Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Rövid válasz egy másik anya gyermekétől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Amikor kicsit meghalsz

Talán Te is ismered azt, amiről most beszélni fogok. Lehet, hogy hasonló gondolatok forognak a lelkedben. Az is lehet, hogy nem. De érteni fogod.”

Amikor elmentem, örültem, s mégsem igazán. Saját életet élni! Végre! Egyedül! Senki nem szólhat bele!

De azért hiány tátong most, sok év után a lelkemben. Ugyanúgy, mikor hazamegyek. Már nem tudom úgy kimondani ezt, hogy saját magam meg ne vezessem. Melyik haza éppen, ahol most, vagy a jövőben lakom, vagy ahonnan származom. Már több évet éltem különválva, mint együtt Veled, Veletek.

Könnyes szemmel biztosítalak mindig búcsúzáskor, hogy minden rendben lesz, de közben már a soron következő problémára gondolok. Albérletet kell fizetni a héten. Megint emelték. Szerződésújítás a telefonos céggel, a bankba is be kell menni, ó, az önállóság záloga. S beérni időre a melóba, nem elaludni megint, mert már 3 vekker sem elég az ébresztéshez. És ha mégis felkelt valaki, akkor valami nagy baj történt, S.O.S. helyzet van.

A szabadságot másként gondoltam el valaha. Most már naptári napokra bontva, ideológia nélkül. Egy szám csupán.

De van mégis olyan horgony, mi visszahúz, haza-haza. Beteg van a családban. Nem érdekel, hogy hullafáradt vagyok, hogy elkések majd a munkahelyről utána, megyek. Mondd akár csak egyszer, hogy csak teher lennék, nem segítség, s akkor nem zavarok tovább, telefonon is csak napi egyszer, hogy tudjam, mi a helyzet. De ha kellek, csak szólj! Jövök az első lehetséges járattal. A táska elő van készítve.

Mesélnék Neked szép dolgokat. A múltat is lehetne, amit a stroke miatt már nem őrzöl tovább, csak én, egyedül, de inkább csak a szépet, s jót hagyom meg. Ami nem bánt, csak épít. Szóval inkább csendben ülök tovább, néha pár szót hallatok, de mosolygok Rád, s megölellek.

Szememből olvasol úgyis, mint ahogy a Tiédből magam is. De azért mégis!

Minden rendben lesz, hidd el!

H.B.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.