Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az a baj, hogy láttunk már ilyet. Egy ország nyögi azt a szájbatekert metamorfózist is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel Orbán Viktor még nem tért vissza közénk, közönséges halandók közé jól megérdemelt pihenőszabadságáról, hogy eligazítson bennünket, eltévelyedetteket a most éppen kit kell jobban utálni a Soros György-Simicska Lajos-Vona Gábor-Brüsszel-EU-migránsok-balliberálisok-civilek-Velencei Bizottság sokszög által körülhatárolt térben, maradjunk a nap dörgedelmes interjújánál.

Amelyet az atv.hu készített a Jobbik örökzöld elnökével, Vona Gáborral, és amelyben – a beszélgetés terjedelménél fogva – minden elképzelhető és elképzelhetetlen témáról szó esik: Orbán Viktortól a nadrágtartóig mindenről. Hazudnék, ha azt írnám, hogy maradéktalanul átrágtam magam minden soron, annyi időm nekem nincs, de a cím igencsak magával ragadott.

Vona: Kész vagyok bocsánatot kérni a zsidóságtól és a cigányságtól

Najól van akkor, gondoltam én reménykedve, hogy a kisállatok simogatásában gyökerező néppártosodás finom gyümölcsei beértek. És tényleg. Nagyon intelligens gondolatvezetés, már-már demokrata és európai gondolatok arról, hogy milyen becsületes cigány emberek élnek szerte a hazában, hogy a Cserdi polgármesteréhez hasonló cigány emberek okán a Jobbik elnöke micsoda büszkeséget érez, hogy a pártban nincs hiány cigány, zsidó származású és mindenféle magyarországi kisebbséghez tartozó tagokból, hogy a Dúró-féle műveltségi cenzusra vonatkozó javaslatnak köze nincs semmiféle etnikai kirekesztéshez, hogy béke van és hogy természetesen szeressük egymást, gyerekek. Aztán mellbevág a lényeg:

atv.hu: A Jobbik lelkületét nem Érpatak polgármestere fejezte ki, akivel Ön többször találkozott? A Rend és tisztesség modellt „érpataki modellként” emlegette Volner János, az önök frakcióvezetője és átvételre javasolta. Holott Orosz Mihály Zoltán izraeli vezetők, Netanjahu, Simon Perez bábujait égetette.

Vona: Változott a Jobbik, kár volna tagadni. Ha valaki nem változik az élete során, akkor az biológiai értelemben meghalt, de szerintem politikailag is. A változás a politikában szerintem nem szégyen vagy nem valami üldözendő dolog. A Jobbik egy fejlődési folyamaton ment át, egy rétegpártból néppárttá vált. És ennek – lehet, hogy ez szerénytelenül hangzik -, de ennek én voltam a motorja.

atv.hu: (…) Kész most a Jobbik, a jobbikosok korábbi antiszemitizmusa, cigányellenessége miatt elnézést kérni?

(…) én soha sem tartottam a Jobbikot cigányellenes, antiszemita, rasszista pártnak. Akkor sem, amikor sokan ezzel vádoltak bennünket. Az tény, hogy volt néhány rossz mondat és félrecsúszott folyamat. De mi problémákat vetettünk fel, a szándékunk akkor is építő volt. Akit akkor ezzel, akár én, akár bárki a pártomból megbántott, attól hajlandó vagyok bocsánatot kérni. Még akkor is, ha tőlem, tőlünk a sok hazudozás, csúsztatás, lejáratás miatt soha senki nem fog. De ez már történelem.

atv.hu: A múlt: „Holokamu” a holokauszt helyett, izraeli-magyar parlamenti képviselők listázása, a Duna parti zsidó vascipők…

Vona: Én a jelenre és a jövőre koncentrálok, és hála Istennek, ma már senki nem tartja a Jobbikot rasszista, antiszemita pártnak.

Vagyis fátylat a múltra, ami történt, megtörtént, kit érdekel, nem igaz, kedves Gábor? Rendben is van, tiszteletben is tartom, egyúttal jelezni kívánom, hogy konkrétan ezek azok a kijelentések, amelyek miatt újra megerősítést nyert bennem az (bár nem volt különösebben szükség rá), hogy mekkora veszedelem szabadulna erre az országra a Jobbikkal. Bár kétségtelenül nehezen eldönthető, hogy az lenne nagyobb katasztrófa, ha a Fidesz még évekig a nyakunkon marad, vagy ha a Jobbik váltja le és fel.

