Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azok lennénk mi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remélhetőleg Szijjártó Péter haladéktalanul elkezd toporzékolni. Vagy Rogán Antal. Mert az Unió megint el akarja venni a szuverenitásunkat és a kereszténységünket és a vajaskiflinket. Ciki lenne amúgy ha bezárná az Unió ezt a kiskaput. Szerintem hamarosan tervezik újraindítani a programot fideszék, a pénz fogytán minden eszközt meg kell ragadni, mert a zsoldosokat bizony folyamatosan fizetni kell.

Vera Jourová asszony azonban téved. Van olyan ország, amelyiknek nemhogy nem éri meg forgalmazni a kötvényeket, hanem konkrétan ráfizet olyan 30 milliárd forintot. Azok lennénk mi.

Az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekért felelős tagja szerint Európa biztonságát teszik kockára azok a tagországok, amelyek pénzért árusítanak állampolgárságot potenciálisan veszélyes embereknek.

 Vera Jourová a The Guardian című baloldali brit napilapnak nyilatkozva kijelentette: az ilyen állampolgársági programok a pénzt helyezik a biztonság elé.
    Hozzátette: megérti, hogy ezek az “aranyútlevél-programok” jót tesznek az adott ország gazdaságának, ugyanakkor nem tisztességes az ilyen eljárás azokkal szemben, akik nem tudják megengedni maguknak, hogy állampolgárságot vásároljanak.
    Az EU-biztos szerint az uniós állampolgárság olyan értékes dolog, hogy kiárusítása “meglehetősen problémásnak tűnik”.
    Jourová szerint jogosak a felmerült aggályok, mivel ha egy veszélyes egyén csak egy EU-tagállamban kap állampolgárságot, az akkor is egész Európára érvényes.
    A bizottsági tag szerint lehetséges, hogy az egész rendszert és az ezzel kapcsolatos európai hatásköröket újra kellene tárgyalni, mivel ha csupán néhány olyan “gyenge pont” akad, ahol könnyedén be lehet lépni az európai térbe, az Európa egészének problémája.
    A The Guardian szerint a brit titkosszolgálatokat is mélységesen aggasztják a pénzért európai állampolgárságot kínáló programok.
    Vera Jourová néhány héttel ezelőtt, egy német lapinterjúban már jelezte, hogy az Európai Bizottság fellép az olyan tagországokkal szemben, amelyek állampolgárságot árulnak nem EU-országokban élő embereknek.
    A Die Welt című lapnak augusztusban adott nyilatkozatában az uniós biztos szintén annak az aggályának adott hangot, hogy az állampolgárság megadása komoly biztonsági kockázatot jelent, mert a kedvezményezettek megszerzik az EU polgárainak járó valamennyi jogot és szabadon mozoghatnak az egész unióban. “Nem akarunk trójai falovakat az EU-ban” – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!