Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Megvédjük, ellopjuk, egyremegy, nincs itt semmi látnivaló, jajottegymigráncs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem néztem, nincs tévém, nem is lesz, olvasni is pont elég, de akkor legalább nem látom hozzá a fejét. Már megint a Bajjerzsóti, hogy házaljon nála kopogtatócéduláért felváltva a Szent Péter meg a Belzebub.

Szóval volt szerencsém utólag elolvasni, amit a Nemzet Irodalmi Lovagkeresztje produkált hétfőn este, szájon át, Pénztáros Lőrinc tévéjében. Most rettenetes libsi szokás szerint még ki is ragadom a szövegkörnyezetből az aktuális kedvencemet.

Amúgy pedig ma Brüsszel ott tart, hogy Párizsban, Németországban zsidókat támadnak és ölnek meg az utcán, a saját lakásukban, effektív pogromokat végeznek dzsihadista, ótvar, szemét, muszlim, rohadék arabok zsidók ellen, de az nem számít.

Aztán ma még elém tárult a Fidesz legújabb agymenése, avagy megvédjük, ellopjuk, egyremegy, nincs itt semmi látnivaló, jajottegymigráncs! Szóval:

A szocialistákkal szemben a nemzeti kormány azon dolgozik, hogy a magyar vidék is erősödjön, 2019-ben még több jut az agráriumra, a gazdaságfejlesztésre, a gazdálkodás támogatására. Mindent meg fogunk tenni azért is, hogy Brüsszel ne vehessen el pénzt a magyar gazdáktól, hogy azt a  migránsokra fordítsa. A vidéki nagyvárosok fejlesztését támogató Modern városok program végrehajtása mellett, megkezdődik a Modern falvak program is. Az a célunk, hogy a magyar falvakban is tovább emelkedjen a foglalkoztatás, javuljon a közlekedés, és emelkedjen az oktatási, egészségügyi, kulturális, szabadidős és sportolási lehetőségek színvonala.”

Már megint az a nyughatatlan, nyavalyás Brüsszel! Tényleg megállíthatná valaki, mert ez az ámokfutás tűrhetetlen. Nemcsak Párizsban és Németországban dzsihádol, de még a magyar gazdáktól is van közben ideje pénzt elvenni, hogy azt a migránsokra fordíthassa, hadd rémisztgessék a Bajjerzsótit, aki tényleg szívből aggódik a zsidókért. Talán ezért használja ezúttal a „muszlim” szót pejoratív jelzőként, és kivételesen nem a „zsidó” az ótvar szemét rohadék szinonimája.

Ebbe a gondolatmenetbe bele fog fájdulni a fejem, úgyhogy inkább elgondolkozom, a magyar vidéken, avagy a szememnek higgyek-e, vagy a Jobbanteljesítnek.

Van nekem egy kedves ismerősöm, igazán belevaló hölgy, és igazán nem fiatal. A falvakról mindig ő szokott eszembe jutni, meg a Pécs környéki apró zsákfalu, ahol régebben rengetegszer látogattam meg. Foglalkoztatás? Két embernek volt állása: a polgármesternek, és neki (mint falukönyvtáros… igen, a falunak van könyvtára. Adományozott könyvekből. Még adományozott számítógép is van, bizony!). A falu összes többi felnőtt lakosa közmunkából él. Közlekedés? Az éppen volt. Pár naponta távolsági busz is jött, de ha nem, akkor egy-két kis jóindulattal működőképes roncs akadt, azon szívesen vitték egymást ide-oda a falubeliek. Pl. iskolába (Oktatás? Se iskola, se óvoda, pedig gyerek, na az volt igen sok), orvoshoz (Egészségügy? leginkább Pécsett, mert közelebb csak heti egyszer volt ügyeletes „háziorvos”, pár faluval arrébb). Kultúra, szabadidő? Az mi fán terem? Sportolási lehetőség? Hiszem vagy sem, de hát láttam… a falunak teniszpályája volt, pályázaton nyerték a lehetőséget! És használták, használják is. Ott szoktak teniszezni a kis mezítlábasok, ha az iskolába nem sikerül eljutni, cipő és benzin híján. Azt hiszem, nem kell ragoznom.

Az a bizonyos belevaló idős hölgy egyébként él, mint hal a vízben. Sosem panaszkodik, nyelvet tanul, és optimistán látja a jövőt. Merthogy kiköltözött Angliába a fia után.

Hogy mi a legszomorúbb ebben? Talán csak az, hogy igaz. De mindegy. Brüsszelsorosmigráncs, az a lényeg.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.