Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a mocsok az önök mesterműve, János! Bizony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden bevezető nélkül folytatom, ahol tegnap este abbahagytam, amennyiben a 104. kormányinfó (is) súlyos kórtörténeti mélypont volt. Nem csak az igazsságszolgáltatás basztatásáért, nem csak a tao-pénz=közpénz kapcsán előadott pofabőr-rohasztó dörgedelemért, hanem.

Őcsény és Kömlő után Perbálon migránsnak néztek önkéntes aktivistákat és rendőrt hívtak rájuk, és hogy van-e köze a kormánypropagandának mindehhez:

A kormánypropagandának ehhez semmiféle köze nincsen (…), tehát a kormányzati kommunikációnak semmiféle köze nincs ehhez, ellenben a valóságnak van. Tehát az, hogy minden hónapban történik valami merénylet, vagy valamiféle súlyos terrorcselekmény, amihez az esetek nagy részében van köze a bevándorlóknak, ez meggyőződésem és véleményem szerint az emberekben félelmet kelt. Ma a magyar lakosoknak, magyar választópolgároknak egy döntő része fél a bevándorlástól és fél a bevándorlóktól, mert azt látja és azt hallja, hogy ahol bevándorlóközösség alakult ki, amelyik ország bevándorlóország lett, ott folyamatosan vannak merényletek, folyamatosan van erőszak és folyamatosan vannak támadások. Ez történt Németországban, ez történt Franciaországban, ez történt Angliában, és sorolhatnám az európai országokat, ahol nagy a bevándorlók aránya. Ettől félnek az emberek, és ettől tartanak az emberek. Hogy a kormány ezzel kapcsolatban mit mond, ez nem hiszem, hogy befolyásolja őket. Hogy jó dolog-e, hogy félnek? Nyilvánvaló, hogy nem. Természetesen nem jó, hogyha félelem van bárkivel szemben is, aki idejön ebbe az országba, de ma a világban az emberek – ahol nagy bevándorlóközösség van – félnek a bevándorlóktól. Mert kiszámíthatatlannak tartják, biztonsági kockázatnak tekintik, és úgy gondolják, hogy a bevándorlók adott esetben veszélyt jelentenek rájuk.

Arról, hogy a külügyminiszter berendelte az amerikai ügyvivőt, meg arról, hogy mennyire jogosak a magyar vidéki sajtót ért kritikák, illetve hogy van-e összefüggés e kritikák és a magyar vidéki sajtó számára kiírt pályázat között.

Nem kritikát fogalmaztak meg, hanem egy pályázatot írnak ki Magyarországon, és amerikai külügyminisztériumi pénzzel beavatkoznak a magyar belpolitikai viszonyokba. Nem kaptunk világos választ arra, hogy a kritika és a pályázat kiírása között milyen összefüggés van. (…) A kritikát nagyon jól viseljük, szeretjük a kritikát és jól is viseljük a kritikát. És az amerikai kritikát különösképpen szeretjük és jól viseljük. (Hogy van, mister Goodfriend? Üdvözletem, mister Kostelancik – szerk.) Ilyen probléma nem volt, hogy a kritikát ne álltuk volna. Az egy furcsa fejlemény, hogy az amerikai külügyminisztérium fontosnak tartja, hogy egy szövetséges államban egy pályázattal beavatozzon – a választások előtt néhány hónappal – a belső viszonyokba. Ezt én nem tartom helyes dolognak, szerintem érthetetlen is, nem is tudom, hogy van-e ilyen egyáltalán.

Arról, hogy a Fidesz médiapolitikájában miért került ennyire előkelő helyre a vidéki sajtó.

Hát ezt kérdezze meg azoktól, akik a Fidesz médiapolitikájával foglalkoznak, én a kormány ügyeivel foglalkozom. (…) kicsit túlértékelik ennek a jelentőségét. Azért mondom ezt, mert ez én választókerületem az a hely, ahol volt tulajdonosváltás (…), ez a tulajdonosváltás, ez a médium semmilyen formában nem befolyásolta sem a 2002-es, 2006-os, 2010-es, a ’14-es vagy a jövő évi választásokat se tudja befolyásolni az én szülővárosomban, Hódmezővásárhelyen. Semmi hatása annak, amit abban az újságban írtak, mert csak szidták a kormányt, és csak szidtak engem, és ennek ellenére mindig megválasztottak. És mindig a Fidesz nyerte az elmúlt 20 évben a választást, tehát túlértékelik ennek a médiának ott a jelentőségét véleményem szerint. Ráadásul azt tapasztalom, a választókerületi kollégáimtól is azt hallom, hogy a választópolgárok jelentős része más kommunikációs eszközöket vesz igénybe, és nem a helyi, vagy regionális nyomtatott médiából (…) tájékozódik. (…) végre 20 év után épült egy elkerülő út Hódmezővásárhely mellett (…), nagy nehézségek árán, valóban 20 évnyi küzdelem után megvalósult, és az RTL belekötött ebbe a projektbe, mondván, hogy ez túl drága lesz, meg egyáltalán minek. Erre föl a fiatal hódmezővásárhelyi kollégák készítettek drónnal egy felvételt az építkezésről, és azt a város Facebook-oldalára töltötték föl. Nem akarok reklámot csinálni, 45 ezren nézték meg a fölvételt. Én lefogadom önnel, hogy ha ez az érintett, tulajdonosváltáson átesett média felületén történik, töredéke sem nézi meg.

