Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ma ennyire nem vagyok perverz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága emberek! Ezt a napot is megéltük, túléltük, és nyakunkon a hétvége, meg a kánikula, ami alattomosan lopakodik a kertek alatt. Nade ez mindegy is nekünk, ez semmire nem magyarázat és főleg nem kifogás.

Hirtelen felindulásomban ide akartam pakolni nektek a CÖF MTI-hez eljuttatott két részes (!) közleményét, de ennyire ma nem vagyok perverz. Cserébe elmondom, hogy Szőcs Géza híresen hírhedt, milánói világkiállításon vendégszerepelt Sámándobjának első darabjai megérkeztek Karcagra. A remekmű hazaszállítása 40 darab kamiont igényel, ráadásul a pavilont még bontják Milánóban. Nade. Ez a kivételes eszmei értéket hordozó izé (jahogy olcsó sem volt) a helyi turisztikai és szabadidős rendezvénypark része lesz. Hogy ne csak a karcagi birkapörkölt, meg Brókermarcsika meg a település híres szülöttei (Varga Mihály, Fazekas Sándor) öregbítsék annak hírnevét. Amúgy ez sem lesz ingyen, a hungarikumot 328 millió adófizetői forintból installálják. Nem kevés, de nyilván ez is mindannyiunk örömét szolgálja majd. Vagy sem nem.

Továbbá itt a kedvenc hírem a mai napra: Bayer trágár és vulgár, romboló munkássága elfogadhatatlan a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének. Makláry Ákos görögkatolikus pap, a szövetség elnöke terjedelmes nyílt levélben szólította meg a Fidesz udvari publicistáját, az Országos Sajtószolgálat le is hozta az írást. Az egyházi ember szerint Bayer tevékenysége belülről, belső ellenségként gyengíti a keresztény közösségeket, amennyiben szavaival megoszt, rombol és botrányt okoz. Nem értékek mellett érvel, hanem ellenségeskedést kelt és gyűlöletet szít.

A vulgáris és trágár stílus nem stílus. A tiszteletlen és gyűlölködő beszéd hazug és visszaszáll kimondójára. Ha valóban szolgálni akarja gyermekei jövőjét, akkor meg kell tisztítania beszédét és tollát

– áll a közleményben. Én pedig bőven megelégedtem volna az általam kiemelt résszel. Ám megint nem sikerült Bayer bírálóinak szétválasztani a stílust a tartalomtól. Pedig ez nagyon fontos lenne. Nem először írom ezt. Ne tegyünk úgy, mintha Bayernek a kurvaanyázásaival lenne a baj, és nem azzal, hogy mindenkinek megkérdőjelezi a létjogosultságát, aki nem a gazdái seggét nyalja.

Nade nem kívánságműsor az élet. Mivel reggel Szijjártóporzékról lesz néhány szavam, az eddigi baromságai mellé megjegyezném, hogy aláírt őtaplósága valamit az oroszokkal még július 5-én (az MTI is beszámolt arról, hogy aláírt), majd most a minisztériuma közérdekű adatigénylésre sem hajlandó kiadni, hogy mégis mit firkált alá. Pedig a tehetséges teremfocista állítólag megállapodást írt alá Alekszej Millerrel, a Gazprom vezérigazgatójával arról, hogy 2019 végétől Szerbián keresztül érkezhet 8 milliárd köbméter földgáz Magyarországra. De most meg nem hajlandóak kiadni, miről szól egészen pontosan a megállapodás, sőt: azt állítják, Szijjártó Péter nem is írt alá együttműködési megállapodást Alekszej Millerrel. Akkor jól van akkor. Rohadjak is meg. Én. Hogy ezt még meddig?

Az úszóinkról holnap majd bővebben szót ejtek, most megállapítom ünnepélyesen, hogy elegem van a mai napból. Ámazonban még hátra van a nap kommentje, Ady Warhol írta, és reggeli cikkünk alatt található:

Ha minden erdélyi magyar olvasná és megértené az itt leírtakat, valószínűleg Tusványos okafogyottá válna. Ha látnák, hogy támogatásuk nem több, mint Cipolla szemfényvesztése, ami után nem marad más a jóérzésű emberben csak a megalázottság…bennem azóta van, amikor rátkaifilip „3 millió” résztvevő előtt kijelentette, hogy aki magyar, mind itt van a Kossuth téren….nem voltam ott….

Az tök jó, mert én sem voltam ott, pedig velem együtt legalább 4.2 millióan lettünk volna. Elpakolom magam holnapra, amikor szintén nap lesz, és várunk változatlanul. Jó éjszakát!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.