Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsány Ferenc azonnal cserélje ki a kormányszóvivő úr pelusát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Mindenki feküdhet is vissza, mert szombat van, hideg is borulat. Kár kimászni az ágyból. Forradalom nem lesz ma – nem optimálisak a meteorológiai körülmények -, ingyen ebédet sem osztanak, szóval nincs hová sietni.

Aki mégis felriadt, annak ajánlom figyelmébe a kormánypárt szellemi leépülésének legfrissebb – tegnapi – tünetegyüttesét:

A Fidesz szóvivője arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy nyilatkozzon arról, hova került az a hárommilliárd forint, amit a „Czeglédy-bűnszervezet elcsalt” és hol van az az összeg, amit nem fizettek ki a diákoknak és nyugdíjasoknak.

Puskás Imre pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a nap folyamán tanúként hallgatták meg Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán a Czeglédy-üggyel kapcsolatban. A politikus úgy fogalmazott, Gyurcsány Ferenc és felesége nyakig benne vannak a Czeglédy-botrányban. 
A szóvivő szavai szerint Dobrev Klárától megtudták, hogy a „Gyurcsány érdekeltségbe tartozó Altus” három alkalommal, kétszer tavaly, egyszer pedig idén utalt pénzt „Czeglédy Csaba bűnszervezetének”. Ezek 60-90 millió forint körüli összegek voltak – tette hozzá.
A nyilatkozatból még annyi derült ki, hogy Dobrev Klára ezt természetesnek tartja és gyakran megtörténik a céggel, hogy ilyenfajta kölcsönöket adnak – mondta Puskás Imre. Ez még inkább indokolja a Fidesz korábbi kezdeményezését, amikor arra kérték az MNB-t, hogy vizsgálja meg, az Altus nem hajtott-e végre tiltott pénzügyi szolgáltatást – jelentette ki.
A politikus úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenctől most és korábban sem érkezett válasz arra, hogy miért támogatta a cég azt a „bűnszervezetet”, amely „több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalást követett el”, több mint ezer diáknak tartozik és a diákstátuszban foglalkoztatott nyugdíjasokat sem fizette ki.
A DK elnöke korábban csak annyit mondott, hogy Czeglédy Csaba az ügyvédje, a barátja és számos alkalommal igyekezett megvédeni a férfit – emelte ki a kormánypárti politikus.
Puskás Imre azzal összegzett, hogy nem kaptak választ arra, miért olyan fontos ez a „bűnszervezet” Gyurcsány Ferencnek és a baloldalnak, hogy jelentős összegekkel pénzelték az elmúlt években. Arra sem érkezett válasz, hogy valójában milyen szerepet játszott Czeglédy Csaba ebben a bűnügyben – tette hozzá.
Joggal merül fel a kérdés, hogy Czeglédy Csaba „a baloldal, a DK, az MSZP, Gyurcsány strómanja volt és ezek az elcsalt összegek” nemcsak magánszemélyek számláira, hanem baloldali pártok páncélszekrényeibe kerültek, hogy így finanszírozzák őket – közölte a szóvivő. 
A parlament rendkívül helyesen és példamutató módon foglalt állást a kérdésben, és rendkívüli gyorsasággal járt el annak érdekében, hogy az érintett fiatalok megkaphassák a nekik járó pénzt – reagált egy kérdésre Puskás Imre. Az Országgyűlés nem a bűnügyben foglalt állást, csak abban, hogy vannak károsultak és az ő kárukat meg kell téríteni a költségvetésből – tette hozzá.
Dobrev Klára kecskeméti meghallgatását követően egy rögtönzött sajtótájékoztatón furcsának nevezte a délelőtti eljárást, mert mint mondta, a nyomozó „egyetlen egy olyan kérdést sem tudott feltenni, ami az előtte lévő papírokból ne derült volna ki”. Beszélt arról is, hogy a nyomozóval közölte, szerinte „ez egy politikai indíttatású eljárás”. (MTI)

Levezetem, jó? Jó. Miután a kormánypropagandisták megírták,hogy az ügyészség ki fogja hallgatni Dobrev Klárát, EZT KÖVETŐEN az ügyészség TÉNYLEG beidézte Dobrev Klárát kihallgatásra. És mivel beidézte az ügyészség, Gyurcsány Ferenc azonnal adja vissza azt a hárommilliárd forintot a nyugdíjas diákoknak. Punktum.

Aki akar, még visszafekhet, a többieknek mindjárt feltosszuk a vérnyomását.

De előtte még szeretném mindenkinek szívből megköszönni a megosztásokat és a szavazatokat. Nagyon jó érzés tudni, hogy figyeltek ránk és amikor ezt kérjük – és a ti elgondolásaitokkal sem ütközik – akkor nem sajnáljátok az időt és segítetek.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.