Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Logisztikai szempontból nincs gumikesztyű, fertőtlenítőszer és oxigénpalack sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,275,005 forint, még hiányzik 1,724,995 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor január elsejével a Várba költözik. Ugyan a koronázására még várni kell – már ha nem lesz rendkívül hideg az idei tél -, de lassan elfoglalja méltónak vélt helyét a Fidesz és az ország vezetője. A miniszterek elnöke nem egyedül költözik, hanem jó barátjával és cinkostársával, Rogán Antallal, aki mindent megtesz azért, hogy az országon kívül továbbra is gyűljenek a milliárdok, amelyek később még jól jöhetnek. Rogán megdolgozott a pozíciójáért, így a főnök nem hagyhatta hátra.

„A Miniszterelnökség nem költözik a Várba, és én sem” – mondta Gulyás a Magyar Idők kérdésére. Orbán Viktor viszont január 1-ével költözik a budai Várba, vele tart Rogán Antal miniszter is. 

Polt Péter nyomoz! Nem viccelek, tényleg ez a hír jelent meg a mai napon a hazai újságok nagy többségének – a kormánylapokban természetesen nem – címlapján. Hogy az ügy valami sokkal nagyobb eseményről próbálja-e elterelni a figyelmet, az még nem ismert. Egy biztos, a Fidesz elengedte egykori párttársuk, Simonka György kezét, aki emiatt nagy valószínűséggel a rácsok mögött fog kikötni.

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt rendelte el Polt Péter legfőbb ügyész az indítványt.

Simonka a gyanú szerint nem tett mást, mint több másik párttársa, valamint a kormány által megtolt vállalkozók nagy többsége: hatalmával visszaélve több millió forint kárt okozott. Köztudott ez több hazai vállalkozóról és politikusról is, Polt Pétert mégsem hozza lázba a dolog. Még csak bűncselekményekre utaló nyomokat sem talál a fideszes legfőbb ügyész, azonban most valami megváltozott. Poltnak kiadhatták utasításba, hogy Simonka Györgynek meg kell bűnhődnie, valami olyat tett, ami megengedhetetlen a fideszes pártcsaládban. Az, hogy a valós ok egyszer ki fog-e derülni, azt kétlem. Az azonban biztos, hogy Simonka Györgynek ezzel vége van. Majd lehet mutogatni a skalpját igazolandó, hogy milyen példásan működik a magyar igazságszolgáltatás.

Az Átlátszó gyönyörűen megrajzolta Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Andy Vajna céghálóját, mely lefedi a teljes országot. A három milliárdos vagyonának nagyrészét az Orbán-kormánynak köszönheti, a fideszes kétharmad volt ugyanis az, amelyik megtisztította az utat előttük. Versenyhelyzetbe nem feltétlenül, annál inkább monopolhelyzetbe hozták őket, aminek hála országos terjeszkedésbe kezdhettek. A három oligarchának legalább 377! vállalkozása van országszerte, mely lefed szinte minden szektort. Bankok, biztosítók, tévék és újságok, hotelek, kempingek és borászatok. Szinte már nincs is olyan vállalkozás Magyarországon, amely ne lenne valamilyen szinten Vajna, Garancsi, vagy Mészáros befolyása alatt.

Mészáros Lőrinc hármuk közül is kiemelkedik, ugyanis az egykori gázszerelő vagyona és céghálója – mindenféle propagandista védőbeszédek ellenére – 2010 előtt sehol nem volt. A mostani milliárdos életvitelének 8 évvel ezelőtt konkrétan nyoma sem volt. Mészáros Lőrinc nem jachttal és milliárdos magángéppel járta Európa nagyvárosait, hanem Felcsút környékén piszmogott. Ez azonban a 2010-es évet követően megváltozott és az egykori gázszerelőből pár év alatt az ország leggazdagabbja lett. Hogy a „szárnyalás” mikor érhet véget, az csakis Orbán Viktortól függ, azonban úgy tűnik, jelen pillanatban minden a legnagyobb rendben van. Számukra legalábbis biztosan. Aki esetleg tanulmányozni szeretné a szövevényes céghálókat, az ITT megteheti.

