Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Orbán Viktor türelmesen elmagyarázza az osztálynak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,314,946 forint, még hiányzik 685,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor matematika tanár egy általános iskolában.

Orbán Viktort imádják a tanulók, ami érthető is, ugyanis a matematika oktatásának egészen unortodox módját választotta. Orbán Viktornál nincs felelés, nincs dolgozat, a számonkérésnek semmilyen formáját nem ismeri. Az órákon játék van, filmnézés van, vidámság, jókedv. Ha jó az idő, az udvaron fociznak. A fociba gyakran beszáll Orbán Viktor is; bár kissé pocakos immár, azért az látszik, hogy valamikor egészen  jó kis spíler volt. Az órákon sokszor mesél az asztalra könyökölve, dakota közmondásain dőlni kell a nevetéstől. Minden tanulója mindig jeles osztályzatot kap. A tanárok népszerűségi rangsorát fölényesen vezeti, mindenki kedvence ő.

Persze akadékoskodók, kákán is csomót keresők mindenhol vannak. Vannak, akiknek nem tetszik Orbán tanár úr működése. Beleavatkoznának abba, hogy mit, hogyan csinál. Feladatokról, kötelességekről papolnak. Ilyenkor az egyébként bárány szelídségű Orbán Viktor oroszlánná változik. Senki sem szólhat bele, hogy a matematika órán mit csinálunk! Mi sem szólunk bele, hogy mit csinál a kémia tanár! – harsogja Orbán Viktor, és az osztálya ilyenkor szinte népmesei hősnek látja. Ráadásul – teszi hozzá Orbán Viktor – az ő osztálya teljesít legjobban, hiszen nála jeles az osztályátlag, (a zelmúlt nyolc évben, amikor még az a másik matematika tanár volt, sosem volt ilyen magas!) míg kémiából csak 3,2.

Teljesen meglepő módon a tanulók között is van néhány, aki elégedetlen. Érthetetlen dolgokat mondanak, tanulni szeretnének, valami „jövő”-ről beszélnek. Orbán Viktor türelmesen elmagyarázza az osztálynak, hogy ezek a lázadozók tulajdonképpen egy másik általános iskola ügynökei, az a céljuk, hogy őt magát eltávolítsák, és ezt a remek iskolát bezárják. Annyira rossz gyerekek ezek, hogy az sem baj, ha kitöritek a kis játékautóik kerekeit – instruál Orbán Viktor. Akarjátok, hogy bezárják az iskolánkat? kérdi Orbán Viktor. Neeeeem! válaszolják a lelkes tanulók.

A tanári kar is megosztott. Vannak, akik a tanári pálya éthoszáról beszélnek (ezt Orbán Viktor speciel nem érti), vannak, akik azt mondják, hogy mi közünk van ahhoz, mit csinál Orbán Viktor az óráin; itt a tanáriban mindig normálisan viselkedik, és vannak, akiknek titkon nagyon imponál, amit csinál; Lengyel tanár úr, a biológia tanár otthon, a tükör előtt, próbálgatja is Orbán Viktor gesztusait.

Az igazgató egyre tehetetlenebbnek érzi magát. Hallja a pusmogást, hogy az osztálypénzt nem arra költik, amire kellene, az osztályteremben potyadoz a vakolat, állítólag kólára és csokira megy a pénz egy része. Bemenni az osztályba azonban nem tud, hiszen – nagyrészt osztálypénzből – Orbán Viktor vastag lakatokat szereltetett minden ajtóra, ablakra. Akarjátok, hogy bárki, bármikor csak úgy besétálhasson ide? – kérdi Orbán Viktor. Neeeeem ! válaszolják a lelkes tanulók.

Orbán Viktor és osztálya egyelőre remekül van.

Ráczkevy Miklós

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.