Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valaki megint hazudott egy ordasat. Vajon ki lehet az?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai naptól Ausztria a soros. Nem kell itt semmi rosszra gondolni, Soros György még nem támadta meg és győzte le osztrák szomszédunkat, annyi történt csak, hogy Sebastian Kurz ünnepélyes keretek között átvette az Európai Unió soros elnökségét Bulgáriától. Ausztriának nem lesz könnyű dolga, ugyanis a menekülthelyzet elég nagy problémákat gördít tagállamok elé, erre pedig megoldást találni akkor sem lenne egyszerű, ha egy irányba eveznének az országok. Ehhez képest a kontinens két részre szakadt: a menekültekkel való méltányos bánásmódot, és arra jogosultak befogadását támogatókra, valamint a menekültek teljes kizárását támogatásokra. Sok sikert kívánunk Sebastian Kurznak és kormányának, nem lesz egy sétagalopp.

Vasárnaptól jóval drágább lesz taxizni Budapesten. Ennek az oka is biztosan a mocskos Uber, amelyet a magyar taxisok vergődései eredményeként gyönyörűen kitiltottak, hogy ők maradhassanak az egyetlenek, akik taxis szolgáltatást nyújthatnak a belvárosban. Mivel ők az egyetlenek, így verseny sincs, tehát gond nélkül lehet tarifát emelni. Ezért holnaptól 700 forintos alapdíj mellett, kilométerenként 20 forinttal utazhatunk drágábban. Hogy ez azt jelenti-e, hogy ezúttal nem fognak átverni bennünket, nem lesz órapörgetés, sem véletlenül hosszabbra sikeredett útvonal, azt nem tudni. Mint ahogy azt sem, hogy az áremelkedés mellé jár-e udvarias köszönés, esetleg legalább egy idegen nyelv tudása. Elképzelhető, hogy csak 1000 forintos alapdíj felett járnak, és még az is lehet, hogy azt is hamarosan megéljük.

Emlékeznek még arra, hogy Orbán Viktor micsoda győzelemként könyvelte el a brüsszeli csúcs eredményét? Biztosan emlékeznek, hiszen felejthetetlenül friss az információ. Nos, a DPA német hírügynökség szerint – úgy tűnik – kicsit korán örült a miniszterek elnöke. Ő ugyanis azt állította, hogy megvédte az országot és Magyarország továbbra is magyar ország marad. Vagyis ide senki nem jöhet be. A DPA szerint azonban Angela Merkel német kancellár 14 országgal – köztük Magyarországgal is – megegyezett arról, hogy visszaveszik a németektől azokat a bevándorlókat, akiket elsőként náluk regisztrálták. Ebből az következik, Magyarország kénytelen lesz menekülteket befogadni – mint ahogy egyébként tette ezt a legnagyobb titkolózás mellett korábban 1300 ember esetében -, még akkor is, ha Orbán hazug módon, a saját politikája győzelméről beszélt.

Amennyiben a hírek igazak, Orbán Viktor ismét hazudott. Nem először és nagy valószínűség szerint nem is utoljára. Ezen a ponton a kérdés csak az lehet, hogy ezt a hazugságot hogyan magyarázza meg ki a Fidesz gépezete és miként fogja a saját javára fordítani ezt a normális emberi mércével tök kínos helyzetet. Az, hogy a párt keménymagja feltétel nélkül el fogja hinni, hogy mindenki más hazudott, de Orbán Viktor biztosan nem, arra mérget vennék. Őket ugyanis a tények a legkevésbé sem érdeklik, így az sem, hogy Magyarország nagy valószínűség szerint – a szerződésben foglaltaknak megfelelően – köteles lesz akár több ezer menekültet is befogadni. Azt azonban nem hiszem, hogy ez bármennyire is megrendítené a szavazók Fideszbe vetett vakhitét. Orbán Viktor tehát unortodox módon úgy gőzött, hogy veszített.

És hoppá, már ki is jött az MTI híre, Havasi Bertalannal üzent a hadvezér:

A német hírügynökség értesülésével kapcsolatban Orbán Viktor magyar miniszterelnök az MTI megkeresére közölte: ez a szokásos politikai kacsa, semmilyen megállapodás nem született.

Tagadni, tagadni, mindent csuklóból tagadni. Hát jó. Előbb-utóbb úgy is kiderül, ki mondott igazat és ki hazudott, függetlenül attól, hogy a szekta imádata megingathatatlan.

Ezen a szorgos hétvégi napon arra is fény derült, hogy nem kevesebb mint 2000 kulturális közmunkásnak mondott fel a Belügyminisztérium. Hogy mi az oka ennek a hirtelen – május végén még arról volt szó, hogy szerződéseiket meghosszabbítják – döntésnek? Siker, kedves barátaim, siker. Hogy miért mondom ezt? Lássuk mit írt a belügy pontosan:

A program társadalmi, kulturális szempontból elérte a kitűzött célokat, vagyis közösségfejlesztő folyamatok indultak el a településeken.

Többek között ez állt az elbocsátó elbocsátó szép üzenetben levélben, tehát a 2000 kulturális közmunkás kirúgását, a program sikerével magyarázzák. Aki ezt érti, annak ezúton is gratulálunk, mi ugyanis nem annyira. Ezek után tehát mindenki kezdje el nyugodtan félteni a munkahelyét, hiszen e remek logika alapján az, hogy valaki jól végzi a munkáját, abszolút semmit nem jelent, sőt. Lehetséges, hogy pont a menesztését éri el vele. Ilyen ez a NER, itt minden unortodox módon történik.

Lássuk mai cikkeinket:

Ez van, amikor egy munkahelyen csak a seggnyaláshoz kell érteni

Győztes hadvezér csata nélkül

Werbőczy hozzájuk képest hangtompitós Teréz anyu oxigénhiányos állapotban

Ha már migránsinvázió nincs, legalább egyenruhások legyenek

Minden despota abban a meggyőződésben harácsol, hogy az elkövetett aljasságait meg fogja úszni

Megvédjük, ellopjuk, egyremegy, nincs itt semmi látnivaló, jajottegymigráncs

Hajnali szerenád

A nap kommentje pedig Sándornétól érkezett:

Komolyan mondom, elmebaj ez az ember. Mondja már meg neki valaki, hogy béke van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.