Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az lenne a minimum, hogy nem csinálunk segget a szánkból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hoztam a kávét, meg a lehetőleg a szépjóreggelt is mindenkinek! Vasárnap van, hétvége van, úgyhogy semmit nem érdemes elsietni, nyilván ez rám nem vonatkozik. Már nem sok időm van, hogy csokorba szedjem azokat a híreket, amelyek miatt jó tudni, hogy itt élnülnk, halnunk kell. Ahogy a költő mondta vala, de azóta sokan nem fogadták meg az intelmeit.

Miután tegnap este a kolléga Peti huszár viselt dolgairól is értekezett, igencsak idevágónak érzem azt a váratlan fejleményt, miszerint mégsem sikerült hazahozni az Irma hurrikán útjába keveredett, bajba jutott magyar turistákat. Mármint ez csak azért hír, mert a külügyminiszter úr ezzel döngette a mellét néhány napja. Ám ehhez képest az RTL beszámolója szerint a Saint Martinról kimentett, jelenleg Curacaon tartózkodó magyarok sms-t kaptak arról, hogy a NATO-gép, amely hazahozta volna őket Pápára, elromlott, másikat nem tudnak küldeni. A történet külünösen bájos szála, hogy míg más országok megoldották polgáraik számára a szállás-ellátás kérdését, a magyaroknak ezt maguknak kellett megoldaniuk. Az egyik utas úgy nyilatkozott, a külügy azt mondta, oldják meg a hazajutást, ahogy tudják, a tárca viszont arról tájékoztatta az RTL-t, hogy kereskedelmi járatokkal ők fogják ezt intézni.

A legviccesebb ebben az egészben az, hogy a nép hangja, a hirtelen öntudatára ébredt magyar polgár nem érti, miért kellene neki az adójából kifizetnie számára ismeretlen honfitársai hazahozatalát. Az hosszú évek óta nem zavarja, hogy a kormány az övét viszi, hogy a pereputty az ő adójából tágul, hízik, zsírosodik. Vajna Tímea ámerikai rongyrázásával sincs problémája, de most kikéri magának felháborodott kommentek formájában. Nos, szerintem az van – két tudathasadás között -, hogy ha már a szellemi kakadu tépte a száját, hogy ők megoldják, akkor oldják meg. Mert magyar állampolgárok önhibájukon kívül (természeti katasztrófa) bajba kerültek. Senki nem kérte a hisztérikus teremfocistát, hogy a nagy nyilvánosság előtt döngesse a mellét, micsoda nagyszerű emberek ők, de ha már mindenáron kampányolnia kellett azzal, hogy a magyar kormány senkit nem hagy a hurrikán útjának szélén, akkor az lenne a minimum, hogy nem csinál segget a szájából. Az egységsugarú magyar honfitárs pedig ezt az öntudatos, felelős magatartást gyakorolja azok irányába, akik a befizetett adójából (amire most oly érzékeny lett váratlanul) a saját lábra állásukat finanszírozzák! Najó, ezt túltárgyaltuk.

Tegnap Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a párt zárt választmányi ülése előtt mintegy 50 perces nyilvános beszédet tartott, amelyben megfogalmazta, hogy szerinte merre van az arra, és bemutatta azokat is, akik eddig beálltak mögé. A kormányváltás egyetlen módját egy őszinte szövetségben látja, Orbán legsúlyosabb bűneként pedig azt hozta fel, hogy gerinctelenné teszi a nemzetet, alattvalókká a magyarokat.

Aki nem hajlandó részt venni a szövetségben, aki még tárgyalni sem hajlandó, nem akarja, hogy Orbán és bandája 2018-ban megbukjon

– jelentette ki sok minden más mellett Botka, aki szerint a szóban forgók saját túlélésükre hajtanak. Egyébként ütött Orbán hatalmának utolsó órája és nem szabad negyedik esélyt adni neki. ITT és ITT is részletesebben lehet olvasni a nagyívű gondolatokról, meg a potenciális szövetségesekről. Az egyedüli biztos dolog, hogy a DK azonnal sértve érezte magát Botka némely állítása által (pl. aki leszerepelt, eljátszotta esélyét, annak mennie kell), úgyhogy reagáltak is azonnal: az MSZP miniszterelnök-jelöltje képtelen beismerni, hogy kudarcot vallott és a vereség forgatókönyvét képviseli. Hát egyelőre szerintem a komplett ellenzéki oldal vereségre áll minden idők legpusztítóbb kormánypártjával szemben, úgyhogy még mindig be lehetne fejezni a sárdobálást. De ahogy elnézem, az nem ma lesz.

Demcsák Zsuzsa botrányos, bizarr és értelmezhetetlen ATV-s szereplésének híre és az ügyében indult vizsgálat elvitte ugyan a tegnapi napot, de erről nekem nemigen volt eddig sem mondanivalóm. A Szanyi Tiborral készített péntek reggeli szürreális interjú valószínűleg megpecsételte rövid és fénytelen tündöklését a csatornánál, bár egyelőre a hivatalos verzió az, hogy belső vizsgálat indult ellene. Ha engem kérdezne bárki, én már azt se értettem, hogy miért kellett egyáltalán politikai műsorvezetésre kárhoztatni. Az csak hab a tortán, hogy álmosan, magán kívül azt sem tudta, hol van, de ez az egész feladatkör olyan szinten idegen tőle, hogy ezt nem kéne erőltetni. Nade, nem én vagyok Németh Szilárd (szerencsére egyik sem), úgyhogy felőlem úgy égetik magukat, ahogy akarják.

Szerintem egyelőre maradjunk ennyiben. A nálam okosabbak szerint ma ki sem érdemes tenni a lábunkat otthonról, annyira takony idő van/lesz, de ez semmi ahhoz képest, hogy jövő héten igazi ízelítőt kapunk az őszből is. Ez a helyzet, itt van újra, bármennyire hihetetlen ez után a brutálforró nyár után. Kellemes lustálkodást, kávészürcsölgetést mindenkinek! Meg egy kis vicces zenét is hoztam, később folytatjuk!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.