Arról, hogy ha ennyire kevesen olvassák a megyei lapokat, akkor a Kabinetiroda miért költ el milliárdokat ezekre.

Hát mert biztos mégiscsak olvassák, én csak a saját városomról tudom mondani, hogy van-e befolyásoló képessége. Nem tudom, nem tudok ebben érdemi nyilatkozatot tenni. Nem néztem soha, hogy hányan olvassák, nem foglalkoztam ezzel a kérdéssel.

Arról, hogy állami pénzről van szó (Eximbank-hitel), a Kabinetiroda milliárdokat költ el ezekben a sajtótermékekben.

Bocsánat. Ugye, én egyről tudok, aminél állami hitel volt és utána az is piaci hitellel kiváltásra került elég gyors idő alatt. A TV2-nél is kiderült, hogy az nem állami hitel, hanem piaci hitel volt a végén.

Arról, hogy a Mediaworks-nél is volt állami hitel.

Nem tudom.

De csak fontos lehet a megyei lap, ha ennyit költenek rá. Ez a befektető kockázata, az államnek ehhez semmi köze nincsen. Ha valaki ezt megveszi és fantáziát lát benne, hajrá. Azért az eladót is kérdezze meg, hogy miért adta el.

János mester! Ha jól értem, akkor megint az van, hogy önök itt sem voltak. Önök szerint az, amit két éve itt napi 24 órában lenyomnak a torkunkon, annak se súlya, se értelme, se jelentősége, se hatása, se következménye. Önök semmiről nem tehetnek. Vagyis önök szórakoznak. Mondom is, hogy mennyit: önök 2015-ben elszórakoztak egy nemzeti konzultációt, egy 2016-os érvénytelen népszavazást kampánnyal együtt, meg még vagy hat darab médiakampányt Soros nevetéséig.

Önök 2014 óta összesen legalább 50 milliárd forint közpénzt égettek olyan propagandakampányokra, amelyeknek az önök olvasatában semmi közük nincs ahhoz, hogy az emberek rettegnek és lassan agyonverik egymást, nem csak az idegeneket. Mert annak, hogy milyen egyenpropaganda tódul mindenhonnan a pofánkba, ahhoz a kormányak semmi köze.

Önök 2015 májusától a 2016-os érvénytelen népszavazásig a migrációellenes riogatásra közel 14 milliárd forint közpénznek vertek a seggére (azóta még eltelt egy év, az ebben nincs benne). A reggeltől estig migránsozó, híreket hamisító közpénzmédiájuk tavaly 87 milliárd forintot zabált fel, és ebben nincs benne az, amit idén.

Az önök zseniális Mészáros Lőrince közel 200 lap boldog tulajdonosa lett, Vajna rádiói üvöltenek az egész országban, mindenkit eltakarítottak, aki útban volt, és most azt magyarázzák, hogy mindennek semmi hatása nincs az emberekre.

Az a helyzet, János, hogy ön rosszul tudja, illetve szerintem pontosan tudja, és – mivel nem nagyon maradt más opció – szándékosan hazudik. Az a helyzet állt elő, hogy az önök által orrvérzésig sulykolt beteg üzenetek nyomán 24 éves rekordra ugrott Magyarországon az idegenellenesség.

És ha önnek van pofája azt mondani, hogy 170 millió forintnyi amerikai dollár elég arra, hogy egy választást befolyásoljon, akkor ez egy beismerő vallomás. Önök százmilliárdokkal hülyítik, butítják és döntik nyomorba ezt az országot, és Lázár Jólviseljükakritikát János akárhányszor köpi szembe magát 2 óra leforgása alatt, ez az önök felelőssége. Azért vettem a fáradságot, hogy leírjam ezt a sok arcpirító, következetlen fröcsögést, mert szükség lesz rá. Ez az ország saját maga finanszírozza azt, hogy lelketlen, ostoba, sötét büdös tahóvá váljon, aki a saját anyjára is rendőrt hív, ha nem ismeri fel a sötétben. És ez nagyon nincs rendben.

Önök elérték, hogy egy szaros tranzitország (de már az se) maga alá hugyozzon, ha csak szóba kerülnek a menekültek, akiket önök következetesen migránsoknak titulálnak, akár megalapozott a minősítés, akár nem. Önök ezt az országot százmilliárdok elégetésével/ellopásával mérgezik a gyűlölettel. Ez a mocsok az önök mesterműve, amit már csak a fentihez hasonló, ellentmondásoktól hemzsegő hazugságokkal képesek elkenni. De legalábbis megpróbálják. Ezért önöknek felelniük kell, és senkit nem fog érdekelni, hogy tudnak-e érdemi nyilatkozatot tenni a kérdésben, vagy sem. A magánvéleményük meg végképp senkit nem érdekel.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.