Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Sargentini-jelentés NEM a migrációról szól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sargentini-jelentés. Ezzel kel és ezzel fekszik a komplett propagandamédia. Hangolnak az EP választásra és nem fogják kihagyni ezt az alkalmat sem, hogy Orbán Viktort a harcost, a hőst bevilágítsák minden irányból. Elég egyértelműen igyekeznek úgy beállítani a jelentést, mintha az a migrációról szólna és mintha az Unió, pontosabban Soros György támadást intézett volna Magyarország, a magyar emberek ellen ezzel a jelentéssel, hogy megtörje az ellenállást és rákényszerítse Magyarországot a migránsok befogadására. Egy idézet az ebben a témában megjelent ezer cikkből:

A magyar választópolgárok felhatalmazása pontosan kijelöli a kormány útját: meg kell védenünk határainkat, és nem leszünk bevándorlóország, még akkor sem, ha egy NGO-hálózat és az Európai Parlament többsége ezt akarja – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Orbán Balázs a Sargentini-jelentés és annak európai parlamenti vitája kapcsán. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette: a kutatások szerint az európai választópolgároknak elegük van abból az önsorsrontó, nyitottnak álcázott, de valójában totalitárius jegyeket hordozó politikából, ami a kontinenst komoly válságok sorozatába sodorta, ezért a közvélemény jobbra tolódik. (Magyar Idők)

A Sargentini-jelentés NEM a migrációs politikáról szól. A 12 pontból egy, egyetlen egy tér ki erre a kérdésre. A 12 pont a következő:

(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.

(A Sargentini-jelentés teljes szövege magyarul)

A jelentés részletesen megindokolja, példákkal, tényekkel támasztja alá az egyes pontokat. Ha valaki képes és hajlandó reálisan végiggondolni a jelentés szövegét, akkor rá fog jönni, hogy ez a jelentés az uniós értékeket és a magyar emberek demokratikus alapjogait védi. Rólunk és értünk szól, olyan dolgokat fogalmaz meg, melyeket mi is látunk, átélünk, megszenvedünk.

Az uniós alapelveket Magyarország elfogadta. Önként. Amikor csatlakozni akartunk az Unióhoz, vállaltuk ezeknek az elveknek és értékeknek a védelmét és betartását. Önként. Közösen. Majd Orbán Viktor úgy döntött, rá és kormányára nem vonatkozik semmi, ami nem az ő érdekeiket szolgálja. Folyamatosan, lépésről lépésre rombolta le az országban a még igazán ki sem alakult demokráciát. Pofátlanul, gátlástalanul.

A menekültválságot meglovagolva, a médiát felvásárolva, vagy elhallgattatva, hazugságokat terjesztve, a külhoni magyarok szavazatát felhasználva, a választási körzeteket megváltoztatva, a pártmédia teljes erejét és korlátlan forrásokat felhasználva is csalásra volt szüksége a kétharmadhoz. És most erre a fiktív kétharmada (ami nem a szavazók, főleg nem a polgárok kétharmadát jelenti) hivatkozva üvölt a közpénzből zabáltatott pártsajtó arról, hogy a Sargentini-jelentés támadás az ország ellen.

Nem. Ez a kormány kritikája, de mint minden ilyen esetben, most is azt hazudják, hogy az országot támadja az, aki kétségbe vonja Orbán Viktor egyeduralmát. Az országot felzabáló strómanok és családtagok működését mindenki látja ugyan – még a hívek is -, de ezt igyekszik elkenni a lakájmédia a kegyetlen üvöltözéssel, hogy  jönnek a migránsok és támadják hazánkat.

Nem, nem támadja senki, csak Orbán és bandája. A Sargentini-jelentés már a választás előtt elkészült. Éppen azért nem került beterjesztésre, hogy ne befolyásolják vele a választást. Próbáltak korrektek lenni egy gecivel szemben. Talán hiba volt. Most pedig igyekeznek elkenni a szart és elhitetni, hogy a jelentés nem Tiborczról és Mészárosról, nem a bíróságok, a média és minden más fideszesítéséről, nem a szólás- és a vallásszabadság szétveréséről, nem az uniós források szétlopásáról, nem az ország anyagi és erkölcsi kifosztásáról szólna, hanem a migránsokról. Hazudnak, mint mindig.

Orbán Viktor – éljen a hős! – oda fog állni és elméletben megvédi a saját álláspontját a jelentéssel szemben. A gyakorlatban felmondja azt a migránsozós gyűlöletbeszédet, amit mindig, minden megszólalása alkalmából felmond. Ez nem az Uniónak szól, kizárólag a magyar híveinek. Kampánybeszéd lesz, mert az EP választás közeleg. Ez a következő cél, amit el akar érni és ha ehhez a Sargentini-jelentésbe kapaszkodva kell szemen köpni az igazságot, akkor azt fogja tenni. Ennyire egyszerű ez.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.