Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nem a Fidesz-KDNP-nek rossz hír ez, Gabika, hanem az egész országnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Őszintén szólva a Fidesz-KDNP pártszövetség és az azonos nevű kormány közleményét vártam a 22. Budapest Pride felvonulással, az LMBTQ közösség fesztiváljával kapcsolatban. Helyette (gyanítom, hogy ami késik, az egyszer csak ideér) megkaptam bele az arcomba a Jobbik alantas politikai célú böffentését ugyanebben a témában.

E sorok írásakor még nincs 15 óra, még nem indult el kordonok között, vagy nem kordonok között a menet egyáltalán nem tudni milyen útvonalon, úgyhogy ragaszkodom ahhoz, amit a kormányváltásra készülődő, a Fidesszel karöltve a legsötétebb indulataink felkorbácsolására hajtó, magát néppártosodónak becézgető alakulat feltétlenül és mindenáron szeretett volna megosztani velünk. Már rögtön a cím magával ragadó:

Rossz hír a Fidesz-KDNP-nek: utoljára rendezhetik meg Budapesten a Pride-ot.

És így folytatódik:

A Jobbik továbbra is kitart azon határozott álláspontja mellett, hogy a Budapest Pride súlyosan közerkölcsöt sértő, családellenes rendezvény. Több felvonuló obszcén provokációja ráadásul csak árt a magyarországi homoszexuálisok társadalmi elfogadottságának. A magát nemzetinek és kereszténynek tartó Fidesz-KDNP kormány évről-évre asszisztál a megtartásához, ahelyett, hogy Budapest lakosságát megkímélnék a felfordulástól. Ez persze nem meglepő attól a kormánytól, amely propagandalapjaiban előszeretettel mutogat, televíziós csatornáin pedig népszerűsít kétes hírű transzvesztitákat.

(…) Mivel Orbán Viktor nemzetközileg egyre inkább elszigetelődik, ezért könnyen elképzelhető, hogy uniós nyomásra és a gyenge Fidesz-kormány miatt Magyarország is a homoszexuális házasság bevezetésére kényszerül a közeljövőben

A Jobbik kormány azonban ezt nem fogja hagyni. 2018-tól nem fogjuk engedni, hogy az országban nyíltan családellenes megmozdulásokat rendezhessenek, a család intézményét pedig megóvjuk az ellene irányuló támadásoktól.

Szerintem is jó ötlet volt kiadni ezt a közleményt, végre nem kell a sötétben tapogatózni. Soha az életben nem tudtuk volna meg, hogy a Pride-ot a Fidesz-KDNP rendezi/szervezi, áldom is Szűcsné Major Ildikó Jobbik-szóvivő (bárki is legyen ő) nagyságát, hogy eligazított minket, gyarló földi halandókat a szellemi mocsárban. Terry Black biztosan újfent megnyalja mind a tíz ujját, hogy szárnyára vette az országos világhír.

Ez majdnem olyan jó, mint hogy a kormányfelszopómédia egyik legocsmányabb gödrében azon vinnyog a beosztott szalagmunkás, hogy őt elnyomják a buzik. És ehhez Schmidt Máriának sem kell lenni és belebolondulni az LMBTQ-elnyomásba. Fordítsuk azonban komolyra eme gusztustalan okádék nyomán az ember billentyűzetére kívánkozó szavakat! Értjük, tudjuk, soha nem is gondoltuk másként: a néppártosodásnak is megvannak a maga sötét korlátai és szögesdróttal végigfuttatott határai. Úgy tűnik, a dohos dakota bölcsességekről le lehet törölni a port: ami nem megy (már tavaly ilyenkor sem ment), azt semmi esetre sem szabad erőltetni, mert összefosás lesz a vége.

