Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az állandó sunnyogás, ködösítés, szarelkenés. Ez az, ami felfoghatatlan

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt a hívek és hívők lemennének hídba, majd ugyanazzal a lendülettel a fejenállást is megcsinálnák, közlöm a megnyugtató tényt: nem zabál fel a kíváncsiság, hogy jelen állás szerint éppen hol tartózkodik az egyélőisten, így kis betűvel. Najó, azért a a függöny mögé mindazonáltal érdemes lesz benézni.

De inkább komolyra fordítva. Az agyammal fel nem foghatom, a seggemmel meg sajnos nem tudok gondolkodni, mi a fene ez a kurva nagy titkolózás az Orbán Viktor miniszterelnök nyaralását követő munkába állás, vagy munkába nem állás körül. Már ha egyáltalán visszatért ő az augusztus elsejétől augusztus 20-ig tartó, szoftverfrissítéssel egybekötött nagygenerálozásról. Az rendben van (nem, kurvára nincs rendben), hogy az nem tartozik a pórnépre, hol nyaral, kivel, miért, mibű és merre nyílik a szobája ablaka, de augusztus 24-én már csak meg lehet kérdezni őfelsége csőcselékét, hogy mi a fasz van, nem?

Aki esetleg többet ért ebből a népnemzeti ködösítésből, az biztosan vágja azt is, hogy midőn Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnököt és mindenest megkérdezi a sajtó arról, hogy visszatért-e már a mi drága jó Viktorunk jól megérdemelt szabadságáról, vagy sem (fapados nyelvtanszakértők kedvéért ez egy eldöntendő kérdőmondat, válaszlehetőségek: Igen, vagy Nem), akkor erre miért nem képes egyenesen válaszolni. Például: igen, visszatért, és bezárkózott a dolgozószobájába, nem kért ebédet sem, lázasan dolgozik a haza dicsőségére. Vagy nem, nem tért vissza, de ehhez azért nincs köze senkinek, mert csak.

Ehhez képest Bertalan vitéz csűri a csavart, egyeseknek nem válaszolt egyáltalán a kérdéseire, másoknak meg kiszúrta a szemét ezzel:

szervezzük a miniszterelnök hivatalos programjait; a hétfői rövid budapesti megbeszélést Putyin elnökkel, a szeptember 1-jei pécsi egyetemi tanévnyitót és a további őszi eseményeket.

Hát, baszki, remélem, hogy azokat az úgynevezett sajnálatos őszi eseményeket szervezitek, amelyeket már tavasz végén, nyár elején olyan nagyon tisztán láttatok, és be is harangoztatok nagy pofával. Hogy a gaz provokátorok, akiket kiképzőközpontokban treníroznak a tudjuk kik, majd rendőrségi attakot provokálnak ki és közintézményeket támadnak meg, és forró őszünk lesz. Aha. Elég durva. Tudtuk, csak mostanig nem sejtettük, hogy ezt végül is ti készítitek elő bizony. (Ja, dehogynem tudtuk.)

De a kérdés akkor is megválaszolatlanul maradt, hülyegyerek! Jaja, Berci, hozzád beszélek. Most akkor ti, szolgák és alattvalók szervezitek a Putyin izmos kebelére borulást, mert a főnököt még tuningolni kell egy kicsit, vagy ő maga állt bele a kemény munka kellős közepébe, és azért nem hallottunk semmit az esetleges nyilvános programjairól? Arról már nem is beszélve, hogy a szerdai kormányülés meg a csütörtöki kormányinfó szintén nem a menetrend szerint haladt (vagyis elmaradt mindkettő, állítólag pénteken megejtik az összeborulást). Vagy ez az egész kormányzás, meg ország orcájába szarás immár végképp magánügy? Csak azokra tartozik, akik a főszereplői ennek a kutyakomédiának?

Ez máshol is így van vajon? Hogy a közpénzből fizetett Mancikák és Józsikák hivatalos szabadságának lejárta után is azt csinálnak, amit akarnak, ha van kedvük, bemennek dolgozni, ha nincs kedvük leszarják? Ha van kedvük, felveszik a telefont, ha főnök hívja őket, ha nem, akkor találja ki magától, hogy a drágajó munkaerőre rájött a hígfofás, bocsesz? Nem mondom, hogy az elvégzett érdemi uszítás és árokásás tekintetében bármilyen szignifikáns különbség lenne aközött, hogy Orbán dolgozik, vagy szabadságon van, de úgy egyáltalán ez az egész hozzállás a nyilvánossághoz, ez az, ami felfoghatatlan.

Akkor most még mindig az az érzése van Havasi kollégának, hogy szívességet tesz a kéményen dolgozó kisember nevében kérdéseket felvető sajtónak – amelyik kéményen dolgozó kisember a fénylő csillag munkába állását és szabadságolását is egyaránt finanszírozza – azzal, hogy elárulja, mégis merre eszi a fene a főnökét és miért? Nagyon durva szereptévesztésben élnek ezek a saját gazemberségeikbe és hazugságaikba napról-napra belegárgyuló jóemberek.

Nem az a kérdés, hogy én kíváncsi vagyok-e, hogy nekem hiányzik-e az öblös szájtépése (azért a péntek reggeli igehirdetést nem kellene kihagyni, hátha elbizonytalanodott a nyáj) hanem az, hogy ha Semjén, aki 20 napig állítólag első emberként irányította az országot (édesjóistenem, még leírni is borzasztó), augusztus 20-ától elvonult pihenni, akkor Orbán a helyén van már, vagy lófaszt? Jó, ha Macron elől bujkál, azt megértem, mindenféle európai jöttmentekkel ne égesse magát. Szerencsére Trumpot is milyen jól sikerült lerázni, pedig tepert istentelenül, hogy szóba álljon vele a Viktor. Ja, nem, bocsánat, pont fordítva volt azzal a teperéssel.

Sebaj, mert itt van nekünk Vlagyimirovics, meg az őszi események. Értjük, Havasi! Azért kerülte el nagyívben az augusztus 20-ai nemzeti ünnepet is a gazdád, mert nincs egyszerűen annyi idő, amennyi alatt Putyin fogadására fel lehet készülni. Gerinctelen seggnyaló vagy, az a helyzet. Nem újdonság, de nem lehet és nem is akarjuk megszokni.

Lehet, hogy valami szar került a ventillátorba, és nem lehetett összerakni az egyistenkirályt időre, hiába trombitálta össze a hadseregét augusztus 20-ra? Teljesen lényegtelen. Ez az állandó sunnyogás, ködösítés, szarelkenés az, ami érthetetlen. Innen már csak egy lépés, hogy törvénybe fércelik: a miniszterelnök nem közszereplő, Havasi Bertalant pedig tilos a sajtónak kérdésekkel zaklatni. Ha jól látom, miért is ne tehetnék? Pillanatnyilag ez sem zökkentené ki a nyájat a béketűréséből.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.