Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez lenne Európa jövője?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy már tegnap is szót ejtettünk róla (sajnos erről sem lehet eleget beszélni), Európa jövője címmel konferenciát rendez a Schmidt Mária féle XXI. Század Intézet, melyre olyan nagyszerű nevek is meghívást kaptak mint Steve Bannon – a fake news fenegyereke – valamint Milo Yiannopoulos. Ha valakinek még ez sem lenne elég, ott lesz a konferencián Balog Zoltán és Szijjártó Péter is. Kik ha nem pont ők lehetnek arra képesek, hogy irányt mutassanak Európának. Nem csak hogy irányt fognak mutatni, de minden bizonnyal szívesen döntenének is Európa jövőjéről. Egy olyan jövőről, ahol menekültek nem léteznek és minden mocskos liberális eltűnik a Föld színéről.

Schmidt Mária már korábban is megmutatta mennyire képes ő a jövőbe tekinteni, valamint mik azok a fontos szempontok számára, melyek Európa jövőjét befolyásolhatják. Ilyenek például a mocskos civil szervezetek, akiket Figyelő nevű újságjában náci időket meghazudtolva listázott. Vannak jó és rossz civil szervezetek, valamint vannak jó és rossz újságírók, mint azt a tegnapi nap is szépen bebizonyította. Ahogy már szó volt róla, a Guardian újságírójának akkreditációját egyszerűen visszautasították, mivel Schimdték szerint az eseményre már eddig is túl sok újságíró jelentkezett.

Gondolom azért lesz hely Mészáros Lőrinc, valamint Habony Árpád összes lapjának „újságírója” számára. Ott lesz majd a „köztelevízió” nagybecsű riportere is, valamint a TV2 és az Echo TV tudósítója is. Előbb a fontosabb újságok és csatornák, aztán jöhetnek az olyan jelentéktelen liberális lapok, mint a Guardian. Mégiscsak tanulja meg a nyugati világ, hogy nálunk nemzeti értékek vannak, így nemzeti újságíróink is elsőbbséget élveznek holmi firkászokkal szemben, akik valami furcsa oknál fogva még majd kérdezni is szeretnék a konferencián megjelenteket. Hát kell ez nekik? Persze, hogy nem.

A civil szervezetek listázása tehát – úgy néz ki – csak az első lépés volt Európa jövője felé. Schmidt Mária és intézete pontosan tisztában van azzal is, hogy kit szabad beengedni egy konferenciára és kit nem.  A blőd baromságokat terjesztő és még Donald Trump által is vállalhatatlannak gondolt Steve Bannont például nem csak beengedni kell, hanem meghívott vendégként mikrofont kell a kezébe adni, hogy Európa jövőjéről beszélhessen. Valamint a szélsőjobb egyik, még Amerikában is igen megvetett figuráját, Milo Yiannopoulost  is tárt karokkal fogadják.

Azt a Yiannopoulost, akinek meghívását nem merték vállalni a választások előtt, csak azután. Még nekik is ciki volt, mégis, a kétharmaddal a birtokukban azt tesznek, amit csak akarnak. Ott lesz egy tucat olyan ember, akiken ha valóban múlna Európa jövője, akkor eláshatnánk magunkat. A Fidesz megszervezi saját szektatalálkozóját, ahol minden értéknek számít, ami egy normális ember felfogásában pont annak ellenkezője lenne. Ez már régen túlmutat azon, hogy szimplán viccet csináljunk az egészből.

A kormány egy olyan eseményhez adja támogatását, mely utat mutat a középkori Európa-felfogás felé. Azt az utat, ahol az embereket származásuk vagy épp politikai nézeteik miatt ellehetetlenítik és tönkreteszik. Azt az utat, ahol a rasszizmus normális emberi viselkedés, a hamis hírek gyártása pedig bevált módszer az emberek agymosására. Legyünk abban biztosak, hogy a kormány prominensei is ott lesznek ezen az eseményen, hogy ott eszmét cseréljenek ezekkel az Európában szinte sehol nem tisztelt figurákkal.

Az pedig megfontolandó – nem győzzük hangsúlyozni -, amit a The Guardian újságírója, Shaun Walker fűzött az akkreditációja visszautasítása mellé. Gondolkozzunk el azon, hogy valóban egy ilyen országot szerettünk volna.

Nem emlékszem, hogy valaha is visszautasították volna akkreditációs kérelmemet egy konferenciáról, még Oroszországban sem.

Frissítés: A változatosság kedvéért a hvg.hu újságíróját sem engedik be Steve Bannon előadására. Schmidték remekbe szabott indoklása pedig így fest:

Köszönjük érdeklődését a 2018. május 23-24-én megrendezésre kerülő Európa jövője elnevezésű nemzetközi konferenciával kapcsolatban. Sajnálattal értesítjük, hogy a helyszín kapacitásának korlátai miatt nem áll módunkban biztosítani részvételét a rendezvényen. Az előadások nyomon követésére így is lehetősége lesz, mivel honlapunkon élőben közvetítjük a konferencián elhangzottakat.

Bocsánat, majdnem elfelejtettem: az Index se mehet be. És a Hír TV se. És a Zoom se. Nincs elég hely, sok a tányérnyaló. Csak így tovább, drága elvtársak és elvtársnők!