Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rombolnak, mindent lerombolnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter köszöni szépen azt a – , korábban az MKKP által Felcsúton üzembe helyezett – buszmegállót, amelynek nem volt helye orbánfalván. Az MKKP hagyományaihoz híven több színben pompázó buszmegálló a mai naptól Lázár János egykori fellegvárában szolgálja ki a helyi lakosok minden igényét.

Vásárhely polgárai nevében szeretnék köszönetet mondani a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak és helyi szervezetének az új buszmegállóért, amelyet városunkba hoztak. Az ehhez hasonló kezdeményezések előreviszik a közösséget és értéket teremtenek, ezért azok, akik részt vesznek ezek megvalósításában, dicséretet érdemelnek, és nem politikai megfélemlítést…

Lehet ezt így is, jó lenne ezt végre felfogni. A kicsinyes játékok helyett ki lehet mondani, hogy köszönjük. Márki-Zay Péter ezt ismét megtette. Lázár János vajon mikor mond köszönetet valamely facebookos videójában?

A napokban derült ki, hogy egy kormánytervezet szerint kisvasutat építene a kormány a kiemelten védett Csorna-völgybe. Az ország legnagyobb háborítatlan erdőségét ez a beruházás szinte teljesen tönkretenné, állatok tucatjainak otthonát rombolná le. A Szalajka-völgyhöz hasonlóan itt is munkagépek érkeznének egy háborítatlan területre, hogy azt feldúlva valami olyat hozzanak létre, amire igény is alig van. A lényeg úgy tűnik az eszetlen rombolás, más magyarázata ugyanis nincs annak, miért kell egy gyönyörű, érintetlen erdős területre kisvasutat vinni. A kormánynak nem elég, hogy Orbán Viktor háza tövéből indul az egyik?

A 24.hu szakértőket kérdezett meg a tervezett beruházásról, a vélemények viszont nem megnyugtatóak, sőt.

Az építkezést először a növényzet sínylené meg. Majd jönne az üzemeltetés, ami szennyezéssel jár, vegyi anyag, olaj kerülhet a talajba. A kisvasúttal zajhatás is jár, az egész völgy zeng majd a zakatolásától. Azok az érzékenyebb fajok, amelyek betelepültek ide, a fehér hátú harkály, a fekete gólya valószínűleg itt hagyják a területet. A Börzsönyben fellelhető szalamandrák 30 százaléka a Csarna patak mentén él. Ha a patak medret szétrombolják, a fákat kivágják, akkor megváltozik a mikroklíma, a kétéltűek erősen megritkulhatnak. Valószínűleg a 8-9 éve ezen a területen élő hiúz is menekülni kényszerülne.

Van még olyan, amit az Orbán-kormány nem rombolt szét, vagy nem tervez szétrombolni? Parkok és erdőségek teljes tönkretétele, fák ezreinek kivágása főváros szerte. Olyan kárt okoznak a természetben, amely sok esetben visszafordíthatatlan. A kormány agyatlan rombolásának unokáink és az ő gyermekeik is károsultjai lesznek. Ha a kormány terve megvalósítási fázisba jut – miért is ne jutna? – akkor mindannyian búcsút inthetünk az ország legnagyobb háborítatlan erdejének.

Eközben a SOTE több hallgatóját is magánrendelésre küldték, hogy az ott elvégzett vizsgálatokért aztán nekik kelljen fizetniük. Az egyetem egyes gyakorlataihoz ugyanis orvosi vizsgálat megléte szükséges, A SOTE honlapján is megtalálható információ szerint azok, akik az Uzsoki utcai kórházban esedékes traumatológiai gyakorlaton részt szeretnének venni, kötelesek vérvizsgálatra menni, majd az ottani eredménnyel a kezükben jelentkezni egy munkaköri alkalmassági vizsgálatra is. Az egyetem azonban állami intézmények helyett – melyet a TB fizet – magánklinikákat javasol.

Hogy mégis mi állhat az ügy hátterében, nem tudni. De az mindenképpen érthetetlen, hogy egy állami intézmény miért kéri olyan vizsgálatok magánklinikán történő elvégzését, melyet ők is elvégezhetnének. Hogy a SOTE felsőbb utasításra teszi-e amit tesz, azt szintén nem tudni. Egy biztos, az ami a kórházak környékén történik az elmúlt években, évtizedekben, már régen nem normális. Érdemes azonban minden egyes esettel foglalkozni, ellenkező esetben az emberek azt hihetik, hogy ez a fajta viselkedés elfogadható és normális. Nem az.

De hogy legyen valami jó hír is a mai napon, lássuk mi történt Beer Miklós atyával, aki az elmúlt években többször is bizonyította, hogy vannak még igaz keresztények ebben az országban, csak kevesen. Az Egyházfórum Alapítvány az idei Fidentia pro ecclesia-emlékérmet Beer Miklósnak ítélte oda, aki az elmúlt években tett emberi cselekedeteivel érdemelte ki ezt az elismerést. Ezúton is gratulálunk az atyának.

Lássuk mai cikkeinket:

A rendpártiság és a hazafiság ragacsos máza alól bizony kikandikál a valóság

Magyarok, nem szívni, inni kell!

Egyenként levadásszák és eltapossák őket

Mondta Kovács Zoltán

Utálom, hogy mindig igazam van…

CC szonett

Tessék mondani, melyikünk a hülye?

A mai nap kommentke pedig Péteré:

Többször írtam, csak ismételni tudom magam : aki ebben a rendszerben résztvesz, bűnös, gyilkos, tettestárs egy ország, egy nemzet meggyilkolásában, elpusztításában

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.