Kedden kiderült, hogy az állami járványügyi és diagnosztikai központban a legalapvetőbb felszerelések is hiányoznak hiányosak. A hírből botrány lett, amire a Kásler Miklós alá szervezett új Nemzeti Népegészségügyi Központ kénytelen volt reagálni. Arról persze szó sincs, hogy beismernék, valami nincs rendben, sőt. Világszínvonal van természetesen.

Felhívjuk a figyelmét, hogy sugalmazó kérdései alkalmasak arra, hogy az Európában is egyedülálló hazai közegészségügyi-járványügyi biztonságot, az abba vetett hitet megzavarják, végső esetben pánikot keltsenek – írták, hozzátéve, hogy „nincs olyan helyzet, amely bármilyen módon veszélyeztetné a közegészségügyi helyzetet.

Tehát a HVG zavart keltett az erőben, ami nem tetszik az új Nemzeti Népegészségügyi Központnak. Az újságíró csak kussoljon, írja szépen a kormánypropagandát, mint ahogy teszi nagyszerűen azt az Origo, 888, Magyar  Idők és a többiek. Minek kérdezni? Mint kiderült: egyébként is logisztikai szempontból nincs gumikesztyű, fertőtlenítőszer és oxigénpalack sem. Nem azért, mert valamit elszámoltak, esetleg elfogyott a pénz, dehogy. Ezt így tervezték.

A laboratóriumokban használt számos reagens esetében a rövid lejárat okán jelentős készletek halmozása helyett, a szükség esetén történő beszerzés a költséghatékonyabb, és ez nem szükségszerűen befolyásolja a vizsgálat végrehajtásának biztonságát.

Németh Szilárdék nem hülyéskednek. Az október 20-28 közötti birkózó vb két legfontosabb napjára berendeltek egy pár bérnézőt. A pénz nem akadály, ugyanis nem kevesebb mint 60db! 47 személyes buszt küld a Magyar Birkózó Szövetség a tagszervezeteihez. Nem elég azonban, hogy ezen vendégek számára a teljes út – oda-vissza – ingyenes, de még szurkolói csomagot és ebédet is kapnak. Nem visszás egyáltalán, hogy hajléktalanok tízezreit zavarják el az utcáról, miközben az adófizetők pénzén utaztatnak és látnak el bérnézőket, akik a hazai rendezésű birkózó vb-n megmutathatják a magyar birkózás erejét.

Minden, a klubhoz köthető személy ezen a csatornán igényelhet ingyenes belépőt. A hazautazás költségét is vállaljuk. Kérünk minden klubot, hogy vegye komolyan a részvételt, mutassuk meg együtt a magyar birkózás erejét.

Történt azonban ma valami vidám is, mégpedig Szegeden. Török Márk, örökös HÖK elnök – akit az Isten sem tudott elmozdítani pozíciójából, annak ellenére sem, hogy már 32 éves – 11 év uralkodás után lemondott. Ez akkora örömet okozott a Szegedi Egyetemen, hogy a mozgalomért tett erőfeszítéseiért azonnal emlékéremmel díjazták Török Márkot. Ezúton is gratulálunk.

Lássuk mai cikkeinket:

Az a szörnyű, hogy bár reggeltől estig hazudnak, most igazuk lesz

Úgynevezett 300

A mohóságtól ordítani tudnék

Azok lennénk mi

Ez a buzi komcsi a barátod?

Ne lássatok meg

Mert mi ilyen irigy görények vagyunk

A nap kommentje Szonjától:

Remek, megvan az új hívószó a papagájkommandónak. VÍZIÓ. Le kellene jönni már arról a szerről, amit szednek, hogy lássák a valóságot, ne csak a vízióikat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!