Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felkapcsolták a villanyt, erre sötét lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Mostantól tavasz van, élvezzük ki, ameddig rá nem tossza a Fidesz az áfát.

Ha valakinek nem sikerült elég viharos gyorsasággal felébrednie, annak szeretnék segítő kezet nyújtani a katapultáláshoz. Ímelám:

Tudom, nem vicces. De legalább semennyire. Azonban elég ciki.

Ma alighanem izgalmas napunk lesz. Emmanuel Macron a párizsi Sorbonne egyetemen francia és uniós diákok előtt mutatja be kedd délután a több formájú Európáról szóló elképzelését, amelynek célja az Európai Unión belüli egyhangú döntéshozatali folyamat nehézségeinek áthidalása. A francia elnök azt szeretné, hogy az uniós tagállamok témánként (energia, védelem, migráció, adó és szociális harmonizáció) lépnének előre azokkal az országokkal, amelyek erre hajlandók, nem akadályoztatva azon államok által, amelyek erre nem vágynak. (MTI)

Van még jó hír az Országos Sajtóirodában. Nini:

Több mint 230 000 külhoni magyar óvodás és diák kap támogatást a Szülőföldön magyarul pályázat keretében

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szeptember 25-én, hétfőn elindította az értesítő levelek kiküldését és megkezdte a támogatások folyósítását azoknak a külhoni magyar szülőknek, akiknek gyermekei sikerrel pályáztak az idei „Szülőföldön magyarul” támogatási programban.  

A pályázat keretében azon külhoni óvodai, általános vagy középiskolai oktatásban résztvevő tanulók részesülnek egyszeri, 22 400 Ft értékű oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban, akik tanulmányaikat a szomszédos országokban magyar nyelven végzik. 

A Nemzetpolitikai Államtitkárság elsődleges célja a külhoni magyar nyelvű oktatás erősítése, arra ösztönözve a határon túli magyar szülőket, hogy gyermekeiknek a többségi nyelvi oktatási intézmények helyett a magyar iskolát válasszák. A program keretében az előző tanévben összesen 237 909 óvodás és iskoláskorú gyermek részesült támogatásban.

 A külhoni magyar szülőknek küldött tájékoztató levélben Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet,hogy Magyarország Kormánya 2010 óta minden lépésével arra törekszik, hogy a magyar családokat és közösségeket támogassa: óvodákat, iskolákat épít és újít meg, anyagilag és szakmailag segít minden generációt, hogy a szülőföldön legyen lehetősége a sikeres boldogulásra.

Az államtitkár arra bíztatta a határon túl élő magyarságot, vegyenek részt a jövő évi magyar országgyűlési választásokon, buzdítsák erre magyar állampolgársággal rendelkező családtagjaikat, ismerőseiket is. Hangsúlyozta, hogy a szavazáson való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, így – ha még nem regisztráltak – fontos, hogy azt minél előbb tegyék meg.

     Kiadó: Miniszterelnökség

Ennek bizonyára szívből örvendeznek azok a Magyarországon élő, rokkant, de a rokkantellátásból kihajított emberek, akik 22 800 forintból döglenek éhen. Igaz, ők talán állapotuk miatt sem tudnak elmenni szavazni. De az azért meglehetősen kínos (nekem, nem a kormánynak, mert az ő arcukra bármi ráfér), hogy fel is hívják a külhoni magyar szülők figyelmét arra, hogy nem ám ingyenleves van, a pénzért cserében lesznek kedvesek elmenni szavazni.

Tiborcz István miniszterelnöki vő volt cége, az ELIOS Zrt. újította fel a világítást az újpesti stadionban csak úgy, mint a felcsútiban. Még akkor, amikor Tiborcz vidáman tulajdonos volt a világítás (vagy inkább sötétítés) technikával foglalkozó cégben. Ugyanis amikor az OLAF vizsgálódni kezdett az ügyben (mármint, hogy miért az ELIOS Zrt. nyert el annyi közbeszerzést és miért olyan drágán dolgoztak), akkor a vő gyorsan eladta a tulajdonrészét a cégben és úgy hiszi, innentől semmi köze nincs a dologhoz. Tehát mindkét stadionban ők világítottak és mindkét stadionban szar munkát végeztek, mert gyakorlatilag tönkrement a rendszer alig másfél év után. Ügyes fiú ez a Ráhel férje, az már biztos. Ott állnak ők a saját lábukon és teszik a jót a népnek.

Ha már Felcsút. Mészáros Lölö nem indul a következő polgármester választáson, mert szerteágazó érdekeltségei és hirtelen virágba borult vállalkozó.zsenije annyira lefoglalja, hogy nem jut elég ideje a település vezetésére. Meg is értem, kár lenne ilyesmire pocsékolni a tehetségét. Gondolom, majd indul valamelyik rokon, vagy csókos és viszi tovább a boltot. Akarom mondani, a falut.

Ennyi jó hír után nem marad más hátra, mint valami jó kis zenével indítani a napot.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.