Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lesz még lejjebb is, Lázár elvtárs?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na, mondom én barom, birkatürelmű idióta, hát végignézem a 104. kormányinfót is, mi bajom lehet? Kiderült, hogy a kancelláriaminiszter úr több cikkre elegendő tömény muníciót lőtt el két óra alatt, úgyhogy bármennyire is szeretném, nem tudom, egy írásba belesűríteni valamennyit.

Márpedig fontos, hogy az elhangzott egetverésekről részletesen beszéljünk, mert ha azt most nem is veszem figyelembe, hogy Tállai András fő kolbászkóstoló és államtitkári pozícióból benzinárat csökkentő adóhatóság-vezető természetesen jól cselekedett, kiváló ember, aki a munkáját végezte csupán, azt semmiképp nem lehet elhallgatni, hogy a Fidesz egyik legintellektuálisabb tagja, kvázi a kormány második embere (szerintem Semjént hagyjuk most) az erkölcsi leépülés, heveny gerincsorvadás és fogalmatlan illiberálitisz olyan súlyos szintjére jut hétről hétre, ami a nyelvcsapkodós kényszeres személyiségzavar mélyrepülésén is túltesz.

A téma: a Kúria a héten kimondta, hogy a tao-pénz közpénznek minősül.

Lázár János: Először is azzal kezdeném, ami kikívánkozik belőlem, és miután megvan az a rossz szokásom, hogy nem tudom magamban tartani azt, amit gondolok (és ez a politikában nem előny, hanem hátrány), mégis megteszem azt, hogy szóba hozom. Hogy ugye van ebben az országban egy bíró, aki nagyon haragszik Magyarország kormányára és a Fideszre, Baka Andrásnak hívják. Akinek a hivatali státuszváltásából adódóan óriási a sértettsége, és rejtélyes véletlen okán az összes tao-ügy a Baka-féle tanácsba került a Kúrián. Föl se tételezem, hogy bármiféle elfogultság vezette volna a bíró urat, aki a nyilvánosságban is számos alkalommal vállalta a Fidesszel és a kormánnyal kapcsolatos kritikáit. Tehát biztos nincs a két dolog között semmilyen összefüggés.

A másik megjegyzésem pedig az, hogy érdekes döntések születnek a Kúrián a tao-val kapcsolatban. Már csak azért is, mert nem tudom, hogy ezek hova vezetnek. Most nem a sportfinanszírozás szempontjából gondolom én ezt, hanem vannak itt még más olyan úgynevezett adókedvezmények, amelyek kapcsán érdemes végiggondolni, hogy akkor ez mit jelent. Arra gondolok, hogy ha valaki személyi jövedelemadó kedvezményt kap például a gyerekei után, akkor majd be kell számolnia nyilvánosan arról, hogy a gyerekeire költött adóelőnyt, vagy adókedvezményt azt milyen sportcipőre, táskára és gyerekkabátra költötte? Vagy az 1 százalék jogosultjainak is akkor ezek szerint darab szerződésszám szerint be kell számolnia akár független szervezetként, hogy ezeket az összegeket mire költötték? Tehát úgy gondolom, hogy a most meghozott második döntése a Kúriának, az következményekkel jár. Nem tudom, hogy mit fognak tenni az érintettek, ez egy messze vezető döntés, és biztos vagyok abban, hogy a törvényeket Magyarországon mindenkinek be kell tartania. (…)

Szerintem akkor én most nem hiszem el, jó? Jó.

Egyrészt. Mekkora ócska pojácának és gennyes manipulátornak kell lenni ahhoz, hogy egy miniszter – aki köztudottan csak olyankor nem kommentál bírósági döntéseket, amikor azok a kormánynak kedvesek, máskor viszont, ha például a Csíki Sört kell megvédeni a román nemzetállam bírósági döntéseitől, akkor más országok belügyeibe is szívesen beavatkozik – név szerint személyeskedjen az elvileg független igazságszolgáltatás egyik tagjával? Most konkrétan azért, mert a Lölö kartárs felcsúti akadémiájának sötét bugyraiba becsordogált és onnan elpárolgott nem kevés milliárd útjával kellene elszámolni.

Milyen istenverte illiberális pöcegödör az, ahol egy miniszter azzal próbálja elsunnyogni a kormány számára kedvezőtlen bírósági döntéssel való szembenézést, hogy bosszúval gyanúsít egy bírót, akinek egyébként bírósági papírja (a strasbourgi bíróság 2014-es döntése) van arról, hogy azért váltották le a Legfelsőbb Bíróság éléről, mert kritizálni merészelte a kormány törvényeit. Lesz még lejjebb is, Lázár elvtárs? Majd legközelebb a fülénél fogva rángatják meg azért, hogy milyen döntéseket hoz? Mert ez jogállam, és a hatalmi ágak szétválasztása szent és sérthetetlen? Ja, bocs. Mióta a parlament fideszes többsége átvette az igazságszolgáltatás szerepét, és úgy mond ítéletet politikai ellenségekről, hogy még vádirat sem született az ügyükben, én kérek elnézést, hogy megint faszságokat kérdezek.

Másrészt. Ha jól értem, akkor most nem az van, hogy Lázár elvtárs (Tállai elvtárs régi jó barátja) egyszerű kérdésre egyszerűen válaszol, hogy a bíróság ítélete mindenkire, még Mészáros mangalica- és focistaszerelőre is érvényes és természetesen elszámolnak a közpénzzel, hanem a tao-támogatást összemossa más típusú adókedvezményekkel és olyan magyar állampolgárok mögé bújik, akik a magyar kormány nagylelkűségének köszönhetően adókedvezményekre jogosultak.

Lázár elvtárs! A családi adózás kurvára más dolog, semmi köze nincs semmihez. Vagy ha igen, akkor ugyanilyen alapon a kormánynak is el kéne számolni azzal, mi a faszt csinál mondjuk a Tállai András által csökkentett árú benzin áfájával. De mondok mást: a tao egy adóköteles jövedelem utáni bevétel, amit nem fizet be a cég az államkasszába, hanem odadja Lölönek, mert különben Orbánviktornak elgurulnak a gyógyszerei. A családi adókedvezmény meg – amellett hogy gecinagy átverés, ezerszer leírtuk, hogy miért – annyit tesz, hogy a kormány eldönti: te családi adókedvezményre nem jogosult idióta ennyi adót fizetsz, te meg családi adókedvezményre jogosult meg amannyit. 

És ha ez mind nem volna elég, Lázár János, az átláthatóvá kell tenni a civil szervezetek működését, mert Soros jeligéjű kormányakció egyik főhőse a fenti ömlengés tanúsága szerint még mindig nem vágja (de legalább büszke is rá), hogy az 1 százalékos támogatásra jogosult szervezeteknek kutya kötelességük már most is elszámolni fillérre minden támogatással. Tehát a nagyotmondás kedvéért összehozott erőlködés során sikerült odafosni.

Az így kialakult büdösnagy helyzet meg az, hogy mindez csak rosszabb lesz. Ha már most is gyerekek cipőjével és kabátjával kell takarózni, és bírókat kell személyeskedve megtámadni azért, mert a sleppnek egyáltalán nem hiányzott választások előtt, hogy  a tao-szennyest ki kell teregetni, mert a közpénz nem a felcsúti klán konyhapénze. Tállai mentegetésével nyakon öntve ez is egy igazi legalja. Gratulálok, Lázár elvtárs, leülhet! adomany-1