Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem szólna valaki az MTI-nek?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Munkaszüneti nap van, megígérem, hogy nem hergelek senkit feleslegesen. A villamos is aluszik, valószínűleg a doktorminiszterelnök úr is szeretett családja körében, a négy fal között tolja a pálinkás pacalt az okosságait az onokáknak. Csak az egy szem toporzékolásügyi karrierdiplomata küzd az elemekkel a magyar emeberekért, a nemzetért, a hazáért, és szállítja a jó híreket. Amelyekről az állami hírügynökség szorgalmasan be is számol. Íme:

Szijjártó Péter: Budapesten lesz a Jaguár legújabb fejlesztő központja

Budapesten lesz a legnagyobb nagy-britanniai autóipari vállalat, a Jaguár új műszaki fejlesztő központja – idézte Szijjártó Pétert az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsora, amely a külgazdasági és külügyminiszter Kossuth rádiónak adott nyilatkozatából ismertetett előzetesen részleteket.

A jövő év elején megnyíló központban első lépésben 100 magyar mérnök dolgozik majd az elektromos meghajtás és az informatikai fejlesztés területén, a budapestihez hasonló központja a Jaguárnak csak Nagy-Britanniában, Írországban, Észak-Amerikában és Kínában van – hangzott el az M1-en.

Szijjártó Péter elmondta: a Jaguár budapesti központjában az új modellek létrehozásával és bevezetésével kapcsolatos fejlesztéseken dolgoznak majd. A központ jelentőségét az adja, hogy az új Jaguár modellek 2020-tól már elektromos meghajtással futnak – tette hozzá. (MTI- rövidhír, a hosszabb is pont ilyen jó)

Őszintén örülök ennek a váratlan fejleménynek, hiszen ez azt jelenti, hogy cáfolhatatlanul halmozzuk az élvezeteket a sikereket egymás hegyére-hátára, és olyannyira kiszámítható a magyarországi jogi és gazdasági környezet, hogy csak úgy vonzzuk idefele a nagy összeszerelőüzemeket, valamint fejlesztő központokat, amelyek magyar emberek százainak adnak munkát.

Szijjártóul és MTI-ül:

A miniszter szerint a Jaguár döntésekor sokat nyomott a latban a magyar adópolitika, ugyanis Európában itt a legalacsonyabb a társasági adó (és milyen jó célokra fordítják – szerk.), valamint a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó adókedvezmények és a magyar műszaki felsőoktatás magas színvonala is. (…) az emberek és a kormány erőfeszítéseinek köszönhetően a magyar gazdaság tartósan 4 százalék feletti növekedést érhet el. Magyarország már nem a probléma, hanem a megoldás része, a visegrádi összefogás gazdasági növekedése jóval meghaladja az európai növekedés ütemét, hosszú távon ebből a régióból jön majd az európai növekedés.

Ez valóban csodálatos, mert innen lehet tudni, hogy nem leszünk gyarmat, ezután már mindig csak gőzmozdony. Arról már nem is beszélve, hogy akinek még életében nem futotta egy Jaguarra, az annyit is ér.

De nem szólna valaki a közpénzzel kitapétázott Magyar Távirati Irodának (meg mindenki másnak is, aki ész nélkül nyomja a kopipésztet), hogy ha már a cenzúrára, a csúsztatásokra és pártközpontból megrendelt valósághajlításra futja, nem futná valami írástudó emberre is? Mert vagy Jaguar, vagy jaguár, de Jaguár? Ebben a szövegkörnyezetben? Ne már. Tudom, hogy ez nem ügy, csak büdöslipsi mindenbe belekötés, meg hogy mimagyarok többet adtunk a világnak, mint amennyit valaha is visszakaphatunk (ó, hogyan is tudnám feledni?), de azért a Jaguar még nem a mi autónk. (Ugyan nagyon brit, de indiai cég birtokolja.) A Suzuki az meg a mi autónk, de mégsem írjuk Szuzukinak.

Csak azért, hogy valami releváns észrevétellel éljek így ebéd közben, után. Pláne, hogy a nyelvtannácikat mindenki köztudottan szereti. Én is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!