Valahogy így lehet ezzel Vona Gábor és szalonképes (mások mellett a Toroczkai-félékkel fémjelzett) európai pártja: addig próbálták kínok és keservek árán magukban tartani, mi legmélyebb zsigeri lényegük, hogy nem sikerült egyáltalán se, most pedig az egész bomlástermék zubogva tört (nem először) a felszínre. Sokan hálásak lennénk, ha ezt a cukis(k)odást – orbánviktorul: zsúrpubis(k)odást) – hagynák a fenébe a jövőre nézve. Ennél a közleménynél semmi nem bizonyítja jobban, hogy a magát tisztakezűként, korrupcióellenesként definiáló Jobbik tökéletesen ugyanazon alapvetések mentén képzeli el – remélhetőleg soha be nem következő – kormányzását, mint a jelenlegi, se nem fiatal, se nem demokrata, de legalább kivénhedt, ordas eszmékkel kacérkodó gyülekezet.

Ez a büdöstalpú retorika semmiben nem különbözik a Fidesz által nyomatott szólamoktól, amelyeknek csúcspontjaként rögzíthettük egy hete, hogy a homoszexualitás pártprogramok útján történő felszámolását sem tartanák elképzelhetetlennek. Ezen túlmenően, ha jól értem, a Jobbik szerint simán beleférne a gyülekezési jog ideológiai alapú sárba tiprása is, hiszen – a jelenlegi állampárthoz hasonlóan – szélsőségesék szemét zavarja a melegek látványa.

Ez tökéletesen ugyanaz a néphülyítés, amivel Orbánék operálnak: azok támadják, elsüllyesztik, feltrancsírozzák a hagyományos családmodellt. Valahol egészen elképesztő, hogy a két legnagyobb támogatással rendelkező, magát elhibázottan jobboldaliként definiáló párt kizárólag az intellektuális rövidnadrágoknak muzsikál. Akik szerint több boldog családdal és a demográfiai trendek megfordulásával lesz egyenértékű az, ha a melegek nem vonulhatnak fel többé a fővárosban. Mert amit nem látunk, az nincs, gondolom én.

Természetesen a jövőben is fel fogjuk emelni a szavunkat valahányszor Vona Gábort a legsötétebb karaktergyilkossági kísérletek szellemében kétes hírű transzvesztitákkal próbálnak majd hírbe hozni azok, akikkel a kirekesztés, megbélyegzés mentén őt közös nevezőre lehet hozni. Azonban látva, hogy a gyűlölködő fröcsögés és hazug népbutítás ellenzékből is pontosan ugyanolyan jól megy a Jobbiknak, mint a Fidesznek kormányzati pozícióból, óva intünk mindenkit, hogy ennek az olcsó, szemfényvesztő, droidkommunikációnak bedőljön.

Tekintve, hogy az Európai Uniónak abszolút semmiféle hatásköre nincs a melegházasság ügyében (Vona Gábor ezzel tökéletesen tisztában van) és amellett, hogy éppen a Fidesz suvasztotta bele a nyolcvanhatszor módosított alaptörvényébe a melegházasság tilalmát, undorító ez a hazug vergődés úgy, ahogy van. Az, hogy közutálat tárgyává igyekeznek tenni egy csoportot és politikai értelemben kismillió bőrt lehúzni az akcióról. És bár most visszafogták magukat attól, hogy deviáns, beteg embereknek nevezzék a melegeket, hátborzongatónak tartom, hogy Magyarországon azzal lehet szavazókat innen oda csábítani, hogy ki gyűlölködik és uszít hatékonyabban egyik, vagy másik társadalmi csoport/kisebbség ellen.

Márpedig ez a helyzet, errő szól a Fidesz, valamint a Fidesz nyúlványa és vadhajtása, a Jobbik. A verseny tétje, hogy ki licitál jobban rá a másikra az emberi jogok sárba tiprása terén. A betiltás, az ellehetetlenítés terén. Ez csak a kezdet. A kamunéppártosodó Jobbik előbb-utóbb kénytelen lesz visszatérni a gyökerekhez. Ez már az. Nem a Fidesz-KDNP-nek rossz hír ez, hanem az egész országnak.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.