Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mondta Kovács Zoltán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valaki szólhatna Kovács elvtársnak, hogy már iszonyúan átlátszó a magyarázkodás, még a hívek sem feltétlenül szopják be ezt a sok baromságot. Magyarország külső határa egyben az Európai Unió külső határának egy része is. Már miért ne lenne joga a közösségnek ahhoz, hogy védje a közös határait? Amúgy senki nem akarja elvenni a függetlenségünket, hanem segíteni akarnak. De úgy tűnik, Magyarországnak nem érdeke a migráció hatékony kezelése, ahogy nem érdeke a korrupció visszaszorítása, vagy éppen a bűnözők elfogása sem. Ezért tiltakozik a közös határvédelem és a közös ügyészség ellen.

Bocsánat, visszavonom. Magyarországnak mindez érdeke. A kormánynak, az álellenzéknek, a közösből harácsolóknak, a hazugoknak, az ország nyakán élősködőknek nemérdeke.

Elfogadhatatlan kezdeményezésnek nevezte a kormányszóvivő a közös uniós határvédelmet és az európai bevándorlási ügynökséget a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. 

Kovács Zoltán szerint államhatár nélkül államiság sem létezhet, így a határvédelem központosítása sértené a tagállamok szuverenitását. 
    A uniós vezetés nem vonhatja magához a döntés jogát a menekültek befogadásáról sem – tette hozzá. 
    Az ilyen kezdeményezésekkel – mint fogalmazott – a brüsszeli bürokrácia újra és újra a migránsok befogadására kötelező és azt állandósító rendszereket javasol, miközben ezekre nem lenne szükség, ha az EU képes lenne a külső határok ellenőrzésére. 
    Magyarország az elmúlt három évben egymilliárd eurót költött határvédelemre, ezzel teljesítette a rá háruló kötelezettségeket, miközben Németország és a skandináv államok szabadulnának attól a több mint kétmillió bevándorlótól, akik az utóbbi három évben érkeztek illegálisan Európába – mondta Kovács Zoltán. 
    A hetes cikkely szerinti eljárásra utalva a kormányszóvivő kijelentette, hogy kötelezettségszegések terén Magyarország semmivel sem áll rosszabbul más európai országoknál. 
    Az eljárás alapjául szolgáló Sargentini-jelentés többnyire lezárt, jogi értelemben rendezett ügyeket kifogásol, Magyarország ezért nyugodtan áll a vizsgálat elé, és ugyanúgy be fogja bizonyítani az igazát, ahogy már több alkalommal tette az elmúlt években – tette hozzá. 
    Kovács Zoltán szerint jellemző a brüsszeli intézményekre, hogy a saját magukra vonatkozó szabályokat sem tartják be, hiszen a Magyarországot elítélő jelentés szavazásakor a tartózkodók figyelmen kívül hagyása nem felelt meg az európai alapszerződésnek. 
    A kormányszóvivő a Brexitre utalva kijelentette, hogy a V4-ek az Egyesült Királyságban dolgozó állampolgáraik jogaiért közösen lépnek föl. Hozzátette, hogy az európai álláspont is egységes Nagy-Britannia kilépésével kapcsolatban, hiszen a felek mindenki számára hasznos megállapodást szeretnének, megegyezés azonban továbbra sem született. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!