Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mutassuk meg, hogy Pécs nem a gyűlölet fővárosa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hoppál Péter és Páva Zsolt győzött. Győztek a józan ésszel, az emberséggel, az alapvető emberi értékekkel szemben. Büszkék lehetnek magukra, gyűlöletkampányuk sikerrel járt. Megmutatták Pécs lakóinak, hogy a gyűlöletnek igenis helye van a város falai között. Annak a városnak a falai között, mely annyi nagyszerű művész és gondolkodó szülőhelye. A városvezetés nem csak pénzügyileg, de – úgy tűnik – szellemileg is egy verem mélyére kívánja vezetni Pécs lakóit. Ha a Fidesz gyűlöletkampányáról van szó, sem észérvek, sem megalapozott tények nem használnak. Ugyanis úgy rendelkezik Páva, valamint Hoppál a város felett, mintha ők maguk birtokolnák azt. Ők, a város kiskirályai ma büszkén hajthatják a párnára fejüket lefekvéskor. Sikerült Sorost kiűzni a városból!

Pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy Soros alapítványa 130 millió forinttal támogatta a pécsi Emberség Erejével Alapítványt. Ez feldühítette a fideszes városvezetést, mely azonnal „megkérte” a város lakóit, hogy ne adjanak otthont a pécsi alapítványnak. Szerintük ugyanis az a Soros-terv része, az alapítvány épülete pedig egy Soros-központnak adna otthont a jövőben. Az akkor még csak felháborító és szánalmas felhívás mára valósággá vált, mint arról a Szabad Pécs tudósított. A két agytrösztnek sikerült megfúrnia a pécsi alapítványt, mely így elvesztette irodahelyét. Azt az irodahelyet, melyet már Soros támogatása előtt kiválasztottak.

A hely főbérlője megkérte az ott működő céget – mely egy co-working irodát adott volna bérbe – hogy ne szerződjenek le az Emberség Erejével Alapítvánnyal. Hogy mi volt a valódia oka a férfi visszalépésének, maradjon az ő titka, egy biztos, a gyűlöletkampány működött. Hoppál és Páva ezzel egy olyan alapítványt bélyegzett meg – bármiféle valós tény, vagy ok felmutatása nélkül – mely egy évtizede dolgozik a helyi rászorulók megsegítéséért. Lássuk tehát, milyen értékrend szerint dönt a városvezetés.

Az „öt templom” városában mindenki otthon érezheti magát, mindenki barátra, közösségre lelhet, minden ember személyében is értéket képvisel. Pécs barátságos város, amely tiszteli az ember szabadsághoz, boldoguláshoz, biztonsághoz fűződő jogát, tiszteli a véleményszabadságot, és felelősséget érez minden pécsiértPécs befogadó város, amely kinyújtja kezét minden ember felé…

A fenti sorok az úgynevezett Húsvéti nyilatkozat részét képezik, melyet a városvezetés 2011-ben adott ki, majd Páva Zsolt személyesen látta el aláírásával. Ez az a nyilatkozat, melyet annak idején sok politikus csak a „pécsi alkotmányként” emlegetett. Hat évvel ezelőtt tehát mindenkit szeretettel vártak, érkezzen az a személy bárhonnan és rendelkezzen is bármiféle véleménnyel. Akkor még szabad volt. De akkor mi történt az elmúlt 6 évben? Milyen sérelem érte a várost, hogy korábbi elveivel teljes mértékben szembefordult?

A válasz egyszerű. A kormány egyre inkább próbálja erősíteni hatalamát országszerte. Ellentmondást nem tűrően döntenek emberek ás városok sorsa felett. Kiadják ukázba mit kell tenni, mi a helyes út, teljes mértékben elvéve a saját gondolatok, saját döntés jogát. De ne sajnáljuk őket. Ne sajnáljuk se Hoppál Pétert, se Páva Zsoltot, hisz ők beleegyeztek a játékszabályokba. Elfogadták, hogy a kormány szócsövei legyenek, függetlenül annak mondanivalójától.

Olyan időszakot élünk, amikor minden, egyébként agyatlan, barom ötlet másnapra már hatályba is lép. És már csak meg sem lepődünk ezen, hisz a mindennapi élet része lett, elfogadottá vált. A Fidesz-KDNP azt tesz, amit akar, jelen pillanatban következmények nélkül.

Azonban talán most jött el annak az ideje, hogy Pécs lakosai megmutassák, a városvezetés nem az ő gondolkodásmódjukat képviseli. Pécs nem az a város, ahol a városvezetés mondja meg, mit gondoljanak egy adott ügyről, nem az a város, ahol a gyűlölet és megbélyegzés egy elfogadott viselkedés. Ha Pécs valóban nem ért egyet vezetőinek döntésével, úgy adjon ennek hangot. Hét évvel ezelőtt Pécs Európa kulturális fővárosa volt, ma pedig ennek ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot. Mutassák meg, mutassuk meg, hogy csak az évszám változott, de a felfogás nem!

adomany-1