Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább most kussolnátok és süllyednétek el szégyenetekben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • A KKM mindig minden lehetséges segítséget megad, a legnagyobb körültekintéssel jár el, ugyanakkor felelősséggel tartozik az adófizetők pénzéért.
  • A hurrikán érkezése ismert volt, az előtt is lett volna lehetőség elhagyni a Szent Márton-szigetet.
  • A Curacaóra érkező magyarok tudták, hogy a szállásuk és szükség esetén egy kereskedelmi gépre szóló repülőjegyeik költségét konzuli kölcsön formájában tudja finanszírozni az állam.
  • A Külügyminisztérium soha nem viselkedhet utazási irodaként, és a törvények sem teszik lehetővé, hogy biztonságos helyen lévő magyarok szállását és utazását véglegesen kifizesse. Ha ezt tennék, a világ más pontjain lévő magyarok is joggal várnák ezt el tőlük. Nem feladatuk és nincs is lehetőségük biztonságos helyen lévő magyarok költségeinek átvállalására, viszont van lehetőségük arra, hogy konzuli kölcsönnel segítsék őket.

A fenti, nem kicsit hisztérikus, kellően vagdalkozó gondolatokat önkényesen és tendenciózusan vágtam ki a toporzékolásügyi miniszter áltat vezetett intézmény sajtófőnökének mai közleményéből, amelyet az MTI és mások rendelkezésére bocsátott (a teljes vinnyogás például ITT elérhető).

Amely közleményben a sértődött Menczer Tamás azon kapta fel a vizet, hogy az RTL Klub híradója arról számolt be, a kormány magára hagyta Curacaón a Saint Martin szigetről kimentett magyarokat: elromlott az a NATO-gép, amivel hazahozták volna őket a pápai bázisra, ahol tegnap kellett volna leszállniuk.

Reggeli posztom írásakor már valószínűleg tudtam, csak még nem sejtettem, hogy a magyar külügyminisztérium válságkommunikációja semmiben nem különbözik az interneten kommentelő mocsári trollokétól, akik hirtelenváratlanul felfedezték az adófizetői pénz iránti felelősség intézményét. Jó alkalom ez azoknak a köpködésére, akik annyira burzsujok, hogy telik nekik a Bahamákon henyélni, hát akkor oldják meg a hazajutást, ha annyira balfaszok voltak, hogy nem hagyták el időben a szigetet. Egyáltalán minek mentek oda a rohadékok? Bezzeg Felcsúton sosincs hurrikán, miért nem mentek kisvasutazni, nem? De.

A világért sem szeretném, ha a guta megütné a sportriporterből államtitkári rangig kapaszkodott Menczert, de ilyen alattomos, szemrehányásban térdig dagonyázó, undorító közleményt rég olvastam. Pedig Peticsatár kocsmadiplomáciai ténykedése naponta kicsapdossa a jóérzés minden biztosítékát nálam.

Szeretném felhívni az óbégató Menczer figyelmét, hogy kösz, nem kell a hánytorgatás. Hogy ötmillióba került a kisgép bérlése, amellyel Curacaóig eljuttattátok őket, hogy nem vagytok utazási iroda. Bazmeg, egy szót nem szólnék (mert tényleg nem vagytok utazási iroda), de azok után, hogy Peticsatár hat napja ezzel döngette a mellét,

„az a kötelességünk, hogy megvédjük a magyar embereket, éljenek Magyarországon, a határon túl, vagy akár több ezer kilométerre”

a hányinger ér utol eme kicsinyes, alattomos, pofátlan, vércinikus óbégatástól, aminek nyilvánvaló célja a hergelés.

Mekkora aljadéknak kell lenni ahhoz, hogy a KKM szóvivője a szájára vegye az adófizetők pénze iránti felelősséget?

Melyikre gondolsz, Menczer? Arra, amit a Quaestorban parkoltattatok, majd a csőd előtt két nappal benfenntes információk alapján vettétek ki?

Vagy arra, amiből veszteséges kereskedőházakat működtettek Szudánban és Zambiában?

Netán arra, amit meggy- és kukoricakonzervek formájában vásároltatok fel az Orbán-famíliával folytatott üzletelés során?

Azért onnan, hogy a mikrofonok előtt, rivaldafényben döngettétek a melletek azzal, hogy megvéditek, kimentitek őket, külditek a gépet, hazahozzátok őket Pápára (nem ők kérték, ti játszottátok az agyatokat!) eljutni odáig, hogy ismert volt, hogy jön a hurrikán, tehát mi a faszért maradtak ott, egészen mély bugyra annak a sötét erkölcsi pokolnak, ahol a választási pecsenyéteket sütögetitek.

Vagy ez az egész csak addig volt érdekes, ameddig az Esztergályhorvátiban rettegő mindenáron hívek előtt – kampánycélzattal – el lehetett játszani, hogy Petihuszár gigászi csatában legyőzi az elemeket és a drágajó magyar kormány megmenti a magyarokat, bármi is történjen? Mi a fészkes fenének kellett ígérgetni, hogy majd ti önerőből megoldjátok, hogy nem kértek segítséget másoktól? Senki nem azt kérte, hogy azért béreljetek 5 millióért gépet, hogy utána legyen mit szemrehányni, bazmeg.

Senki nem kérte, hogy két kézzel szórjátok az adófizetők pénzét (ami máskor egyébként nem szokott problémát okozni nektek), csak azt, hogy amit megígértetek, ahhoz tartsátok magatokat. Akkor is, ha a szavazóitok arról már nem értesülnek, hogy ott hagytátok a picsába’ a honfitársaitokat Curacaón, mert a pecsenyétek időközben megsült.

Te impertinens szóhurcoló! És ha a NATO-gép nem romlik el, ahogy állítólag elromlott, akkor elmondhatnánk, hogy a KKM utazási iroda? Vagy egyenesen jótékonysági szervezet? Akkor ott vártátok volna őket Pápán a nyomotokban lihegő lakájaitokkal? Vagy annak az útnak a költségeit is kifizettettétek volna?

Mert ez így ennyit jelent: kampányhúzásilag megígértétek, hogy hazahozzátok őket ingyér’, de mivel elromlott a repülőgép, kiderült, hogy nektek nem kötelességetek hazahozni a bajba került magyarokat, mert ti nem vagytok utazási iroda, és különben is tudták előre, hogy bajba fognak kerülni.

Gyönyörű ez is, mint minden, amit ti megvédtek. És nem elég, hogy segget csináltatok a szátokból és magyarázkodtok, megint ti vagytok megsértődve, ti mártírkodtok, ti kéritek ki magatoknak. Miután a hülyének nézett adófizetők naponta finanszírozzák megélhetési oligarchák, strómanok és talpnyalók dőzsöléseit, oda-vissza útjait, miután naponta telibeszarjátok az adófizetők pénze iránti hűséget, 7 darab, természeti katasztrófa miatt bajba került magyar állampolgárt nem vagytok képesek hazahozni kétszínű vinnyogás, cirkusz és színjáték nélkül.

Ahelyett, hogy más országok hatóságaival egyezkedtetek volna, és már rég túl lennénk az egészen, ti meg akartátok oldani okosba’, szuverén magyar módon. Hát sikerült, baszki. De legalább most kussolnátok és süllyednétek el szégyenetekben.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.