Február 24,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Légy hálás a pénzért és szavazz, hülyemagyar!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 916,011 forint, még hiányzik 2,083,989 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az államtitkár arra bíztatta a határon túl élő magyarságot, vegyenek részt a jövő évi magyar országgyűlési választásokon, buzdítsák erre magyar állampolgársággal rendelkező családtagjaikat, ismerőseiket is

– ez derült ki abból a miniszterelnökség által közreadott közleményből (ebben a cikkünkben olvasható a teljes szöveg), amelyben azzal verdeste a mellét a Nemzetpolitikai Államtitkárság, hogy hétfőn elkezdték postázni ama értesítő leveleket (ők ezt így csúfolják), amelyekben arról tájékoztatják a határon túli szülőket – akiknek gyermekei sikerrel pályáztak a Szülőföldön magyarul című programban -, hogy jön a pénz, tessék örülni, tessék hálásnak lenni!

Gyerekenként 22 400 forint egyszeri alkalommal folyósított oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásról van szó, ami azon külhoni óvodai, általános, vagy középiskolai oktatásban résztvevő tanulókat illet meg, akik tanulmányaikat magyar nyelven végzik a szomszédos országokban. Miután az előző tanévben összesen 237 909 óvodás és iskoláskorú gyermek részesült támogatásban, ezután sem lesz ez másképp. A megfelelő miheztartás végett jó, ha mindenki tudja, és nem felejti el, amikor eljön a számonkérés ideje: 2010 óta a nemzeti magyar kormány kezét és lábát összetörve mindent megtesz azért, hogy a határon túlra szakadt szegény rokonokat mindenben támogassa.

És tényleg: jó hír lehet ez, hiszen mindössze 5, 3 milliárd forint választási alamizsnáról van szó. Igaz, hogy ebből már stadiont is lehet építeni az alkotmányos költségen innen és túl, sőt, egy Sorosba fulladt fél gyűlöletkampányt is le lehetne bonyolítani belőle, úgyhogy szégyellje magát, aki folyamatosan szóvá teszi ezeket a nevetséges tételeket.

Azt semmiképpen nem szeretném, ha elszabadulnának az indulatok (túl azon, hogy büdös román, nemzetellenes hazaáruló vagyok, mert ez már régen nem hat meg), de akkor is szóvá kell tennem újra ezt a mocskos tempót, ami Potápi Árpád János címzetes nemzetpolitikus levelét szétfeszíti.

Még ha Magyarországon lenne is valamiféle társadalmi konszenzus (nem, nincs ilyen, soha nem is volt, és minden bizonnyal ezután sem lesz) arra vonatkozóan, hogy a határon túli nemzetrészek támogatása a mindenkori kormányok kutyakötelessége, még ha ez a 22 400 forintos egyszeri támogatás ugyanúgy megilletné a magyarországi családok gyermekeit is, mint a határon túli magyarokat, akkor sem volna haszontalan végre minden érintettnek tudomásul vennie: a szavazatvásárlás, a határon túliak politikai bunkósbotként való ki- és felhasználásának ritka ocsmány módja ez is. Akkor is, ha a legtöbben nem veszik észre azt, amit a határokon átívelő manipuláció és a megtévesztő nemzeti-populista propaganda eltakar. Hogy tudniillik nem ingyér van ez a sok jótétemény, ezért márpedig szavazni illik, ezt várja el a magyar kormány. Nem azért építünk klientúrát a határon túl, mert szívünkön viseljük a sorsotokat, hanem mert minden más mellett ti vagytok örök hatalomban maradásunk eszközei.

Mert a Fidesz-féle nagylelkű, atyai nemzetpolitizálás ennyit jelent: nyílt politikai nyomás alá helyezett, függőségbe taszított, zsarolható polgárokat kreálni a határon túli nemzetrészekből. Is. A Fidesz számára a nemzeti kérdés hamis álkérdés, amelyet hatalmi harcainak megkerülhetetlen eszközeként használ. Elkeserítő bár, de ebben vannak segítségére azok a kilóra felvásárolt határon túli magyar pártok, amelyek számomra felfoghatatlan okokból teljesen kiszolgáltatottá tették magukat ennek a fajta nemzetpolitizálásnak, akik a Fidesznek kampányolnak nyíltan és kendőzetlenül.  22 400 forintokért, nagyívű ígéretekért, magánzsebekbe folydogáló pénzekért, miegymásért.

Akik szemet hunynak afölött a nyilvánvaló tény fölött, hogy a Fidesz-féle nemzetpolitizálás – a mindenféle kisebbségekkel szembeni intolerancia, az illiberális, etno-nacionalista homogén nemzetállamozás, a multikulturalitás tagadása, a hőzöngő Európa- és EU-ellenesség – frontálisan szembemegy a határon túli kisebbségi érdekekkel, és bármikor azok ellen fordítható, akik a szlovák, a román, az ukrán nemzetállam árnyékában évtizedek óta küzdenek a szülőföldön maradásért. És azért, hogy ez a szülőföldön maradás ne kín és keserv és megaláztatás legyen. Ezeket a törekvéseket nullázza le az a fajta egyszerre klientúra-építő, egyszerre lekenyerező és zsaroló politikai irány, amit a Fidesz kiszabott.

Soha, semmilyen körülmények között nem kerülhetne egy levélbe az, hogy nesze, 22 400 forint, meg az, hogy ezért a pénzért szavaznod illik, hülyemagyar. Soha. Magára valamit is adó magyar – éljen a határ bármelyik oldalán – ezt a megalázást akkor sem lenne köteles elviselni, ha a gyerekéről van szó.

A határokon átívelő kiskorúsítás viszont tökéletesen működik, és annak csak egy része az, hogy Orbán nacionalista gyűlöletpolitikája úgy ássa a határon túli magyarok sírját, hogy azok nem is tudnak róla. A másik része az, hogy ezeket a támogatásokat (=szavazatvásárlási könyöradomány) ráadásul olyan tömjénfüstbe és sikerpropagandába csomagolják, amelyeket semmi nem indokol. Magyarország rohad, egyik sarkától a másikig. Fejben, lélekben, egzisztenciálisan. Aki ilyen körülmények között kijátssza a határ különböző oldalain élőket egymás ellen, az bűnt követ el. Történelmi bűnt. Meg mindenki más is, aki ebben támogatja.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!