Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kikéri nekünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter, teremfocista-frizuradiktátor-szülői kölcsönből kacsalábtulajdonos és valamilyen ismeretlen okból külügyminiszter előadta a legfrissebb hisztirohamát, némi toporzékolással kísérve. Arról nem szólnak a hírek, hogy földhöz verte-e magát közben, de nem is annyira fontos az ő lelkiállapota.

Kikérjük magunknak, hogy gyarmattartó stílusban magyarázzák el, kinek jár az uniós támogatás és kinek nem – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter francia kormányzati megnyilatkozásokra célozva az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Magyarország soha nem volt és ma sem Franciaország gyarmata, az uniós támogatások pedig szerződések alapján járnak. Ezeknek a megállapodásoknak a másik oldala, hogy Magyarország megnyitotta piacait és ebből nyugati cégek profitáltak – magyarázta a miniszter.

Az e féle megnyilatkozásokat soha nem fogjuk szó nélkül hagyni – szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy vajon támogatja-e az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, Szijjártó Péter azt mondta: nem kíván jóslásokba bocsátkozni. Kiderül, hogy az EP-képviselők az európai emberek érdekeit védik vagy felülnek a Magyarország elleni hecckampánynak – tette hozzá.

A probléma lényege a migráció – részletezte. Brüsszelben sokan meg akarják változtatni Európa összetételét, és ezek a migrációpárt erők nem tudják elfogadni, hogy vannak kormányok, amelyeknek fontosabb saját polgáraik biztonsága – mutatott rá a magyar külügyminiszter.

Hozzátette: ott kell segíteni, ahol baj van, nem pedig idehozni a bajt, mert ez nagyon képmutató és felelőtlen politika. Ezzel szemben a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében templomokat, iskolákat, kórházakat épít, újít fel a migráció kibocsátó területein elsősorban a keresztényeket támogatva. (MTI)

Jól van Petike, kérjétek ki magatoknak egészen nyugodtan. Megértem, hogy ragaszkodtok a jó kis bevételi forráshoz (apropó, sikerült átépíteni a delfines medencét a kastélykertben?), de ajánlom figyelmedbe például az Alapjogi Chartát. Magyarul van, olvasgassad szépen. Idézek belőle, bár csak a főbb fejezeteket:

  • Az I. fejezet („Méltóság”) az emberi méltósághoz, élethez és személyi sérthetetlenséghez való jogot védi, és megerősíti a kínzás és rabszolgaság tilalmát.
  • A II. fejezet („Szabadságok”) a szabadsághoz, a magán- és a családi élet tiszteletben tartásához, a házasságkötéshez és a családalapításhoz való jogokat védi, valamint a gondolat-, a lelkiismeret- és a vallásszabadságot, a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságát. Megerősíti továbbá az oktatáshoz, a munkához, a tulajdonhoz és a menedékhez való jog védelmét is.
  • A III. fejezet („Egyenlőség”) megerősíti az egyenlőség és megkülönböztetésmentesség, valamint a kulturális, vallási és nyelvi sokféleség tiszteletben tartásának elvét. Külön védelmet biztosít a gyermekek, az idősek és a fogyatékossággal élők jogainak.
  • A IV. fejezet („Szolidaritás”) biztosítja a munkavállalók jogainak védelmét, beleértve a kollektív tárgyaláshoz és fellépéshez, illetve a tisztességes és igazságos munkafeltételekhez való jogot. További jogokat és alapelveket is elismer, például a szociális biztonsági ellátásokra és az egészségügyi ellátásra való jogosultságot, valamint a környezetvédelem és a fogyasztóvédelem alapelveit.
  • Az V. fejezet („A polgárok jogai”) számba veszi az uniós polgárok jogait: az európai parlamenti és helyhatósági választásokon választójoggal rendelkeznek és választhatók, joguk van a megfelelő ügyintézéshez, petíció beadásához, dokumentumokhoz való hozzáféréshez, diplomáciai védelemhez, valamint a mozgás és a tartózkodás szabadságához (4.1.1).
  • A VI. fejezet („Igazságszolgáltatás”) megerősíti a hatékony jogorvoslathoz, a tisztességes eljáráshoz, a védelemhez, a bűncselekmények törvényességéhez és arányosságához való jogot, illetve a non bis in idem elvét (a kétszeres büntetés elleni védelem).

Aztán itt van az Alapszerződés. Amit Magyarország is aláírt. Ez is magyarul van, érdemes belepillantani. Javaslom Szijjártó Péternek is olvasgatásra, csuda dolgokat tudhat meg belőle. Például hogy a tagországoknak nem csak jogaik vannak, hanem kötelezettségeik is, nem csak a markukat tartják, hanem segítő kezet is nyújtanak a másiknak és amelyik ország nem tartja be az általa is aláírt szerződést, azt az Unió szankcionálhatja.

Szóval a hisztike és kikérjükmagunknak helyett ideje lenne valakinek elolvasnia azt a szerződést, amely ránk is vonatkozik. Még az Orbán-kormányra is.

Végezetül érdemes Szalonnát is olvasni. Sajnálom, hogy Magyarország külügyminiszterének tőlünk kell megtudnia, hogy a Sargentini-jelentés NEM a migránsokról szól. Valamint érdemes lenne szakorvoshoz fordulni, ha már odáig súlyosbodott a helyzet, hogy Orbán Viktor már nem csak Magyarországgal, hanem az európai emberekkel is azonos. Kásler professzor biztosan tud ajánlani egy jó magándokit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.