Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gusztustalan, sötét, mocskos uszítás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Madárfüttyös szép reggelt mindenkinek! Remélem, tudtatok aludni a hőség ellenére (én se) és frissen-üdén kezditek a hétvégét. Aki teheti, az a pihenést válassza, aki nem teheti, annak együttérzésem. És magamnak is.

Azt hiszem, sokunk véleményének adok hangot midőn megköszönöm szépen Soros Györgynek, hogy ezt az embertelen időt is ránk szabadította. Az összes többi mellé. Bár azt írja az újság, hogy heves zivatarok közelednek, az meg azért lesz jó, mert akkor szaunázhatunk egyenesen. Vagy én nem tudom, de mindegy is, nekem mentségemre szolgál, hogy télen soha nem szoktam nyavajogni a hideg miatt, tehát most nyugodtan vinnyoghatok. Nem mintha lenne értelme. Mindenesetre ezt a hőhullámot egyelőre Lucifernek hívják, nem Gyuribának, de majd lesz ez másképp is.

Annak se sok értelme van, amit Németh Szilárd képvisel az életünkben, de ez őt semmiben nem zavarja. A főnöke elment nyaralni nem tudjuk hova, ezért péntek örömére tegnap őt szabadították be a Kossuth rádióba röfögni. Mivel semmi kedvem teljes terjedelmében idézni az okosságait, elégedjünk meg ennyivel: ő meg a Fidesz az útjában állnak azoknak, akik már elkúrták elrontották az életüket. Vagyis ha jól értem az életvezetési guru disztingvált szavait, nem csupán Sorosnak, meg az ő álciviljeinek, meg a globális pénztőkének, de ezek szerint akkor minden olyan polgár is ide értendő, akinek tele van a hócipője 43 fokban is azokkal a primitív, büdöstalpú szólamokkal, amelyekkel a Fidesz és külön Németh Szilárd mérgezi az életét. Kösz.

Esküszöm, nem számítottam arra, hogy a tegnapi történet (Manninger Jenő fideszes honatya belekürtölte az értő szurkolók fülébe a Facebookon keresztül, hogy a Migration Aid nevű, Soros Györgyhöz köthető szervezet migránsokat akar Keszthely környékére telepíteni, miközben a város szélén lévő, magántulajdonú faházakban kifejezetten üdülési célból, néhány hétre akarnak jogszerűen itt tartózkodó menekülteket fogadni) már nem tud tovább bugyogni. Aztán meg de. A Magyar Idők nevű valami komplett cikket kerekített az ügyből. És megmagyarázzák. A cím is tökéletes: Migránssimogató. Így kezdődik és így végződik:

„És akkor megint hülyének nézték az országot. Most éppen a Migration Aid vezetői, akik azt hitték, stikában kialakíthatnak egy üdülőt a tranzitzónákból kiengedett migránsok számára valahol a Kis-Balaton környékén úgy, hogy senki sem veszi észre, ha meg mégis, majd jó pofát vág hozzá, elvégre oltalmazottakról van szó, traumatizált menekültekről, akiknek igazán kijár néhány nap Zala történelmi tájain (…) 

Szent Cirill az ortodox hagyomány szerint egyszer azt mondta: mint közösség elsősorban egymásért tartozunk felelősséggel, és ha szükséges, feláldozzuk magunkat, nehogy az ellenségeink rabul ejthessék testvéreinket és testükkel együtt lelküket is pusztulásba taszítsák.

Krisztus sosem volt hippi és sosem bátorított arra, hogy ájtatos vigyorral az arcunkon vessük magunkat a robogó vonat elé.”

És igen! A költő szerint az a minimum, hogy körbekérdezik a település lakóit, mert mindenkinek joga van megválogatnia a szomszédait. Ha valaki is ebben az országban úgy változtatott valaha is lakhelyet, hogy engedélyt kért a potenciális közeli és távoli szomszédaitól, vagy a településen élők engedélyével nyaralt valaha, tegye fel a kezét! A többiek pedig gondolkodjanak el rajta, hogy meddig mehet ez a vérgeci, gusztustalan, sötét, mocskos uszítás.

Annál is inkább, hogy közben a magyar fiatalok lesújtó kilátásairól készült kutatás, igaz, hogy biztos abban is Soros keze munkája van benne. De ha mégse. A magyarok 74 százaléka úgy látja, itthon nincsenek jó kilátásaik a fiataloknak – idézték az RTL Klub beszámolójában az egyik amerikai közvéleménykutatás eredményét. Mondjuk a kutatást az MTA tudományos segédmunkatársa, Oross Dániel szociológus értékelte, aki szerint a hazai kutatások is azt mutatják, hogy a fiatalok nem látják a jövőjüket itthon. Az elmúlt éveket szemlélve trendszerűen az látszik, hogy a vezető problémának az anyagi nehézségeket, a szegénységet, a bizonytalanságot, illetve a kiszámíthatatlan jövőt jelölték meg a megkérdezettek. Rezsiszilárd és a komplett kormány bevándorlással kapcsolatos parája ezekhez képest a kutyát nem érdekel, ezért is megbocsáthatatlan, amit művelnek azzal, hogy az uszításra, hergelésre tettek fel mindent. Miközben generációk jövőjét teszik tönkre a hatalomba való görcsös kapaszkodásukkal.

Végezetül emlékezzünk meg Harrach Azértnemeszikmertneméhes Péterről, aki Bayerzsolt penetráns őrjöngései után, vérbeli kereszténydemokrataként érdemben helyrerakott minket Ferenc pápával kapcsolatban:

sok barátunkat, akikkel hasonlóan gondolkodunk a migráció kérdéséről, Ferenc pápa megnyilatkozásai csendes fejcsóválásra vagy dühös kifakadásra késztetnek.

Ettől még Ferenc pápa tiszteletre méltó egyházfő, Harrach pedig katolikus. Akkor jól van akkor. Bayerről nem esett szó, de nagy kár.

Én pedig ezennel veszem az én búcsúmat, és eltávozom átmenetileg. Mondanám, hogy melegebb éghajlatokra, de innen már hova? Úgyhogy örültem, hogy itt lehettem, később jelentkezünk. Vigyázzatok magatokra, ma sem lesz könnyű napunk!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.