2011 októberében a Jobbik fáklyás megemlékezést tartott Olaszliszkán. A megmozduláson feketeruhás gárdisták is masíroztak, akikkel egy Hitler-hasonmás is együtt vonult. (Fotó: atv.hu)

2011 októberében a Jobbik fáklyás megemlékezést tartott Olaszliszkán. A megmozduláson feketeruhás gárdisták is masíroztak, akikkel egy Hitler-hasonmás is együtt vonult. (Fotó: atv.hu)

Az van, Vona úr – bár az interjú során következetesen tagadja a Jobbik rasszista, antiszemita, náci eszméket valló jellegét, amikor meg nem tagadja éppen, akkor elhatrolódik megtörtént eseményektől -, hogy az antikorrupció látszata nem jelent felmentést a köpönyegforgatás és hazudozás alól. Mert nagy félreértésben van mindenki, aki Toroczkai elnökségi tagságába (csak azért, mert Novák Elődöt parkolópályára tették, ne essünk már hasra, ugye?), vagy a melegek elleni változatlan kirohanásokba (ja, hogy a melegfelvonulás betiltásával való kampányolás már a néppártosodás fürdőszobája) a változást magyarázza bele.

Miközben annak kurvára örülök, hogy egy korrupt MLM-cégnél magasra kapaszkodott Vona Gábor megváltozott, és igazi hazafivá hatalomra törő politikussá avanzsált, az, amivel most mossa az agyunkat, az konkrétan ennyit tesz: tagadja a múltat, és áltatja magát, de főleg minket a jelenben. Amit emberünk előadott, az nem más, mint Orbán kottájának legocsmányabb passzusa. Láttunk már ilyet, és egy ország nyögi azt a szájbatekert metamorfózist is. Láttuk, ahogy egy kurvára liberális, szovjetellenes fiatal demokratából hogyan vált vérdemagóg, populista, műanyagkeresztény, oroszbarát seggfej. És elborzasztó látni, hogy ugyanoda tart, a kollektív amnéziára alapozva a szélsőjobbról indult Vona Gábor is.

Öt éve még uniós zászlót égettetek, és az EU-ból való kilépésről pofáztál, Gáborom, ma meg már a bérunióval házalsz, mert mégis jobb lenne maradni, mi? Nem oly régen még holokamuztatok, zsidókat listáztatok volna, félkatonai erőszakszervezeteket megszégyenítő üzemmódban masíroztatok a cigányok lakta településeken, izraeli zászlót is lángra gyújtottatok, és valahogy soha nem zavarta a füledet a mocskos zsidózás. És mivel emlékezetkiesésben szenvedsz: Szegedi Csanádot is azért basztátok ki a pártból, mert zsidó ősökkel bír. És most azzal jössz, hogy néhány rossz mondat? Hogy egy félrecsúszott folyamat? Hogy te – mintha semmi közöd nem lett volna az elmúlt évekhez – soha sem tartottad a Jobbikot cigányellenes, antiszemita, rasszista pártnak? És hogy különben is ennek mind nincs már jelentősége, mert ez már történelem?

Miközben mai napig versenyt futsz Orbánékkal (a hatalomért, bár ezért nem ítéllek el, még sosem érezted igazán az ízét, nem csoda, hogy bármit megtennél érte), hogy ki képes nagyobb tömegeket felhergelni a gyűlöletre idomítás jegyében (sajnos Orbán ebben is jobb), elfelejted, hogy sajnos minden látszat ellenére a hülyék száma is véges ebben az országban. És mert Orbán már az uszítás tekintetében régen túllicitált benneteket (fájó lehet, hisz valaha ennek ti voltatok a mesterei), hát fel is szippantotta azokat, akik néhány agysejttel is vígan közlekednek egyik választástól a másikig.

Ez után mi lesz a következő? Hogy személyesen viszed a szeretetcsomagolt választási alamizsnát a cigánysorra, mert ti nem vagytok rasszisták? Mit nem vagytok? Soha nem is voltatok. Mert te személyesen sosem köptél bele azokba a vascipőkbe? Mert te személyesen nem szólaltál fel a cigány nők kémiai kasztrációjának szükségessége mellett?

Ha ezt az egészet komolyan gondoltad, akkor egyenesen tragikus a helyzet. Mert önmagában is undorító, amikor egy buzizó, cigányozó, zsidozó, a társadalom alantas ösztöneinek és indulatainak hátán felkapaszkodott, gyűlöletből élő párt megpróbál kimosakodni ebből a fertőből. Ennél csak az az undorítóbb, amikor ezeket az állítólagos elveket meg is tagadja, le is köpi, és úgy tesz, mintha soha nem is lettek volna. Nekem eddig sem volt kétségem afelől, hogy kivel állok szemben. Jó lenne, ha a Fidesz- és Orbán-fóbiába belefáradt, jobb híján a Jobbikra szavazni hajlók sem áltatnák magukat.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.