszes mintára – önkormányzati pénzből rendezte be otthonát. Jutott közpénz televízióra, turmixgépre, de még bojlerre is. Nem spórolt Köteles úr, aki olyan biztonságban érezte magát, hogy a bojlert gond nélkül be is építtette. Itt még azonban nem állt meg a polgármester, leszámlázott nyolc olyan rendezvényt is, amelyet valójában sohasem tartottak meg. Hogy ebből ne legyen gond, utólag gyártott hozzá plakátokat is. Az év végén pedig – mindezt megkoronázandó – felvett 300 000 forint jutalmat is. Büntetőeljárás indult a férfival szemben még 2016-ban, amely mostanra jutott el oda, hogy Köteles Istvánt meggyanúsították. Ha ilyen szépen haladnak, talán még ebben a ciklusban sikerül elítélni a férfit.

Négy balkáni ország közösen pályázná meg a 2030-as foci vb rendezését, ám mindenki legnagyobb bánatára Magyarország nincs e négy ország között. Pedig itt lett volna a lehetőség arra, hogy Orbán az olimpia kudarca után egy újabb pofonba szaladjon bele, mégsem tette meg. Helyette viszont talán lesz szerb-bolgár-görög-román rendezésű foci vb. Mondjuk hogy milyen sikert várnak a történettől, azt nem tudom. Kiváltképp az a Görögország, amely még mindig távol áll attól, hogy kimásszon a 2008-as válságból, nem beszélve arról, hogy mekkora veszteséget okozott a korábbi olimpia számukra. Már csak reménykedni merek abban, hogy Orbán nem próbál oda furakodni valahogy a felsorolt országok vezetői közé, hogy a magyar nép nevében csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Lássuk mai cikkeinket:

Kártékony, mint a mértéktelen alkoholfogyasztás 

Áldozatok

Lehet így is? Svédországban lehet

Nem szólna valaki az MTI-nek?

A szeretet reklámarcaia

Alkonyi elégia

Hátha a kizárólag talp- és tányérnyalást igénylő állásukból majd boldogan nyugdíjba mehetnek

A nap kommentje pedig Gurutól:

A svèdeknek könnyű; a pokornik meg a hoffmanròzsik sose oda születnek…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.