Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tessék szépen igyekezni, gázszerelő úr!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az állapotom nem javult, úgyhogy folytatom a KSH Statisztikai Tükör című kiadványainak bogarászását. Most lépjünk ki a V4-ek csoportból (mármint nem igaziból, hanem abból az összehasonlításból) és merjünk nagyok lenni. Nemzetileg.

KSH

Érdemes megfigyelni a magyar adatok dinamikáját. Mármint azt, hogy dinamikusan lezuhant és dinamikusan úgy is maradt, a béka segge alatt pár lépéssel. Románia – miközben igen mélyről indult – jó ütemben végez a magyarral ellentétes mozgást. Nem kizárt, hogy azóta már sikerrel megelőzték üvöltve fejlődő kicsiny hazánkat.

Van azért valami, amiben vezető pozíciót sikerült elérni, illetve még le kell vernünk az íreket, de fog az menni, csak akarni kell.

Sajnos frissebb adatokat nem találtam, a KSH malmai lassan őrölnek. Ezek az adatok is csak tavaly év végén kerültek nyilvánosságra, úgyhogy tekinthetjük frissnek. Picit mintha magas lenne a külföldi tulajdonú vállalkozások részesedése, nem? Főleg, miután utáljuk a multikat és a külföldieket általában is, ezért nemzeti kézbe a nemzeti mindent. Lehetséges, hogy Mészáros Lőrinc nem elég aktívan képviseli a sajátkezet? Tessék szépen igyekezni, gázszerelő úr! A nép érdekében, természetesen. Sokat javíthat a helyzeten a köz érdekében végrehajtott államosítások és piacfoglalások sora, mert a magyar természetszerűleg jobban működik, mint a rohadt külföldi.

Jé, nem így van. Valahogy termelékenyebbek a külföldi vállalatok. De a bruttó hozzáadott érték tuti a hazaiaknál magasabb.

Az sem. A dicsőséges fülkeforradalom előtt még így volt, azóta valahogy ez elmúlt. Azt viszont tudjuk, hogy a kormány mindenki másnál többet és jobban törődik a családokkal, több jut mindenre. Például az oktatásra.

És tényleg! Az óvodáknak már több jut, mint 2010-ben. Igaz, hogy a teljes oktatásnak nem, mert onnan kiszippantják a forrásokat, de nem baj, majd Novák Katalin elmagyarázza, miért is kell fordítva nézni ezt a táblázatot. Meg ezt:

Itt azt láthatjuk, hogy az uniós forrásból megújuló falvak és úthálózatok (na és persze a stadionépítések) megpörgették az építőipart. Már tényleg csak egy kicsit vagyunk a 2010-es teljesítmény alatt, jóval.

Nem akarom olyan színben feltüntetni kicsiny hazánkat, mintha itt minden csak romlana, mert ez egyáltalán nem így van. Igenis vannak sikertörténetek, pozitív példák, melyeket érdemes szem előtt tartani.

Itt van mindjárt Vajna Tímea (született Palácsik) Miskolcról, aki sikeres fánkboltot üzemeltet. Vagyis a bolt veszteséges, de a Gucci tatyó valószínűleg igazi. Ezt tessék utána csinálni!

 

Vajna Tímea/Facebook

Aztán itt van Rogán Cecília vállalkozó, aki kétszázezer forint alatti árkategóriás pulcsikra rá sem néz:

Vagy például Tiborczné, született Orbán, aki a divatdiktátorok rögös útjára óvakodik:

Tiborcz István, Orbán Ráhel, Ali Mirza, Garamvölgyi Balázs és Ahmed Ali Al Sharyan (Forrás: noga.gov.bh)

De követendő példa lehet ez a Gáspár nevű fiatalember is, aki sikeres focistából lett vallási vezető, bátran szembe ment a családi nyomással – főleg az erős kezű családfő nyomásával – és Soros-katonáktól tanult:

Bibó István Szakkollégium

És végül célba ért. Íme a bizonyíték:

Facebook

Tehát van ebben az országban lehetőség dögivel, csak tudni kell élni vele. Hajrá, fiatalok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.