Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Máshol dugdosnák a nyilvánosság elől, itt a bohócból miniszter lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akinek volt szerencséje a mai, kormányinfó néven futó politikai bohózatnak akár egyetlen pillanatát is megtekinteni, az biztosan tudja – aki nem látta, azt most szeretném tájékoztatni -, hogy a kormány, egyben a Fidesz legdörzsöltebb, leginkább minden hájjal megkent, ráadásul nem földhülye politikusa (az egyélőistenkirályt most hagyjuk) nagy formában volt ma is.

 

Ez nem feltétlenül dícséret, sokkal inkább a megrökönyödés. Persze az is lehet, hogy ez a megrökönyödés pusztán annak tudható be, hogy általában nem az én feladatom szokott lenni a Cinizmus két órában – kétszemélyes kamaradráma biodíszeletekkel című csütörtöki mutatványt figyelemmel követni, és valójában ez a természetes. De hogy ez a kemény, nem a kád széle, az is biztos.

Azt végképp nem vagyok hajlandó kommentálni, hogy a kvótaper kapcsán mekkora oltári műcirkuszt vágott le a mindenes miniszter úr a szuverén, független nemzetállamtól a brüsszeli diktátumozásig, mert ennél ma már csak az volt szánalmasabb, hogy a Fidesz felszólította a Fideszt (valaki hallott már a Puskás Imre nevű fideszes szóvivőről, mert én se, de ITT meg lehet nézni), álljon ellen a Soros-terv érvényesítésének.

Azt is szinte hihetetlennek tartom, amit a felcsúti kisvasút körüli uniós vizsgálódással kapcsolatos tényállás (ITT írtunk erről) közröhejbe fullasztásának és bagatellizálásának kísérletébe belefektetett: a hülye német képviselőasszonynak (Inge Gräßle) beakadt Orbán Viktor, Orbán Viktortól jön idegbe, ezért mennek Felcsútra, holott sok más helyen is épült kisvasút és oda miért nem oda mennek, és miért választások előtt, és politikai lejáratás, és miért nem választások után, a magyar közvélemény emiatt nem tud aludni, stb. Cinizmus a köbön.

Az is mindennek a netovábbja volt, amikor szembesítették azzal, amit Hadházy Ákos, az LMP társelnöke mai Korrupcióinfóján mondott. Éspedig azt, hogy a miniszterelnökséget vezető Lázár János felesége – Farkas Flórián miniszterelnöki biztoshoz hasonlóan – egy olyan szervezet vezetőjeként herdálja az uniós pénzeket, amely elesett, kiszolgáltatott emberek segítésére kapott támogatást. Mi következett ebből a minden hájjal megkentnek? Hogy az LMP cigányozik, hogy ez már megint burkolt cigányozás, mert hogy jön ide Farkas Flórián? Hülyének nézni mindenkit, terelni, az megy.

Na, de mondom is a lényeget, ami viszont nem csak Lázár álnok manipulátorról mond el sok mindent, hanem úgy általában az ország vezetését ellátó emberek minőségéről és az állampárt káderpolitikájáról. Szóval a kérdések úgy szóltak, hogy Kósalalit, a komolyanvehetetlen humorzsákot és tömény, bárgyú ostobaságot leváltják a Fidesz-frakció éléről és más pozícióba ejtőernyőzik-e, vagy sem nem, mit tud erről Lázár?

Időközben a nemzet Lajosa vallott, noha már nem csak Lázár, de Gulyás Gergely (állítólagos leendő, mindenbizonnyal frakcióvezető) is porig égette magát a nagyfene titkolózással:

Ilyen típusú személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök dönt, és most Kósa Lajosnak hívják a frakcióvezetőt.” (Gulyás)

Lázár meg így hajbókolt Orbán egyszemélyes döntései és Kósa emberi nagysága előtt:

Az, hogy ki a kormány tagja, azt a miniszterelnök dönti el. Az én véleményem ebből a szempontból teljes egészében irreleváns. (…) Kósa Lajos kiváló frakcióvezetői munkát végzett, mint ahogy kiváló polgármester volt. Ha a miniszterelnök úr most, vagy a jövőben, akár a választások előtt, akár a választások után arra kéri, hogy legyen a kormány tagja, akkor én azt egy nagyon jó döntésnek tartanám, mert egy kiváló képességű embernek tartom, aki úgy gondolom, hogy a fideszes politikai pályafutása, személyes teljesítménye, Debrecen város fölvirágoztatása, vagy a frakcióvezetői munkája alapján is alkalmas arra, hogy kormányzati feladatokat kapjon. (…) Kósa Lajosról ezt gondolom. Nagy tisztelője vagyok.

Hát mondanám, hogy bebaszott, de nyilván nem most, és nem azért, mert ez egy ilyen társaság: ahol Lázár János szerint Kósa Lajos kiváló képességű embernek számít, ott nagyjából minden eldőlt. És egyébként tényleg. Tárca nélküli miniszter lesz a Lallerből. Mert Orbán Viktor a Pofátlan ígérgetések Modern Városok Program megvalósításának felügyeletére kérte fel. És mert a Fidesz nem egy politikai párt, hanem valami egészen elképesztő képződmény. Mindenki, aki az első sorban kínossá és vállalhatatlanná válik, mert annyira hülye, hogy miközben elüti magát, dudál is nagy erőkkel, az előbb-utóbb felfelé bukik. Káderpolitika a Fideszben, semmi különös, lehet oszlásnak indulni.

Ha a kiváló képességek alatt az összfüggéstelen hablatyban gyökerező pincesötét műveletlenséggel párosuló mindenáron kommunikálni akarást értjük, akkor Kósa Lajos feltétlenül megérett az előléptetésre. Lássuk be, kevesen vannak, akik annyi arcpirító baromságot képesek előadni egységnyi idő alatt, mint ő. Ráadásul még soha egyszer sem égett le a bőr az orcájáról.

Az persze legalább ennyire súlyos, hogy a Fidesz elsővonalbeli politikusai már nem is akarnak úgy tenni, hogy ez a szektára hajazó alakulat, amelyet gyakorlatilag megalakulása óta az érthetetlen személyi kultusz tart egyben, esetleg egy demokratikus izé volna.

Nem mintha nekünk, ellenségeknek nem volna világos, hogy van bármilyen kérdés, amiben nem Orbán Viktor dönt egyszemélyben, Gulyás Gergelytől – aki a szellemi kapacitások tekintetében néhány szinttel feljebb helyezkedik el, mint az előléptetésre váró Kósa – a nem öncélú jogászkodás jegyében megkérdezném, hogy egy miniszterelnöknek mióta feladata egy párt személyzeti politikájának kizárólagos menedzselése.

Az ilyen minőségi kádercserék (amikor a szellemi rövidnadrágot egy hasonlóan gerinctelen, szervilis nyalonccal pótolják) arról mondanak el sok mindent, hogy mennyire lenézik a választóikat.

 

Kósa Lajos, az iskolázatlan, seggbuta, szótagolva okoskodó szellemi világítótorony a mérce a Fidesz számára, az ő szintjére próbálták lebutítani – és sikerült is – ezt a nyomorult országot. Kósát máshol dugdosnák a nyilvánosság elől, itt a bohócból miniszter lesz. Kicsit elrejtik szem elől, a kötelességét teljesítette, hergelni meg akkor is tud, ha nem őt tolják ki naponta a függöny elé.

Kósa Lajos az élő példa arra, hogy tanulás, műveltség nélkül is bármire viheti az ember ebben az országban. Szégyen. Ez tényleg az.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.