Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ti, kedves Péter, megbolondultatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pár nappal ezelőtt járta be a hazai sajtót a hír, miszerint Soros György több száz millió forinttal kívánja támogatni a vidéki szegénység és szegregáció ellen küzdő civil szervezeteket. Soros nem csak ígérgetett, a program keretében a pécsi Az emberség erejével nevű civil szervezet 130 millió forintos támogatást kapott, mely azonnal kiverte a biztosítékot. A helyi fideszes Hoppál Péter rögtön lebomló határkerítést és Soros központot vizionált. Lássuk, mit is nyilatkozott pontosan:

A Fidesz pécsi elnöksége arra kéri a város polgárait, vállalkozásait és szervezeteit, hogy „lehetőség szerint ne adjanak lakhelyet” a baranyai megyeszékhely ingatlanjaiban „a Soros György-féle kampányközpontnak”. A Fidesz pécsi elnöksége a december 14-ei közgyűlési ülésre olyan határozati javaslattal készül, amelyben „markánsan elutasítják” a város lakóinak nevében a „Soros-kampányközpont” pécsi létesítését.

Vajon ki a jó isten hatalmazta fel Hoppál Pétert arra, hogy a város lakóinak nevében beszéljen? Ki ő, hogy egy szabályosan működő civil szervezet elleni bojkottra szólítson fel egy egész várost? Milyen jogon gondolja, hogy Az emberség erejével nevű civil szervezetet állami szinten megbélyegezheti? Hoppál Péter, aki főiskolai tanári állása mellett az Emmi kultúráért felelős államtitkára, képes bojkottra buzdítani egy olyan szervezet ellen, mely 2006 óta – többek között – a hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésén dolgozik. Egy érdekes adat, lássuk ki is támogatta egykori projektjüket 30 millió forinttal.

d_tabla

Ezek még olyan idők voltak, amikor Soros Györgynek még nyoma sem volt, nem próbálta meg egymaga ledönteni a határkerítést, hogy így több millió menekültet szabadítson a nyakunkba, akik ellátásáról mi gondoskodnánk. Évi 9 millió forinttal, fejenként. Akkor talán még volt józan ész, nem csak elvakult, mindenben a magyar származású milliárdost meglátó agyatlanok gyülekezete.

Pécs az a város, mely a teljes csőd szélére jutott, az a város, melyet Páva Zsolt vezet 2009 óta, mégis, megítélése szerint a szocik tehetnek mindenről, még a kormányzásukat követő 8 évről is. Ez az a város, mely noha több milliárd forintos adóssággal rendelkezik, mégis a senki által nem kívánt Bogányi csodazongorára gyűjtött 3 millió forintot. Nem a szegény sorsú gyermekek megsegítésére, esetleg munkahely teremtésre, vagy netalán adósság rendezésre, nem. Nekik csodazongora kellett.

Erre itt egy szervezet, mely 130 millió forintot kap arra, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekeket – sok más egyéb tevékenység mellett – mire a városvezetés Sorost kiált. Hát hol a picsában élünk mi? A Fidesz-KDNP, féltve a saját hatalmát, már nem riad vissza semmitől. Ellenzéki pártok ellehetetlenítése (Jobbik), civil szervezetek és alapítványok megbélyegzése és kinyírása mellett emberéleteket veszélyeztető döntéseket hoznak. Milyen elvakult baromnak kell ahhoz lenni, hogy minden mögött Sorost és az ő tervét lássuk? Azt a Soros Györgyöt, aki akár a Fidesz szülőapjának is tekinthető. Ugyanis ő volt az, aki még a ’90-es évek kezdetén hitt abban, hogy ez lehet az a párt, mely kiépítheti a demokráciát Magyarországon. Hitt bennük és pénzével támogatta őket. Azonban tévedett, hatalmasat tévedett.

A pécsiek tudják és értik, hogy mi a kockázata annak, hogyha a Soros-terv részeként a határt védő kerítés lebontásáig is hajlandóak lennének bizonyos szervezetek szerepet vállalni

Ez mégis miből derül ki? Hoppál Péter már látta Az emberség erejével Alapítvány munkatársait, ahogy Soros György által adományozott drótvágókkal indulnak meg a határkerítés irányába? Senki nem akarja lebontani azt a tetves kerítést, még az ellenzék sem, ugyanis nem hülyék. Akár egyetértenek vele, akár nem, az politikai öngyilkosság lenne. Ahogy Botka László sem tervez több tízezer menekültet betelepíteni a szegedi panelokba, úgy Az emberség erejével Alapítvány sem dolgozik semmiféle Soros-terven.

Ti, kedves Péter, megbolondultatok. Nem ma és nem is tegnap derült ez ki, azonban az egyre biztosabb, hogy csak romlik a helyzet. Miközben a kormány rombolásának hála, egyre nagyobb szükség van olyan civil szervezetekre, melyek segítik a rászorulókat, addig egyre kevésbé érezzük szükségesnek a ti áldásos tevékenységeteket. Kedves Péter, menjetek ti a picsába!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.