Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Online akcióval buzdítanak szavazásra szülők, tanárok, diákok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,209,341 forint, még hiányzik 790,659 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
 Sajtóközlemény — 2018. március 31.
Kiadó: Szülői Hang Közösség, Tanítanék Mozgalom, Független Diákparlament, Oktatói Hálózat
  • A választásokon ítéletet mondunk arról a jelenlegi kormány által az elmúlt nyolc évben a társadalomra erőltetett oktatáspolitikáról is, amely a gyermekek egész életére kihat, és meghatározza közös jövőnket.
  • Mi, szülők, tanárok és diákok, közös online akciót indítottunk, amelyben arra kérjük az oktatás jövőjéért aggódókat, hogy tűzzenek ki a térképre egy zászlót. A több ezer zászló, melyet eddig kitűztek támogatóink, kifejezi a pozitív változtatás iránti eltökéltségünket.
  • A négy szervezet összefogásával létrejött online akcióra csoportjaink egy-egy tagja rövid videóban hívja fel a figyelmet.

A választásokon ítéletet mondunk a jelenlegi kormány által az elmúlt nyolc évben a társadalomra erőltetett oktatáspolitikáról is, amely a gyermekek egész életére kihat, és meghatározza közös jövőnket. Ennek az oktatáspolitikának a romboló hatásai mindannyiunk számára jól látszanak. Ezt bizonyítják a Független Diákparlament javaslatcsomagjai és a diákok 12 pontja, a Tanítanék Mozgalom két éve tartó küzdelme, és erről tanúskodik a több mint 10000 szülő által kitöltött szülői konzultáció is.

A Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat nem ért egyet a kormány szerint „vitathatatlan” irányvonallal. Úgy gondoljuk, április 8-án, az országgyűlési választásokon lesz lehetőségünk véleményt nyilvánítani. Hisz tudjuk, látjuk: van alternatíva! Létrejött a civil szervezetek (a Tanítanék Mozgalom és az Oktatói Hálózat) által kezdeményezett Oktatási Minimum, amit az ellenzéki pártok együtt dolgoztak ki, s amely új, jobb irányba fordíthatja az oktatás ügyét.

Szeretnénk megmutatni, hogy sokan úgy gondoljuk: április 8-án a gyermekek sorsáról is döntünk. Ezért mi, szülők, tanárok és diákok, közös online akciót indítottunk, melyben arra kérjük az oktatás jövőjéért aggódókat, hogy tűzzenek ki a térképre egy zászlót. Zászlóink kifejezik a pozitív változtatás iránti eltökéltségünket. Az online akció, melyben már eddig is több mint nyolcezren vettek részt, itt érhető el.

A négy szervezet összefogásával létrejött online akcióra csoportjaink egy-egy tagja rövid videóban hívja fel a figyelmet, mely itt tekinthető meg.

Szülői Hang Közösség
szuloihang.hufacebook.com/szuloihang
Kapcsolat: [email protected]

Tanítanék Mozgalom
www.tanitanek.comfacebook.com/tanitanek

Független Diákparlament
diakparlament.hufacebook.com/diakparlament

Oktatói Hálózat
oktatoihalozat.hufacebook.com/oktatoihalozat

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.