Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Épül, szépül az ország. Egy párhuzamos valóságban legalábbis biztosan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kövér László házmester beszédet mondott a Tisza István miniszterelnök halálának 100. évfordulója alkalmából tartott szerdai budapesti koszorúzáson. Beszédének persze sok köze nem volt Tisza Istvánhoz – ezt Orbántól tanulhatta, aki 56-ra emlékezve, de még március 15-én is úgy tud migránsozni, mint senki más e kicsiny hazában -, volt köze viszont egy kötelező fideszes történelemhamisításhoz. Nem titkolt vágya ez az Orbán-kormánynak, így nincs is abban semmi meglepő, hogy a miniszterelnök úr ivócimborája harcostársa is büszkén beszél erről Tisza István halálának 100. évfordulóján. Lássuk, mit is mondott Kövér:

Végre rehabilitálni kell múltunkat, és újra kell fogalmaznunk az elmúlt több mint ezer esztendőt, különösen a 20. századi történelmet, annak érdekében hogy helyesen lássuk a ma kihívásait is.

… Itt az ideje, hogy végre megpróbáljuk magunk értelmezni a történelmünket és visszavenni azt, ami a miénk.

Valóban, Horthy rehabilitálása például tökéletesen sínen van. Még szerencse, hogy Kövér nem magányosan tartotta beszédét, ott volt a nagyfőnök Orbán is, aki szintén elmondta, amit a haza megkövetelt. Mégpedig azt, hogy:

Meg kell becsülni, hogy Magyarországnak ma van szuverenitása, saját útja, erős gazdasága, határokon átívelő nemzeti összetartozása, és vannak erős szövetségesei. 

Jó tudni, kedves Viktor, jó tudni. Út mondjuk minden bizonnyal van. Út a szakadék felé, melyet Habonyok, Mészárosok és Rogánok építenek nagy boldogan. Olyan út ez, amely nem a fejlődés irányába, hanem a pusztulás felé vezet. Miközben az Unió eurómilliárdokat önt a magyar gazdaságba, addig egy tucat vállalkozó és gázszerelő ezt a pénzt a saját külföldi bankszámlájára játssza át. Minden egyes forint, ami ezeknél a figuráknál köt ki, magyar emberek millióit illette volna meg. Egy történelmi lehetőségtől fosztja most meg az Orbán-kormány a magyar népet, mely lehetőség talán már soha többet nem lesz elérhető. Hogy Orbán mely erős szövetségesekről beszélt, azt nem tudom, mivel Kazahsztán, vagy Azerbajdzsán ugyan lehet hogy szövetségesünk, de erősnek nevezni minimum érdekes. Határokon átívelő nemzeti összetartozásunkról pedig jobb ha szót sem ejtek, bár bőven lenne miről beszélni.

Nem elég, hogy a hazai egészségügy romokban hever, de hamarosan az oktatási rendszer is felzárkózik. Kiderült ugyanis, hogy az ország legnagyobb egyeteme, az ELTE elég komoly anyagi nehézségekkel küzd. Szóban elvégzett kísérletek, diákok által boncolási gyakorlatra bevitt giliszták, és a sor folytatható. Az egészségügyhöz hasonló problémákkal küzd az ország legnagyobb egyeteme, mely így képtelen a legmagasabb színvonalon oktatni. Ezzel azonban messze nincs egyedül az ELTE, a SOTE ugyanis hasonló cipőben jár.

Itt ugyan még csak az év végi jutalmak kifizetését és a csekély értékű ajándékutalványok adományozását tiltotta meg Szász Károly, a Semmelweis Egyetem kancellárja, azonban ez csak a kezdet. Mindez nem előzmények nélküli eset, hiszen – mint arról a Magyar Hang tudósít – a felsőoktatásban példátlan módon, az egyetem szeptember végéig elfogadott költségvetés nélkül működött. Ennek hátterében az újság információi szerint hatalmi harc áll, a nyáron ugyanis Merkely Bélát nevezték ki rektornak, akinek nem tetszik Szász azon törekvése, hogy az orvosigazgatóktól elvenne és a kórházak gazdasági igazgatóinak adna át bizonyos jogköröket. Ennek a harcnak bedig ismét az ott dolgozók isszák meg a levét. Hogy mégis mikor várható javulás az egyetem háza táján, azt még megbecsülni is nehéz.

Az Átlátszó cikkéből kiderült, hogy Rogán Antal álhírekre vadászik. Noha nem kellene túl messzire mennie, ha valóban ez lenne a célja – Origo, 888, Magyar Idők -, de nyilván erről szó sincs. Mint az a Rogán-féle minisztérium által aláírt szerződésből kiderül: hírportálokat, blogokat és a közösségi médiát figyeltetik, ahol kulcsszavak alapján szűrnek ki bizonyos tartalmakat. Ezért a megbízott Mediaradar Információs Ügynökség Kft. havi 862.900 forintot kap. Hatalmas szükség van erre manapság, máskülönben hogyan lehetne lejárató cikkeket írni mindazon médiumok újságíróiról, akik Orbán Viktort bírálni merészelik? Persze a Kormányzati Tájékoztatási Központ elmondta, hogy mi szükség van erre a figyeltetésre. Íme:

Álhírek terjedése ellen küzdünk, melyben a Soros György által finanszírozott portálok, többek között az Ön munkahelye is, sajnos fontos szerepet játszanak.

Tehát továbbra is minden mögött Soros György áll. Hatalmas meglepetés!

A nap végére pedig lássuk azt a videót, melyben az Economist mutatja be, hogyan is kell leépíteni a demokráciát. Szemléltetésképpen pedig nem mást, mint Orbán Viktort használták fel. A videót a HVG vette észre, igazán menő.


Lássuk mai cikkeinket:

Igaz, hogy több is veszett Felcsúttól Moszkváig

Kilopják még a szemünket is

A „nemzeti” handabandázás, kardcsörtetés, melldöngetés és hőbörgés nemcsak idejétmúlt és nevetséges, de kifejezetten káros és romboló is

Ami szép, az szép

Kacifánt, a rémbó

Estefelé

Kitették a mocskos kártyáikat az asztalra

A nap kommentje ma Siriustól:

Nyitva van a zártosztály.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.