Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az csak természetes, hogy az én anyám p*csája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Viharmentes szép estét! Aki kedveli a vihart, annak olyat. Lehet válogatni, amúgy sem múlik semmi rajta. Pont olyan idő lesz, amilyen lesz.

Ma Katalónia kikiáltotta a Katalán Köztársaságot. A katalán parlament megfeleződött, mivel csak az elszakadáspártiak maradtak a teremben, a többiek kivonultak. A maradók névtelen szavazást kértek (kinéz egy börtön a szavazatokért), miután a szavazás és a függetlenség kikiáltása is alkotmányellenes.

Ezzel szinte egy időben Madridban is szavaztak. Elfogadták a katalán parlament jogköreinek korlátozását és felfüggesztették a katalán kormányt. Holnap jön a folytatás, kiderül, mit lép Madrid.

A Vígszínház kezdeményezte Marton László munkaviszonyának megszüntetését. Az MMA felfüggesztette a tagságát. Etikai vizsgálat indul ellene. Én pedig remélem, hogy senki nem felejti el a nagy igyekezetben, hogy ilyesmit évtizedekig nem lehet úgy művelni, hogy senki nem tudott róla.

Most pedig jöjjön a nap kommentje, kivételesen a honlapról, Jannus Satiricustól (a Bogdán László összehangolt lejáratásáról szóló cikkhez):

Nyolc év után erre a naív kérdésre kifuttatni az elemzést, önmagában is a „sajtó-önismeret” teljes, sőt szándékosan került hiányáról árulkodik…Esetleg volna akkor is mondanivalód, ha úgy tennéd fel a kérdést, hogy hogyan lehet, hogy nyolc éve politikai perek, kaktargyilkosságok, sőt valódi gyilkosságok tömege mellett ment el a magyar nyilvánosság úgy, hogy mégcsak tettetett ártatlansággal sem kérdezte soha senki, hogy KI MOZGATJA A SZÁLAKAT?!!!! Mára megszoktuk, hogy bárkit ki lehet csinálni, ha a paraván mögötti nagyszereplők úgy akarják….

Tudom, én vagyok a hülye és az csak természetes, hogy az én anyám p*csája. Hála az égnek, hogy mindig vannak ilyen tisztán és logikusan gondolkodó, nagyon bátor emberek, akik kivétel nélkül mindig pontosan tudják, hogy mit, mikor és hogyan kellene tenni. Valaki másnak, természetesen. Abba most nem mennék bele, hogy elég necces úgy kioktatni a másikat, hogy közben a „sajtó-önismeret” teljes, sőt szándékosan került hiánya gyakorlatilag egy többszörösen értelmezhetetlen butaság. Abba viszont feltétlenül belemennék, hogy az ilyen éles látású emberek miért is nem ordibálnak nagy erőkkel jogos felháborodásukban, amikor nyolcadik éve maguk is látják a bajokat? Ja, hogy a másik majd kiáll és elmondja? Az a dolga? És ha már ott van, akkor bele is lehet rúgni egy egészségeset, mert az olyan jó magyar szokás? Aha, értem harcostársam.

A végére már csak egy pár kérdésem maradt. Miért egy ilyen kis jelentéktelen portál feszegeti ezt a kérdést, miért nem a nagyok? Miért nem azok a portálok, amelyek mögött komoly támogatói pénzek vannak, ahol havonta jön a biztos fizetés, ahol lejár a kolléga munkaideje délután kettőkor, mert van másik alkalmazott, aki folytatja? Ja, hogy nekik van veszítenivalójuk? Hogy meg lehet őket fenyegetni, meg lehet vásárolni, vagy más módon el lehet taposni az ott dolgozók egzisztenciáját? Ezért elnézhető, hogy ők kussolnak, vagy akár részt vesznek olykor-olykor a buliban, ha nem is olyan feltűnő módon, mert azért kell pár szelep az ellenzéki indulatok leeresztéséhez?

Nekünk meg mindegy, mert amúgy is csak egy közösségi finanszírozásból fenntartott, jelentéktelen kis portál vagyunk? Innen kell nézni a dolgokat? Ez a helyes irány? Én nem gondolom. Akár belepasszol az aktuális elvárásokba, akár nem passzol bele, mi már csak ilyen naiv hülyék maradunk. Lehetőleg ezután is kerülni fogjuk a sajtó-önismeret hiányát, és örömmel várjuk hősies honfitársaink lesajnáló véleményét.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.